Skip to Content

Travel Bug Dog Tag Coccinella septempunctata

Trackable Options
notebook Found this item? Log in.
printer Print Info Sheet
Owner:
A & B Wahle Send Message to Owner Message this owner
Released:
Tuesday, 16 February 2016
Origin:
Zuid-Holland, Netherlands
Recently Spotted:
In the hands of Krushyn.

This is not collectible.

Use TB7GG66 to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current GOAL

Onze eerste TravelBug die de wereld in gaat. Het lieveheersbeestje wil gewoon genieten van de natuur in de wereld van het geocachen. Heerlijk reizen van cache naar cache. Omdat wij haar graag in de gaten blijven houden zouden we het leuk vinden als er zo nu een dan een foto bij de log wordt geplaatst.

Update 17/05/2017:
Helaas is het lieveheersbeestje verdwenen. Alleen de ketting en TBcode reizen nu rond. Het zou leuk zijn als er weer een lieveheersbeestje aan komt te hangen. Dus heb je er eentje, dan mag je die er natuurlijk aan doen. Anders willen wij graag dat de TB weer terug naar huis (Leiden - NL) komt, zodat wij hem op kunnen pikken en weer in orde maken voor zijn volgende reis.

 

This is our first TravelBug we are going to let go. Ladybug wants to enjoy nature in the world of geocaching. Just travel from cache to cache. In order to enjoy its world tour, we'd love it if every now an then a picture is placed in the log.

Update 17/05/2017:
Unfortunately, the ladybug has disappeared. Only the chain and TBcode travel around now. It would be nice if there was a ladybug again. So, if you have one, you can of course do that. Otherwise, we would like the TB to return home (Leiden - NL) so that we can pick him up and make it ready for his next trip.

About This Item

Coccinella septempunctata

Coccinella septempunctata - Zevenstippelig Lieveheersbeestje

Het zevenstippelig lieveheersbeestje is een kever uit de familie lieveheersbeestjes (Coccinellidae). Het is door de opvallende kleuren, de onschuldige en weinig schuwe natuur en het algemene voorkomen een van de bekendste kevers van westelijk Europa. Het zevenstippelig lieveheersbeestje wordt soms gezien als brenger van geluk en is zelfs een symbool tegen zinloos geweld.

De kever is als larve en ook als volwassen insect een felle jager die voornamelijk bladluizen eet en is hierdoor geliefd bij tuinders. De kever wordt wereldwijd als biologisch bestrijdingsmiddel ingezet in kassen en boomgaarden om bladluizen te bestrijden.

Zevenstippelig Lieveheersbeestje

 

Het zevenstippelig lieveheersbeestje komt voor in grote delen van Europa en in delen van Azië. De kever is voornamelijk in zonbeschenen terreinen te vinden, beschaduwde omgevingen als bossen worden vermeden. De kevers houden in de winter een winterslaap en kunnen dan massaal in huizen worden aangetroffen. In België en Nederland is de soort algemeen en kan plaatselijk zeer talrijk voorkomen.

 

Het zevenstippelig lieveheersbeestje is één van de insecten die direct is te herkennen aan de helderrode dekschilden met altijd zeven zwarte stippen. Het aantal stippen heeft bij lieveheersbeestjes dus niets met de leeftijd te maken.

Gallery Images related to Coccinella septempunctata

View All 10 Gallery Images

Tracking History (20008.6mi) View Map

Visited 08/02/2019 Krushyn took it to Funta Find Southern England, United Kingdom - 8 miles  Visit Log

I was here

Visited 08/02/2019 Krushyn took it to The Return 16 South East England, United Kingdom - .14 miles  Visit Log

I was here

Visited 08/02/2019 Krushyn took it to Big Green Ugly Thing South East England, United Kingdom - 10.78 miles  Visit Log

I was here

Visited 08/02/2019 Krushyn took it to In Memory Of...Mullet Over South East England, United Kingdom - .46 miles  Visit Log

I was here

Visited 08/02/2019 Krushyn took it to Mad King George South East England, United Kingdom   Visit Log

I was here

Visited 08/02/2019 Krushyn took it to Mad King George South East England, United Kingdom - 22 miles  Visit Log

I was here

Visited 07/27/2019 Krushyn took it to Swiss Miss Southern England, United Kingdom - .36 miles  Visit Log

I was here

Visited 07/27/2019 Krushyn took it to SIDETRACKED - Cosham Southern England, United Kingdom - .32 miles  Visit Log

I was here

Visited 07/27/2019 Krushyn took it to Well Read Series #008 Cosham Southern England, United Kingdom - 2.19 miles  Visit Log

I was here

Visited 07/27/2019 Krushyn took it to 150,000 tons of Fuel Oil (Portsdown Undergound #1) Southern England, United Kingdom - 1.03 miles  Visit Log

I was here

data on this page is cached for 3 mins

Advertising with Us

Return to the Top of the Page