Skip to content

Geo-Achievement Finds 500 Geocoin

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to Geo-Achievement Finds 500 Geocoin Print Info Sheet
Owner:
Warg66 Send Message to Owner Message this owner
Released:
Tuesday, November 29, 2016
Origin:
Stockholm, Sweden
Recently Spotted:
In Bonus LAB-Cache Freizeitpark

This is not collectible.

Use TB64R71 to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

Det här coinets uppdrag är att resa från cache till cache för att ta sig till cachen: The geographical centre of Wales (GCKXEC) och sedan tillbaka till Stockholm igen.

This coins mission is to travel from cache to cache in order to get to the cache: The geographical centre of Wales (GCKXEC) and then return to Stockholm, Sweden again.

 

About This Item

Kung Artur (kymriska: Y Brenin Arthwr) är en legendarisk brittisk ledare som enligt medeltida historia och äventyrsberättelser ledde försvaret av landet mot saxarnas invasion i början av 500-talet. Detaljerna i berättelsen om Artur består i huvudsak av folksägner och litterära påfund, och hans historiska existens diskuteras och ifrågasätts av moderna historiker.

Geoffrey av Monmouth använde det befintliga materialet till sin beskrivning av en hövisk medeltidsfurste. Geoffreys författarskap har sedan utgjort grunden för den Arturtradition som är känd världen över. Fristående berättelser har fötts ur traditionen för att senare inkorporeras i den. Det är i denna senare tradition som gestalterna Merlin, Perceval och Galahad och historien om Riddarna av runda bordet lagts till berättelsen om Artur. Under tiden försköts i praktiken tidsramen; Artur började till exempel kallas kung av England vilket gjorde honom till nationalsymbol även för sina fienders ättlingar, och miljöbeskrivningen blev allmänt anakronistisk så att man får intrycket att han levde under högmedeltiden. Ett vanligt motiv i den medeltida Arturlegenden är sökandet efter den heliga Graal.

Fiendskapen mellan Artur och Mordred är, tillsammans med deras gemensamma död i slaget vid Camlann, ett tema som i princip alltid ingår i legenden. Merlin skall, enligt legendtraditionen, ha förutspått att Mordred skulle döda kung Artur och störta hans välde, varefter Artur skall ha beordrat att alla spädbarn skulle dödas för att bli av med Mordred. Denna magstarka historia ingår oftast inte i nytolkningar, eftersom den inte går ihop med bilden av Artur som en god och hövisk medeltida idealkung.

Ibland har det hävdats att Artur överlevde slaget vid Camlann, att han fördes till Avalon eller någon annan plats för att hans sår skulle läkas och att han skall komma tillbaka i framtiden.

Gallery Images related to Geo-Achievement Finds 500 Geocoin

    View All 7 Gallery Images

    Tracking History (40944.8mi) View Map

    Dropped Off 6/9/2024 clairdelune placed it in Bonus LAB-Cache Freizeitpark Nordrhein-Westfalen, Germany - 203.5 miles  Visit Log
    Visited 6/9/2024 clairdelune took it to ☠ The Way of no Return - Der Bonus ☠ Nordrhein-Westfalen, Germany - 14.59 miles  Visit Log
    Visited 6/2/2024 clairdelune took it to Am Stinkesbach Nordrhein-Westfalen, Germany - 41.6 miles  Visit Log
    Visited 5/17/2024 clairdelune took it to Alles, damit's gelingt! Hamburg, Germany - .77 miles  Visit Log
    Visited 5/17/2024 clairdelune took it to Hitlers Hinterlassenschaften - Bunkeraufstockung Hamburg, Germany - .65 miles  Visit Log
    Visited 5/17/2024 clairdelune took it to Planten un Blomen: Tropenhaus Hamburg, Germany - .14 miles  Visit Log
    Visited 5/17/2024 clairdelune took it to Der letzte Abschied Hamburg, Germany - .83 miles  Visit Log
    Visited 5/17/2024 clairdelune took it to Trompeten-Konzert Hamburg, Germany - 227.42 miles  Visit Log
    Visited 5/12/2024 clairdelune took it to #1 De wandelaar Noord-Brabant, Netherlands - 35.95 miles  Visit Log
    Visited 5/9/2024 clairdelune took it to Ja wo ist er denn? Nordrhein-Westfalen, Germany - .13 miles  Visit Log
    data on this page is cached for 3 mins