Skip to content

Travel Bug Dog Tag Donorlever

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to Donorlever Print Info Sheet
There is 1 user watching this listing.
Owner:
Urslau Send Message to Owner Message this owner
Released:
Sunday, September 16, 2007
Origin:
Netherlands
Recently Spotted:
In the hands of the owner.

The owner hasn't set their collectible preference.

Use TB1F4HW to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

[EN] Travel trough the Netherlands. [NL] Door Nederland reizen om mensen bewust te maken van het enorme tekort aan donor organen.
Uit dankbaarheid voor mijn donor reist deze travel bug door Nederland om aandacht te vragen voor de schrijnende wachtlijsten voor organen.
[EN] Travel within the Netherlands to make people aware of the huge shortage of donor organs. In my gratitude for my donor, this travel bug travels in the Netherlands to draw attention to the waiting lists for organs. This is because of the poor dutch legislation. If found abroad, please help it to travel back to the Netherlands.

About This Item

Donorlever

Jaren geleden is bij mij een leverziekte vastgesteld. De naam van de ziekte zal ik je besparen, maar het kwam niet door een ongezonde leefwijze of alcohol. De lever is een orgaan dat veel kan hebben, maar er zijn grenzen. Iedereen heeft er maar 1 en zonder kan je geen dag leven.

In 2003 was mijn toestand erg slecht geworden. Ik zag zo geel als een kanarie en had een buik als een zwangere vrouw. Alleen een levertransplantatie kon mijn leven redden. Ik stond al enige tijd op de wachtlijst, maar was nog lang niet aan de beurt. Eind 2003 was ik er zo slecht aan toe, dat ik het ziekenhuis niet meer uit mocht. Twee maanden heb ik met hoge urgentie gewacht. Tot er op een dag een lever voor mij was. 7 Weken heb ik op de IC gezweefd tussen leven en dood. In die tijd heb ik 5 operaties ondergaan om in leven te blijven. Ik heb het gered en krabbelde op. Een maand later mocht ik naar huis.

Nu, 4 jaar na dato, geniet ik meer dan ooit van het leven. Het leven dat ik iedereen op de wachtlijst gun. Helaas sterven er jaarlijks zo'n 200 mensen omdat hun toestand te slecht is geworden door het lange wachten. Het zijn mensen net als jij en ik. Mensen met een gezin. Mensen met de wil om te leven. Helaas is de wachtlijst erg lang. Veel mensen willen wel donor zijn, maar hebben hum keuze niet vastgelegd. Als de situatie zich voordoet, moeten de nabestaanden een beslissing nemen en vaak zijn die niet op de hoogte van de wens. Dan kiezen ze veiligheidshalve vaak "Nee". Dan gaan er kostbare kansen verloren. Dat is gemakkelijk te voorkomen door de moeite te nemen om een donorformulier in te vullen. Vul ook zo'n donorformulier in en geef aan wat je wilt.

Donorformulieren zijn o.a. te verkrijgen via huisarts en apotheek. Online registreren kan ook op de site van het Donorregister.

Meer info:
Nederlandse Leverpatiënten Vereniging
www.donorvoorlichting.nl
Stichting Transplantatie Nu!
www.donorregister.nl

Gallery Images related to Donorlever

View All 3 Gallery Images

Tracking History (4371.3mi) View Map

Grab It (Not from a Cache) 1/7/2016 Urslau grabbed it   Visit Log

De TB is naar huis gekomen om te worden opgelapt. To be continued...

Retrieve It from a Cache 12/5/2015 MartinMirja retrieved it from Zeldzame plant Noord-Holland, Netherlands   Visit Log

De donorlever heeft meer dan een jaar in de cache Zeldzame plant gelegen. De betreffende cache is zo te zien erg nat geweest van binnen waardoor de TB behoorlijk gehavend is. De lever is erg vies geworden en vergaan en die hebben we daarom ook weggegooid. Daarom zal de tag nu zonder lever verder op pad gaan.

Discovered It 4/4/2015 wenrrr discovered it   Visit Log

deze een hele tijd terug in mijn bezit gehad maar wist toen nog niet hoe ik hem moest loggen

Dropped Off 11/10/2014 cajoja placed it in Zeldzame plant Noord-Holland, Netherlands - 113.68 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 11/5/2014 cajoja retrieved it from TB & Coin Hotel Risdam Zuid Noord-Holland, Netherlands   Visit Log

Hij is weer op reis..ik zal hem een mooi plekje geven

Dropped Off 10/26/2014 RikBrussel placed it in TB & Coin Hotel Risdam Zuid Noord-Holland, Netherlands - 15.5 miles  Visit Log

Goede reis. Met deze achterlating doneer ik meteen 50 euro aan de Nierstichting

Retrieve It from a Cache 8/7/2014 RikBrussel retrieved it from TB Hotel Kwartje Koffie Noord-Holland, Netherlands   Visit Log

Wat een goede actie! Mijn moeder heeft zelf een donor nier al 23 jaar werkt deze geweldig. Dus ik weet hoe belangrijk het is. We zullen deze snel weer plaatsen bij ons in de buurt!!

Dropped Off 8/3/2014 Whale placed it in TB Hotel Kwartje Koffie Noord-Holland, Netherlands - 30.65 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 8/2/2014 Whale retrieved it from Stripboeken: S&W Netherlands   Visit Log

Tijdens onze dag cachen in Lelystad, deze TB gevonden. De reis gaat gauw verder! GOEDE en BEHOUDEN reis!

Dropped Off 7/7/2014 de wollies placed it in Stripboeken: S&W Netherlands - 111.45 miles  Visit Log
data on this page is cached for 3 mins