Skip to content

Travel Bug Dog Tag Blik uit Hasselt NL

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to Blik uit Hasselt NL Print Info Sheet
Owner:
Zwolfje Send Message to Owner Message this owner
Released:
Friday, January 1, 2021
Origin:
Overijssel, Netherlands
Recently Spotted:
In the hands of the owner.

This is not collectible.

Use TB7EVF7 to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

Naar Hasselt België

Naar Hasselt Duitsland

Naar Hasselt.......

Terug naar Hasselt NL Overijssel 8061

About This Item

Dit is Blik uit Hasselt.

Hasselt wat op de kaart van Nederland kwam door het nieuws van Corona in 2020. We waren landelijk nieuws, de eerst golf corona trof Hasselt hard. Vele mensen ziek, vele overleden. Een hoog sterftecijfer voor een kleine gemeenschap. De eerste dagen werd de supermarkt leeg gehaald door hamsterende mensen. De straten waren leeg, weinig auto's en fietsers die nog voorbij kwamen. Tijdens de hond uitlaten zag je de mensen allemaal wel een vaste route wandelen, maar veel kwam je niet tegen. De burgemeester die regelmatig via Zwartewaterland FM onze gemeente op de hoogte stelde, niet alleen de cijfers van de GGD maar ook de informatie die hij kreeg van de huisartsen. Zo werd het werkelijke beeld veel duidelijker. Ineens hadden de meeste mensen in Zwartewaterland de radio om 19:00 op de uitzending staan om Burgemeester Bilder te horen.

Iedereen kende wel iemand, via via, in de straat, in het werk, in familie of bij vrienden. Het streekblad stond pagina's vol rouwadvertenties en de toren bleef slaan bij elke uitvaart. Het was een drovige tijd waarin iedereen wel gespannen was.

De 2e golf ging wat rustiger. In Hasselt waren er niet veel besmettingen. Helaas trof het ons ook zelf Wij als gezin kregen corona. Onze zoon van 13 had geen klachten, mijn klachten waren mild wat hoesten en even wat lamlendig en een week of 3 moe, onze zoon van 16 had dit ook maar de moeheid en spierafname was bij hem veel erger. Na 3 maand is hij nog aan het opbouwen en is hij snel moe, corona fysiotherapie is zelfs nodig. En dat bij een 16 jarige zonder achterliggende ziekte en in topconditie. Wordt nu al moe van 2x een trap oplopen. Onze man des huize had het nog zwaarder te pakken, flink benauwd, hoesten weken lang en een flinke spierafname. Ook na maanden is dit maar langzaam aan het herstellen. 

Helaas bleef corona om zich heen grijpen en andere familieleden kregen het ook. Het trof ook onze vader, op 76 jarige leeftijd na een strijd van 29 dagen overleed hij aan de gevolgen veroorzaakt door corona. Een lichaam wat al had te leiden aan Reuma, kon een blaasontsteking bij de corona niet meer aan.

Zijn hobby geocachen kan hij nu niet meer met ons beoefenen en daarin missen wij hem enorm.

Corona, greep om zich heen, de hele wereld over en het zal littekens achterlaten die jaren later nog voelbaar zullen zijn.

Tracking History (3629.3mi) View Map

Visited 2/29/2024 Zwolfje took it to #09 Geo-Art De Roos Overijssel, Netherlands - .05 miles  Visit Log
Visited 2/29/2024 Zwolfje took it to #08 Geo-Art De Roos Overijssel, Netherlands - .06 miles  Visit Log
Visited 2/29/2024 Zwolfje took it to #07 Geo-Art De Roos Overijssel, Netherlands - 74.36 miles  Visit Log
Visited 2/18/2024 Zwolfje took it to 3/4 Grafheuvel Noord-Brabant, Netherlands - .89 miles  Visit Log
Visited 2/18/2024 Zwolfje took it to ON 11.46 : Someren Noord-Brabant, Netherlands - 3.45 miles  Visit Log
Visited 2/18/2024 Zwolfje took it to kwart voor twaalf Noord-Brabant, Netherlands - 1.64 miles  Visit Log
Visited 2/18/2024 Zwolfje took it to ON 11.04 : Asten Noord-Brabant, Netherlands - 7.88 miles  Visit Log
Visited 2/18/2024 Zwolfje took it to "Hexa Lilly. Noord-Brabant, Netherlands - .15 miles  Visit Log
Visited 2/18/2024 Zwolfje took it to Treasure Chest : The Encore #3. (Toegift) Noord-Brabant, Netherlands - .74 miles  Visit Log
Visited 2/18/2024 Zwolfje took it to Treasure Chest : The Encore #1. (Toegift) Noord-Brabant, Netherlands - .15 miles  Visit Log
data on this page is cached for 3 mins