Skip to content

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej<br>
<br>
En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen hermed arkiveret.<br>
<br>
Cachen kan hentes frem fra arkivet igen, men det er en betingelse for genåbning, at cachen opfylder retningslinierne for nye cacher! En cache kan ikke genåbnes med henblik på adoption. <br>
<br>
For at få cachen genåbnet skal du skrive en mail til mig med cachen nummer, navn og et link til cachen. Du skal skrive til t.ignika@gmail.com<br>
<br>
Geohilsen<br>
<br>
<br>
Toa Ignika<br>
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland.<br>
Kontaktinformation: t.ignika@gmail.com eller via min profil<br>
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå af som det første i beskeden, gerne med et link.<br>

More
<

Odense-Syddanmark-Danmark

A cache by Team Varming Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/24/2007
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Odense – Syddanmark – Danmark

Dette er en af kommune-cacherne i ”Danmark”.

Odense Kommune var ikke omfattet af kommunesammenlægninger – men opnåede til gengæld ikke at blive ”hovedstaden” i den nye Region Syddanmark. Dette var en torn i øjet på Danmarks 3. største by.

Cachen er placeret ved Odense Kommunes kommende flagskib: Odense Havn

Havneområdet er under udvikling fra en arbejdende industrihavn med kraner, kajer og bassiner til et område med en blanding af boliger, firmadomiciler og rekreative områder. Bl.a. er der etableret Odenses største torv med plads til store arrangementer som f.eks. koncerter. På pladsen er der plads til basketball, beachvolley, skater ramper, der er mulighed for at grille sin medbragte mad ved borde/bænke m.m.

Historie:

Odense er en af de få af Danmarks købstæder, der ikke har en direkte, naturlig adgang til havet. Det var et alvorligt problem for byen, for indtil jernbanen og lastbilen revolutionerede varetransporten foregik al handel over længere distancer per skib. Odense Å havde siden middelalderen ikke været dyb nok til besejling, så i stedet måtte skibe med gods til Odense enten gå i havn i Kerteminde eller ankre op i fjorden og lade små pramme bringe lasten til Skibhusene eller Munkebo. Derfra skulle små hestevogne så ad de elendige jordveje køre lasten ind til Odense.

I slutningen af 1700-tallet blev det foreslået at grave en kanal fra fjorden ind til byen, således at Odense kunne få en rigtig havn. Det var kæmpe projekt og kun med brug af skovle og trillebører tog det et par hundrede kanalarbejdere 8 års hårdt arbejde at grave den ca. 5 km. lange kanal.

I 1803 kunne det første skib sejle ind i Odenses nye havn. Havnen oplevede en stærk vækst med mange pakhuse og en kongelig toldbod og det blev senere nødvendigt at udvide både havnen og kanalen. Omkring havnen opstod et nyt havnekvarter hvor man på de mange værtshuse kunne høre historier fra de syv verdenshave. Havnens storhedstid fortsatte frem til 1970´erne som industrihavn.

I dag er havnens rolle overtaget af en ny havn i Lindø-Terminalen ved Munkebo og havnen er under forvandling til en anden rolle.

For flere oplysninger om Odense Havn : www.odense.dk/web/havnen.aspx

Denne cache er en del af en serie, der har til formål at sætte fokus på det nye danmarkskort efter kommunalreformen i 2007. Der er cacher i alle 98 kommuner og de 5 regioner. For at finde en regionscache, skal du først finde alle kommunecacher i den pågældende region. Hvis det lykkes dig, at finde alle 5 regionscacher, vil du være i besidelse af koordinatet til den afsluttende cache "Danmark".
Denne chache hører under regionscachen "Syddanmark - Danmark"

English :

The cache is part of a series of caches around in Denmark, following a reform of local government with 5 new regions. The town of Odense is a part of the new region “Syddanmark” but Odense is in spite of its size (3. biggest town in Denmark) unfortunately not capital in the new region.

The cache is placed near the new exiciting area in Odense Town : Odense Harbour.

The harbour is undergoing a transformation from industrial port to be a recreative area with new apartments and areas for beachvolley, basketball, skating, picnics etc.

This cache is part of a series of caches which focuses on the new map of Denmark, following the reform of local government in 2007. There are caches in all 98 municipalities and 5 regions. To find a region cache you have to locate all municipality caches in the same region. If you manage to find all 5 region caches, you will have the coordinates to the final cache "Danmark".
This cache is part of the region cache "Syddanmark - Danmark"

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.