Skip to content

Travel Bug Dog Tag 1/2 Amulet "De Gele van Gulick".

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to 1/2 Amulet "De Gele van Gulick". Print Info Sheet
There is 1 user watching this listing.
Owner:
deezleman1968 Send Message to Owner Message this owner
Released:
Sunday, September 3, 2023
Origin:
Limburg, Netherlands
Recently Spotted:
In Tempelritter Das Geheimnis von Walgermice

This is not collectible.

Use TB9XKD5 to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

Het doel van deze travelbug is: Een reis maken, van cache naar cache, zo ver mogelijk naar het Oosten. En bezoek mooie en beroemde plekken op de wereld. En ooit komen deze 2 halve Amuletten weer bij elkaar in Sittard.

 

Fotootjes sturen is lief....   deezleman1968@gmail.com

About This Item

1/2 Amulet "De Gele van Gulick".

Het Amulet

Heel lang geleden leefde in Sittard een arm boertje met zijn vrouw. Dag in dag uit ploeterde ze op hun stukje land, gelegen vlakbij de Kollenberg, om maar wat voedsel te kunnen oogsten waarvan ze konden leven. Ook konden ze wel iets van voedsel ruilen met mensen in de buurt.
Op een dag scheen t zonnetje heel fel, en het boertje zag zijn oogst gewoon verwelken van de warmte. Hij ging even rusten onder een boom langs zijn akkertje. Opeens hoorde hij een raar gerommel, en zag een paar meter voor zich een stofwolkje opdwarrelen. Hij liep erheen en tot zijn grote verbazing zag hij er een klein ijzeren kistje op t land staan. Terwijl hij het op pakte bedacht hij zich nog hoe hij dat kistje zo over t hoofd heeft kunnen zien. Maar oke….
Aan de zijkant zat een klein slotje dat ervoor zorgde dat het dekseltje niet open kon. Omdat het slotje nogal roestig was, pakte hij een steen om het slotje open tikken. Heel voorzichtig maakt hij het kistje open...en een fel licht dat hem verblindde scheen uit t het kistje. Toen t licht wat zwakker werd kon hij door zijn oogspleten een soort amulet zien liggen. Het amulet bestond uit twee kleuren. Een gedeelte was messinggeel, en het andere deel was koperrood. Hij zag dat aan elk gedeelte 4 uitstulpingen zaten. In het het rode gedeelte zat een krom sleufgat, en in het gele gedeelte zat een gat. Het amulet voelde nog warm aan toen hij het uit het kistje pakte. En bemerkte dat de twee gedeeltes uit elkaar geschoven konden worden. Ze paste precies in elkaar.
Toen hij het amulet bewonderd en bekeken had, zette hij het kistje met amulet onder de boom, en ging nog wat werken op t land. ‘sAvonds toen hij thuis kwam, liet hij zijn vrouw zien wat hij gevonden had. ‘sNachts in bed kon hij zijn slaap niet vatten. Toch is hij na enige tijd in slaap gevallen, en in zijn hoofd speelde zich een droom af. Het Amulet was van de Tovenaar van Walram.
Die woonde 100den jaren geleden in het fort Sanderbout in Sittard. Deze tovenaar wist dat hij iedereen de baas kon, en zijn toverkracht had van deze betoverde Amulet. Maar een ridder in de verre omstreken was de tovenaar te slim af. De rode van Rossum was zijn naam. Iedereen was bang voor de machtige tovenaar, en de Rode van Rossum smeedde een plan om de tovenaar t Amulet afhandig te maken. Hij verruilde t amulet stiekum voor een nep amulet. En maakte dat hij weg kwam uit t fort. Na een paar dagen kwam hij een hele goede vriend tegen. Hij hete ridder De Gele van Gulick en kwam uit het Gulicksland. Rossum liet Gulick het amulet zien. En Gulick vertelde hem dat hij naar het oosten reisde. Waarop de Rossum hem vertelde dat hij het westen ging verkennen. Zo nam ieder een deel van het amulet mee en verbraken ze de toverkracht van dit mooie amulet.

Gallery Images related to 1/2 Amulet "De Gele van Gulick".

View All 2 Gallery Images

Tracking History (15157.8mi) View Map

Dropped Off 5/22/2024 Teufel+Hexe placed it in Tempelritter Das Geheimnis von Walgermice Hessen, Germany - 9.34 miles  Visit Log
Visited 5/21/2024 Teufel+Hexe took it to "Zapfenstreich" Disney🎣 Angelrunde Hessen, Germany - 3.55 miles  Visit Log
Visited 5/21/2024 Teufel+Hexe took it to Rudi's Rast! Hessen, Germany - 1.56 miles  Visit Log
Visited 5/21/2024 Teufel+Hexe took it to Feytiatplatz Hessen, Germany - 6.11 miles  Visit Log
Visited 5/20/2024 Teufel+Hexe took it to Große Haie - Kleine Fische 🎣 Hessen, Germany - 3.36 miles  Visit Log
Visited 5/20/2024 Teufel+Hexe took it to Bonus zum Adventure-Lab Unbekanntes Weilburg Hessen, Germany - .29 miles  Visit Log
Visited 5/20/2024 Teufel+Hexe took it to Bonus zu ALC Weilburger Durchsichten (Fernsichten) Hessen, Germany - 11.02 miles  Visit Log
Visited 5/19/2024 Teufel+Hexe took it to Bonus zum ALC Limburger Brunnen Hessen, Germany - 9.92 miles  Visit Log
Visited 5/19/2024 Teufel+Hexe took it to St. Jakobskirche Hessen, Germany - .23 miles  Visit Log
Visited 5/19/2024 Teufel+Hexe took it to Merenberger Burgruine Hessen, Germany - 1.74 miles  Visit Log
data on this page is cached for 3 mins