Skip to Content

This cache has been archived.

vipema: Kaikelle on aikansa, nyt tämän aika on poistua.
Kiitos kävijöille.

More
<

Kadonnut Maaria 3/?: Asema

A cache by vipema Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/17/2007
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Mikro Maarian aseman "raunioilla"

Kätkö on osa suurempaa kadonnut Maaria-sarjaa. Maarian kunta katosi useammassa erässä, lopullisesti 1.1.1967, jolloin Maarian kunta liitettiin Turkuun. Sarjalla tuomme ehkä muutamia vastauksia kysymyksiin paikkojen alkuperästä.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Maarian asema valmistui vuonna 1932. Rakennustyyliltään se oli melkoisen vaatimaton moniin muihin varsin näyttäviin Suomen asemiin verrattuna. Mutta hyvin se tehtävänsä hoiti. Maarian asema oli aikanaan alueella todella tärkeä, matkustajajunakin pysähtyi asemalle neljä kertaa päivässä. Aikoinaan loppui ensin aseman henkilöliikenne ja myöhemmin sitten tavaraliikenne. Lopuksi lähti sitten se asemakin.

Maarian asema purettiin uusia kohtausraiteita rakennettaessa heinä-elokuun vaihteessa vuonna 1997. Rakennus jatkaa elämäänsä, tarkoitus oli ainakin tuolloin pystyttää rakennus uudelleen jonnekin muualle. Tietääkö joku kenties asiasta enemmän?

Maarian asemalle on vieläkin opasteet, sikäli huvittavaa kun mitään asemaa ei ole enää aikoihin ollut.. Voihan olla, että liikennemerkit ovat paikoillaan tulevaisuutta silmällä pitäen. On nimittäin ollut haaveita elvyttää Turun alueen paikallisjunaliikennettä ja näissä haaveissa Maarian asemankin nimi on vilahdellut.

Hyvä paikka autolle kätkön lähellä.

Additional Hints (No hints available.)



 

Find...

466 Logged Visits

Found it 410     Didn't find it 19     Write note 6     Archive 1     Temporarily Disable Listing 8     Enable Listing 8     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 7     Update Coordinates 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.