Skip to content

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej<br>
<br>
En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen hermed arkiveret.<br>
<br>
Cachen kan hentes frem fra arkivet igen, men det er en betingelse for genåbning, at cachen opfylder retningslinierne for nye cacher! En cache kan ikke genåbnes med henblik på adoption. <br>
<br>
For at få cachen genåbnet skal du skrive en mail til mig med cachen nummer, navn og et link til cachen. Du skal skrive til t.ignika@gmail.com<br>
<br>
Geohilsen<br>
<br>
<br>
Toa Ignika<br>
Frivillig Geocaching.com reviewer for 2.210.579 km² af jorden (Danmark, Færøerne og Grønland)<br>
Kontaktinformation: t.ignika@gmail.com eller via min profil<br>
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå af som det første i beskeden, gerne med et link.<br>

More
<

Ballerup - Hovedstaden - Danmark

A cache by BGGF Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/17/2007
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Ballerup - Hovedstaden - Danmark

Denne cache er en del af en serie, der har til formål at sætte fokus på det nye Danmarks kort efter kommunal reformen 2007. Der er en cache i hver af de 98 kommuner og de 5 regioner. For at finde en regionscache skal du først finde samtlige kommune cacher i regionen. Hver af kommune cacherne indeholder en ledetråd til at finde regionscachen.

The cache "Danmarks serien" is a series of caches that will take you on a caching tour in all the KOMMUNER in Denmark. One cache is hidden in each of the 98 KOMMUNER. Each cache contains a numeric clue that will lead you to the 5 caches hidden in the 5 REGIONER. In each of the REGIONS caches you will find a lead to the one final cache located in the centre of Denmark.

Cachen indeholder fra start af:

  • First Finders Certificate
  • Ledetråd til at finde cachen "Hovedstaden- Danmark"
  • Logbog og blyant
  • En dåse tomat puré
  • Diverse små bytteting

Ballerup Kommune

Midt mellem Roskilde Fjord og Øresund, 15 kilometer nordvest for Københavns centrum. Her - på grænsen mellem by og land - ligger Ballerup Kommune, som har ca. 47.000 indbyggere og består af byerne Måløv, Skovlunde og Ballerup samt en række mindre landsbyer. I løbet af de sidste 50 år har Ballerup kommune udviklet sig fra et landsbysamfund til et moderne bysamfund med spændende seværdigheder og en masse oplevelser i den smukke natur udenom. Kommunen er en fascinerende kombination af både by, miljø, kunst, idræt og kultur.

Det er let at komme til Ballerup. Fem S-togsstationer og godt en snes buslinier med knudepunkt foran Ballerup station giver gode forbindelser med offentlige transportmidler. Også bilerne har gode forbindelser. Der er flere veje til København, ligesom Ballerup har direkte forbindelse til det store motorvejsnet, der fører videre ud i Danmark og Europa.

En grøn kommune

Ballerup er en aktiv grøn kommune, der gør en stor indsats på miljøområdet. Grantoftegård har siden 1991 drevet økologisk landbrug med både dyr, grøntsager og korn.

Grantoftegård, der er et af de største økologiske landbrug i Danmark, ligger i den idylliske landsby Pederstrup kun få minutters gang fra Ballerup Station. Her ligger også Ballerup Egnsmuseum og Store Peters Traktørsted, som i højsæsonen byder på økologiske grønne retter.

Området omkring Harrestrup Adål inviterer til mange, både korte og lange, men altid smukke gåture. Byparkerne i både Skovlunde, Måløv og Ballerup er også dejlige åndehuller, ligesom området Jonstrupvang op til Hareskoven vil tilfredsstille selv de kræsne naturelskere.

Aktivt erhvervsliv

Den aktive erhvervspolitik har tiltrukket en lang række store danske og internationale virksomheder, og kommunen har i dag ca. 40.000 arbejdspladser.

Lautrup Park mellem Skovlunde og Ballerup rummer landets største koncentration af virksomheder indenfor forskning, administration og højteknologi. Området kaldes ikke uden grund Danmarks "Silicon Valley".

Sprudlende kulturliv

Kulturlivet har altid haft en ganske særlig plads i Ballerup. Der findes mere end 100 offentlige tilgængelige kunstværker rundt omkring i kommunen, som interesserede kan få en guided rundvisning til med kommunens smukt illustreret kunstguide.

Ikke mindst bykvarteret Egebjerggård, som var rammen om en international boligudstilling i 1996, byder på både kunst og arkitektur i verdensklasse. De nye bykvarterer Østerhøj og Søndergård byder også på en seværdig integration af kunst og arkitektur oven i købet med udsigt til dejlige grønne områder.

Rock-, pop- og jazzkoncerter med de populæreste navne i ind- og udland. Operaer og klassiske koncerter. Revy og teaterforestillinger. Baltoppen trækker altid fulde huse og har for alvor slået sit navn fast som et af de mest markante kulturhuse i Københavns omegn. Også Baghuset på Sct. Jacobsvej danner rammen om mange festlige eftermiddage og aftener i selskab med danske og udenlandske musiknavne.

Idræt i fokus

Kommunens mere end 300 foreninger får solid opbakning med bland andet fine faciliteter for kommunens mange idrætsudøvere. Konkurrenceidrætten byder i dag på flotte præstationer indenfor bl.a. volley, teakwondo, bordtennis, boksning og orienteringsløb.

Senest har også cykelsporten fået fremragende vilkår med indvielsen af Ballerup Siemens Arena, hvor der allerede har været stor succes med 6-dages-løb og VM i Banecykling.

I Ballerup idrætspark ligger også det moderne East Kilbride Bad, som er opkaldt efter en af kommunens venskabsbyer, og den overdækkede fodboldbane Topdanmark Hallen. Planerne for området går i retning af en integreret idrætsby med utallige idtrætsfaciliteter og hotel.

Kilde: Velkommen til Ballerup www.ballerup.dk

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.