Skip to Content

Log My Dog Tag Amentinos Frøya

Trackable Options
notebook Found this item? Log in.
printer Print Info Sheet
Owner:
LordMazda Send Message to Owner Message this owner
Released:
Saturday, 05 July 2014
Origin:
Hedmark, Norway
Recently Spotted:
In the hands of the owner.

This is not collectible.

Use TB5TJP7 to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current GOAL

Bli oppdaget/ logget av så mange geocachere som mulig.

Det er mange som ikke kjenner til denne rasen. Derfor synes vi det er fint å kunne presentere Frøya her.

About This Item

Amentinos Frøya

Amentinos Frøya

Frøya er ei eurasiertispe som er født 24. mars 2014. Oppdretter er kennel Amentino. Foreldrene er Ludvig av Geehrbacch og Amentinos Cita.  Farge: rød fawn m/maske.

Fakta om Eurasier

Eurasier er en moderne mellomstor–stor hunderase skapt i Tyskland gjennom kryssavl mellom populære europeiske og asiatiske spisshunder. Rasen anerkjennes av FCI på internasjonalt nivå og blir på grunn av sitt opphav plassert i seksjon 5, sammen med de asiatiske spisshundene.

Opprinnelse og alder

Arbeidene med å skape rasen begynte mot slutten av 1950-tallet og ble ledet av tyskeren Julius Wipfel, som omkring 1960 må kunne sies å ha lagt grunnlaget gjennom sin kryssavl. På 1960-tallet ble stammen utviklet videre av en rekke andre entusiaster, bl.a. Charlotte Baldamus og Konrad Lorenz var meget sentrale i denne prosessen.

Wipfel krysset iflg. Annelie Feder og Joachim Hoffmann opprinnelig tre chow-chow hanner med fire wolfspitz tisper (mor og tre døtre), en variant av tysk spitz. Til å begynne med gikk denne hunden under navnet wolf-chow. På 1970-tallet ble imidlertid også linjer fra samojedhund krysset inn i rasen, og den fikk da etter hvert det meget beskrivende navnet eurasier, siden den har europeisk og asiatisk avstamning.

Det ble søkt om anerkjennelse av rasen, under navnet wolf-chow, fra tysk kennelklubb (VDH) i 1973, men dette ble ikke godtatt. I prosessen med å finne et passende navn på rasen ble også navnet lorentiner vurdert, til ære for Dr. Lorenz, som hadde vært en av de mest betydningsfulle personene i prosessen med å skape denne hunden. Lorenz takket imidlertid nei til dette forslaget. Til slutt ble de enige om å kalle den eurasier, etter forslag fra Wipfel.

Gruppemessig har FCI plassert eurasier i seksjonen for asiatiske spisshunder, siden rasen til en viss grad domineres av asiatiske linjer. Den første godkjente rasestandarden skriver seg fra 1994, men den er siden revidert (blant annet i 1999). Norsk Eurasierklubb ble grunnlagt på et møte den 20. mai i 2006.

Utseende, anatomi og fysikk

Eurasier er en harmonisk bygget mellomstor–stor middels langhåret spisshund som finnes i mange fargevarianter. Den er en aning lenger enn skulderhøyden og har en balansert velproporsjonert bygning. Hodet er kileformet, uten alt for godt markert stopp. Et særtrekk med rasen er at den kan ha blå, rosa eller rosa-blåflekket tunge. Opprettstående middels store triangulære ører med avrunda spisser. Muskuløs hals og en massiv kropp med godt markerte skuldre, framtredende brystkasse, rett og muskuløs rygg og et rett, bredt kryss. Muskuløse bein med normalt kraftig benstamme og ovale, kompakte labber. Halen er kraftig ved roten og bæres bøyd eller ringlet over lendet.

Pelsen er mellomlang og svakt strittende, kort i ansiktet og på beinas framsider, lengre på hodet, halen og på beinas baksider ned til hasene/albuene (bukser). Tett underull. Alle farger og kombinasjoner er tillatt, unntatt helhvit, hvitflekket og leverfarget.

Hannene blir normalt ca. 52–60 cm i skulderhøyde og veier gjerne ca. 23–32 kg. Tispene blir normalt ca. 48–56 cm i skulderhøyde og veier gjerne ca. 18–26 kg.

Bruksområde

Eurasier er en hyggelig familiehund og en spennede utstillingshund. Den er ingen brukshund og skal heller ikke ha jaktlyst. Den er ingen vakthund, men er en utmerket varsler da den er meget oppmerksom uten å være bjeffete. Kan benyttes til bl.a. snørekjøring og kløv.

Egenskaper

Eurasieren er en selvsikker, rolig hund med en høy irritasjonstålmod. Vaktsom og oppmerksom uten å være bjeffete. Den har en utpreget bundenhet til sin familie og kan være reservert mot fremmede. Dette innebærer at hunden kan rygge og ikke vil ta kontakt med fremmede mennesker. Den får derimot ikke være nervøs, aggressiv eller ekstremt mistenksom. Gjennom å la den få treffe ulike mennesker og å venne den til ulike slags miljø holder man tilbake denne egenskapen og får en åpen og tilgjengelig hund. Eurasieren har veldig lett for å lære, men den er ingen brukshund. En Eurasier behøver nær kontakt med sin familie og dens forestående og den trenger konsekvent trening. Med sin robuste helse og sitt ukompliserte vesen, sin tilpasningsdyktighet og sin trofasthet er den et verdifullt familiemedlem.

Stell og pleie

En Eurasierpels krever ingen større behandling. Børsting noen ganger i måneden. Pelsen tover ikke. Den feller sin pels 2 ganger i året og røyter da ut hele sin underull, som man tar bort med kam eller børste. Bades noen ganger i året.    

Kilde: Wikipedia, (http://no.wikipedia.org/wiki/Eurasier, 14.01.2015 kl 14.02)

http://www.eurasierklubben.no

Gallery Images related to Amentinos Frøya

View All 3 Gallery Images

Tracking History (14338.2mi) View Map

Visited 10/26/2019 LordMazda took it to Virtual Reward - MONUMENT A JAUME I DE SALOU Cataluña, Spain - 39.49 miles  Visit Log
Visited 10/25/2019 LordMazda took it to BOT Cataluña, Spain - 1,422.79 miles  Visit Log
Visited 10/07/2019 LordMazda took it to Oksbakken Oppland, Norway - 88.68 miles  Visit Log
Visited 10/06/2019 LordMazda took it to Langs Totenåsstien, Langsætra Oppland, Norway - 79.31 miles  Visit Log
Visited 10/05/2019 LordMazda took it to Illevolds plass Hedmark, Norway - 24.81 miles  Visit Log
Visited 08/25/2019 LordMazda took it to Engerdals skikonge, Virtual Reward 2.0 Hedmark, Norway - 74.32 miles  Visit Log
Visited 08/15/2019 LordMazda took it to Pilegrimsleden langs Nordsveodden Hedmark, Norway - 4.52 miles  Visit Log
Visited 08/15/2019 LordMazda took it to Frøberget Mysteries #5 Hedmark, Norway - 195.03 miles  Visit Log
Visited 08/14/2019 LordMazda took it to Melshornet Møre og Romsdal, Norway - 17.51 miles  Visit Log
Visited 08/10/2019 LordMazda took it to Kjeldsund Møre og Romsdal, Norway - 9.4 miles  Visit Log
data on this page is cached for 3 mins

Advertising with Us

Return to the Top of the Page