Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Traditional Geocache

Camí dels Traginers (adoptat per Sentmenat Team)

A cache by Lizards (ciberaid & NoeDavne) Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 3/23/2008
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Recorregut pel camí de Foment i les pedreres de Caldes de Montbui.

ATENCIO: A pocs metres de les coordenades podem trobar (segons per on aneu) algún forat al terra (quadrat i d'uns 80x80 cm.) on podem caure uns metres a una mena de dipósit. PERILL, sobretot amb nens/nenes
Per tal de buscar el catxé, no cal que pugeu totes les escales, precisament a la part alta es on es troba el perillós forat.

Coordenades del forat: N41 39.156' E2 9.280'

Les llambordes i el camí del Foment

El camí que comença aqui, i que puja a ran de la riera de Caldes, és conegut com el Camí del Foment. El nom ve del ministeri de Foment (Obres Públiques), l'impulsor de l'activitat extractiva de granit en les pedreres que hi ha riera amunt.
La muntanya del Farell, així com els territoris del voltant, es granítica, amb granits en estats diversos: des de roques perfectament sòlides fins a sauló -granit descompost en sorra-.

A finals del segle XIX Caldes de Montbui era la segona estació balneària de l'estat, amb vuit establiments. El 1880 va inagurar-se una línia de tren de Caldes de Montbui a Mollet on ellaçava amb la línia de Barcelona a Vic. Les necessitats de llambordes de Barcelona i altres ciutats es satisferen en part amb les de Caldes de Montbui, transportades amb el ferrocarril. La gran qualitat del granit del Farell va convertir -finals del segle XIX- la riera de Caldes en la major pedrera de Catalunya.

Les pedreres de Caldes de Montbui es van especialitzar molt en la producció de llambordes que vestien el terra de tants i tants carrers abans de què l'asfalt ens deslliurés de la molesta vibració, en especial als motoristes i ciclistes.

Durant els anys 20 la pedrera del Foment va funcionar amb gran activitat gràcies a l'obra pública derivada de l'Exposició Universal a Barcelona del 1929, assolint els 500 treballadors amb tota mena de serveis i edificis que configuraven l'explotació com un veritable poble. Eren els anys previs al tancament que es va produir sobtadament el 1931. Tot i que tornar a treballar entre 1939 i 1967, mai no sobrepassaria els 50 treballadors. La riuada de 1962 signà el seu certificat de defunció.

La tècnica d'explotació era la de l'enderroc, consistent en excavar unes galeries a la roca i dinamitar-les de manera que, caiguda la penya, la roca era extreta i devastada amb menys dificultat i risc.

Si voleu anar a buscar el catxé, podeu aparcar el cotxe a les coordenades N41 38.736 E2 9.256 i anar en direcció N41 39.165 E2 9.264. Una vegada allà, us serà relativament fàcil esbrinar a on pot estar amagat el catxé.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

128 Logged Visits

Found it 99     Didn't find it 14     Write note 11     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 58 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 1/21/2018 1:42:12 PM (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) (9:42 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page