Skip to Content

This cache has been archived.

Badeendjes: Helaas, deze cache ligt er te vaak uit en door onze verhuizing kunnen we deze cache niet meer goed onderhouden.
Bij deze komt er een einde aan deze cache! Helaas! Gelukkig veel mensen dit stukje en zijn geschiedenis kunnen laten beleven!

Groetjes de Badeendjes

More
<

Koppershorn

A cache by Badeendjes Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/01/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Koppershorn is een buurtschap in de gemeente Medemblik, West-Friesland, in de Nederlandse provincie Noord-Holland.

Het ligt net ten oosten van Lambertschaag, waar het formeel ook onder valt en net ten noorden van Twisk, aan de rand van Polder De Horn. Koppershorn wordt sinds de twintigste eeuw gescheiden van Lambertschaag door de snelweg A7. De buurtschap ligt op de plaats waar de Westfriese Omringdijk een bocht maakt om boven Opperdoes en de stad Medemblik uit te komen. Koppershorn viel tot 1979 samen met Lambertschaag onder de gemeente Abbekerk. Van 1979 tot 2007 behoorde het tot de gemeente Noorder-Koggenland, waarin de gemeente Abbekerk was opgegaan.

Koppershorn kent twee straten, de Coppershorn en de Mijnsherenweg. De laatste begint daar waar de parallelweg van de A7 afbuigt, en loopt dood bij de Westfriese Omringdijk. Voor de aanleg van de A7 was de Mijnsherenweg een doorlopende weg van Lamberschaag naar Koppershorn. Aan de andere kant van de A7 loopt de Mijnsherenweg nog steeds naar Lamberstchaag.

Voordat de huidige polder Wieringermeer ontstond lag Koppershorn aan de Zuiderzee. Bij de plaats stonden ook drie poldermolens, die via boezem en uitwateringsluis op de zee uitmaalden. Deze molens verdwenen na de komst van de polder. Koppershorn was tot in de 19e eeuw een zelfstandige woonplaats. Uiteindelijk veranderde dit tijdens die eeuw, omdat de plaats een stuk kleiner werd. De huidige bewoning is een combinatie van een klein aantal alleenstaande huizen en agrarische bewoning.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.