Skip to Content

<

Sant Pau Xic

A cache by smurf3 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/30/2007
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


[CAT]
Situat d'alt d'un turó, a 1500 metres al nord de Sant Pere de Ribes, s'hi troba el santuari de Sant Pau.
Fou construït sobre les runes d'una casa romana i està documentat des de l'any 1485.
D'estil barroc popular amb una portalada neoclàssica, l'actual edifici fou reconstruït al segle XVIII gràcies a les donacions dels fidels.

A meitat de camí de Sant Pau podeu trobar la minúscula ermita de Sant Pau Xic, de propietat privada i que nomès contè un altar i unes rajoles amb l'imatge del Sant.
S'obre per la festivitat de Sant Pau (29 de gener) però la resta de l'any podeu contemplar-ne l'interior mitjançant una petita finestra que hi ha a la porta.
Aquesta ermita fou construïda abans que la seva germana gran.

Nota per noies solteres amb dessig de casar-se: diu la tradició que si llanceu una pedra a la teulada i s'hi queda, us casareu aquell matèix any (observeu la fotografia). Nomès es pot llençar una pedra a l'any.

Sort!


[ESP]
Situado en lo alto de una colina, a 1500 metros al norte de Sant Pere de Ribes, se encuentra el santuario de Sant Pau (San Pablo).
Fué construido sobre las ruinas de una casa romana y está documentado desde el año 1485.
De estilo barroco popular con una portalada neoclásica, el actual edificio fué reconstruido el siglo XVIII gracias a las donaciones de los fieles.

A mitad de camino de Sant Pau podeis encontrar la minúscula ermita de Sant Pau Xic (San Pablo Pequeño), de propiedad privada y que sólo contiene un altar y unas baldosas con la imagen del Santo.
Se abre por la festividad de San Pablo (29 de enero) pero el resto del año podeis contemplar el interior mediante una pequeña ventana que hay en la puerta.
Esta ermita fué construida antes que su hermana mayor.

Nota para chicas solteras con deseos de casarse: dice la tradición que si lanzais una piedra al techo y permanece ahí, os casareis ese mismo año (observad la fotografía). Sólo se puede lanzar una piedra al año.

Suerte!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Contingut original del cachéEl FTF, un avió plegable, una pulsera solidaria, un clauer, un barrufet (smurf), el TB Cable-car-o-line i la llibreta de registre.
  • Ermita de Sant Pau
  • Sant Pau XicPanoramica de Sant Pau Xic, al fons, Sant Pau (en fase de restauració) Observeu les pedres a la teulada.

367 Logged Visits

Found it 317     Didn't find it 22     Write note 9     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 8     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 85 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.