Skip to content

GcProducts Trackable AJFCB

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to AJFCB Print Info Sheet
Owner:
Scoutje74 Send Message to Owner Message this owner
Released:
Wednesday, May 31, 2017
Origin:
Limburg, Netherlands
Recently Spotted:
In the hands of the owner.

This is collectible.

Use TB8GR9F to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

There is currently no goal for this item.

About This Item

Viering 50 jaar NAVO in Brunssum op 31 mei

De gemeente Brunssum en JFC Headquarters Brunssum vieren op woensdag 31 mei 2017 50 jaar NAVO in Brunssum.

Het feestprogramma bestaat uit twee onderdelen. ’s Ochtends is er een officieel gedeelte voor genodigden, ’s middags is er in het Brunssumse Vijverpark een familiedag, met militaire demonstraties, sport en spel, en diverse muziekoptredens voor iedereen. De dag wordt afgesloten met een concert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in het Vijverpark.

Tot de speciale gasten op deze dag behoren Koning Willem-Alexander, demissionair minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert, de hoogste NAVO-militair in Europa, generaal Curtis M. Scaparrotti, en de gouverneur van de Provincie Limburg, de heer Theo Bovens. De feestelijkheden worden georganiseerd in samenwerking met de Provincie Limburg.

logo 50 jaar NAVO50 jaar NAVO

JFC (Joint Force Command) Headquarters Brunssum werd op 1 juni 1967 gevestigd in het voormalige complex van de Staatsmijnen Hendrik. Het hoofdkwartier droeg toen de naam Afcent. Sinds 2004 draagt het hoofdkwartier de huidige naam. Op de basis werken 25 van de 28 NAVO-nationaliteiten. Daarnaast zijn nog vijf landen vertegenwoordigd die lid zijn van het Partnerschap voor de Vrede (Partnership for Peace) initiatief.

JFC Headquarters Brunssum, de Provincie Limburg en de gemeente Brunssum willen de 50-jarige viering aangrijpen om het wederzijds contact tussen de militairen en hun gezinnen en de lokale bevolking te bevorderen en om het economische en maatschappelijke belang van de aanwezigheid van het hoofdkwartier voor Brunssum en de regio te benadrukken.

NAVO-monument

De viering van 50 jaar NAVO in Brunssum vindt plaats op woensdag 31 mei 2017. De feestdag begint met een militaire ceremonie op het Lindeplein in Brunssum. Deze begint om kwart voor 11 en duurt tot ongeveer half 12.

Om 12 uur onthullen burgemeester Luc Winants en gouverneur Theo Bovens op het Lindeplein een speciaal ontworpen kunstwerk. Generaal Salvatore Farina, commandant van het Brunssumse hoofdkwartier, neemt dit NAVO-monument als cadeau in ontvangst, namens de Limburgse NAVO-gemeenschap.

’s Middags en ’s avonds ontmoeten de NAVO en Limburg elkaar in het Vijverpark in Brunssum. Op twee podia vinden doorlopend muziekoptredens plaats. De diverse landen die op het NAVO-hoofdkwartier vertegenwoordigd zijn, presenteren hun culturen via eet- en informatiestands. Voor de kinderen zijn er een groot aantal spelen: springkussens, klimmuren, kanoën op de vijver, en nog veel meer.

Ook zijn er uiteenlopende demonstraties te bezichtigen. De marine staat er met een klimtoren, de brandweer houdt duikoefeningen in de vijver, er is een mini-stormbaan aangelegd en militair materieel uitgestald, en nog veel meer. Het programma wordt afgesloten met een openlucht-optreden van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Gallery Images related to AJFCB

View 1 Gallery Image

Tracking History (464.6mi) View Map

Discovered It 10/12/2018 TomJes discovered it   Visit Log

gesehen auf dem event samen 110

Discovered It 9/18/2017 KloesTeam discovered it   Visit Log

Gezien vorige week tijdens huisbezoek. Dank voor het tonen!

Discovered It 9/8/2017 CapraIbex96 discovered it   Visit Log

Deze coin gezien op het event in Heerlen, samen 106.

TFS

Move To Collection 8/23/2017 Scoutje74 moved it to their collection   Visit Log
Visited 8/20/2017 Scoutje74 took it to Spooky (nachtcache) Limburg, Netherlands - 103.34 miles  Visit Log
Visited 8/20/2017 Scoutje74 took it to Het "echte" miljoenenlijntje Limburg, Netherlands - 10.54 miles  Visit Log
Visited 8/19/2017 Scoutje74 took it to Met STIP op de kaart: Sittard Limburg, Netherlands - 87.97 miles  Visit Log
Visited 8/12/2017 Scoutje74 took it to Buitenzorgcache Utrecht, Netherlands - 6.38 miles  Visit Log
Visited 8/11/2017 Scoutje74 took it to Geogame Park - De Bonus Noord-Holland, Netherlands - .54 miles  Visit Log
Visited 8/11/2017 Scoutje74 took it to Geogame Park - De Voorraad van de Familie Eekhoorn Noord-Holland, Netherlands - .47 miles  Visit Log
data on this page is cached for 3 mins