Skip to content

JANAKKALAN SIVUKIRJASTO CD-OSASTO Mystery Cache

This cache has been archived.

Goldminer55: Kehitetään uusi juttu, kunhan aika on siihen otollinen

More
Hidden : 3/6/2007
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Yllä olevat Koordinaatit vievät sinut Turengissa sijaitsevan pääkirjaston pääovelle. Lopullista kohdetta on paras lähestyä lännestä päin. Etelä ja pohjoinenkin suunta saattaa onnistua, mutta ITÄSUUNTA ei ole luvallinen.


Väinö Valtteri Linna (s. 20. joulukuuta 1920 Urjala - k. 21. huhtikuuta 1992 Tampere) oli suomalainen kirjailija, joka muistetaan teoksistaan Tuntematon sotilas ja Täällä Pohjantähden alla

Talvisodan päätyttyä Linnan ikäluokka kutsuttiin tarkastukseen. Huhtikuun 4. päivänä 1940 Linna lähti armeijaan Riihimäen jalkaväkeen, josta hänet jo kahden viikon kuluttua siirrettiin aliupseerikouluun, ensin Launoisiin ja sitten Ryttylään. Linna korotettiin kahden kuukauden kuluttua alikersantiksi ja hänen tehtäväkseen tuli kouluttaa seuraavan vuoden alokkaat. Työ jatkui kesään 1941 asti, jolloin alkoi jatkosota. Linna sijoitettiin eversti Pietari Autin komentaman Jalkaväkirykmentti 8:n ensimmäisen pataljoonan konekiväärikomppaniaan, jossa hän osallistui etenemisvaiheen kamppailuihin ja asemasotaan Syvärillä. Linna koki sodan kauhut venäläisen bunkkerilinjan miehityksessä. Ryhmän kohdalle iski sulkutulen kranaatti. Tultuaan tajuihinsa Linna näki miehiä, jotka makasivat joko kuolleina tai tuskissaan verisohjon ja aivomassan peittämässä maassa. Ainoastaan Linna säilyi vahingoittumattomana. Asemasotavaiheessa 1942 kesällä jäi sotamiehille paljon aikaa vartiovuorojen väliin. Silloin Linna päätti kokeilla ensimmäisen kerran kirjailijan kykyjään laatimalla kertomuksen rykmentin etenemisestä ja taisteluista rajalta Syvärille. Hän lähetti sen toiveikkaana WSOY:lle, mutta kustantaja palautti sotakuvauksen takaisin todeten, että teksti oli liian kehittymätöntä ja kömpelöä. Linna ei pahastunut vaan päinvastoin sisuuntui ja uhosi mielessään, että jonakin päivänä hänenkin naamansa vielä paistaisi kirjakauppojen ikkunoista. Kevättalvella 1943 kersantiksi ylennetty Linna siirrettiin koulutustehtäviin Miehikkälään. Siellä hän kohtasi lotta Kerttu Seurin, jonka kanssa meni naimisiin 1945. Linna kotiutettiin syksyllä 1944.


Tuntematon sotilas on Väinö Linnan 3. joulukuuta 1954 ilmestynyt romaani, joka kuvaa konekiväärikomppanian kokemuksia jatkosodassa. Esikuvana on Linnan oma yksikkö, joka kuului eversti Pietari Autin komentamaan Jalkaväkirykmentti 8:aan (JR 8). Kirja on julkaistu myös alkuperäisessä lyhentämättömässä muodossaan nimellä Sotaromaani (2000). Kirjan piirteitä ovat värikkäät henkilöt, murteiden käyttäminen dialogissa ja sodan kuvaaminen rivimiehen näkökulmasta. Kirjaa on pidetty myös sodanvastaisena ja vastapainona runebergiläiselle sotasankaritraditiolle, joksi Linna itse sen esittikin. Tunnetun takakansitekstinsä mukaan romaani on "sodan kritiikki ja suomalaisen sotilaan monumentti".

lähde: Wikipedia

WSOY:n mainos Aamulehdessä 5.12.1954 "väkevä romaani suomalaisesta korpisotilaasta jatkosodan verisissä taisteluissa. teoksen ulkoisina puitteina ovat konekiväärikomppanian vaiheet sen edetessä välirauhan rajalta Syvärin eteläpuolelle ja perääntyessään sieltä takaisin. Katkera sota on nähty tavallisen rivimiehen näkökulmasta, maan tasalta."

Tuntematon sotilas on hieno nimi Suomen tunnetuimmalla romaanille. Pian 53 vuotta täyttävä suurteos on monessa kodissa kirjahyllyssä, eikä vain koristeena. Moni meistä on sen lukenut useampaankin kertaa ja lisäksi myös nähnyt sen elokuvana kahtena eri versiona. Moni kuvittelee tietävänsä siitä kaiken tietämisen arvoisen. Nyt on hyvä tilaisuus vähän testata tietämystään. Jotta löytäisit kätkön sinun tulee selvittää oikeat vastaukset seuraaviin kysymyksiin.



A = Joku seuraavista kolmesta asiasta ei pidä paikkaansa, valitse sitä vastaava numero

Lahtisen mukaan sorsia ottaa luontoon kun Tammerkoski jäätyy => 4
Kirjassa mainitaan kaksi suomalaisten käyttämää kaksiosaista tunnussanaa toinen niistä oli Karjalan karhu ja toinen Ovela kettu => 5
Kahvi Määtän kotiseudulla keitetään hänen kertomansa mukaan revontulilla =>6

B= Kuka Tuntemattoman sotilaan roolihahmoista Kuvasi sotaa siviilielämän jo häämöttäessä " PASKA REISSU, MUTTA TULIHAN TEHTYÄ?"

Honkajoki=>3
Viirilä=>2
Rokka=>4
Rahikainen=>1
Hietanen=>7
Koskela=>8
Määttä=>5
Susi=>9
Kariluoto=>0
Ei kukaan=>6


C= Kenenkä mielestä ministerit eivät voi hyttysille mitään?

Mielosen=>1
Lehdon=>2
Hietasen=>3
Määtän=>4
Rahikaisen=>5
Honkajoen=>6
Rokan=>7
Vanhalan=>8
Salon=>9
Riitaojan=>0


D= Kenen kasvoilla on teräkseen valettu ilme?

Kariluodon=>2
Lehdon=>6
Lammion=>9


E= Kuka oli "Semmoinen saatanan käpyhaukka"?

Majuri Sarastie=>5
Luutnantti Lammio=>6
Kapteeni Kaarna=>7


F= Kuka pani Ukkolan reppuun jumalattoman kiven alokasaikana?

Koskela=>2
Hietanen=>4
Lammio=>5
Lehto=>6
Määttä=>7
Kariluoto=>9

G= Rokka ampui suoaukealle 52 vihollista, montako rumpulipasta hän Lampisen laskujen mukaan tyhjensi?

17=>2
21=>4
14=>6
11=>8

H= "Remelistä olkapiälle vempauttakkee, hep!" Kuka näin komensi itseään?

Hietanen=>2
Honkajoki=>5
Vanhala=>7



Kätkö löytyy osoitteesta 60.5A.BCD ja 024.3E.FGH


Kirjaston hyllystä voit vaihtaa CD-levyjä, pelit ja musiikki kuuluvat valikoimaan. Juuri tällä hetkellä aikuisten levyt ovat kaikki lainassa, mutta lasten osastolla on valikoimaa seuraavasti:

Just Grandma Me -interaktiivinen peli

Lillin ja Lassen Seikkailut - Multimediapeli

Satutunti -Lastensatuja

Lasten Ikivihreät - lastenlauluja

Dinoparkin Rokkikekkerit - lasten lauluja

Satutunti Uljasmusta - Lastensatuja

Geokolikot ovat myös erittäin tervetulleita vieraita. Travelbugitkin voivat tulla vieraisille jos vain suinkin mahtuvat.
Ilmoita vaihtosi logatessasi kätkön, jotta kirjaston hoitaja pysyy ajantasalla.


Tästä voit tarkistaa tietämyksesi

Geochecker.com.

Additional Hints (No hints available.)