Skip to content

Oldinge i Ganneskov Traditional Cache

Hidden : 7/27/2008
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Cachen ligger ved to 200-årige egetræer i Ganneskov.
Turen starter ved anviste parkeringsplads og er afhængig af rutevalg på mindst 3 km frem og tilbage. Afhængig af rutevalg kommer man igennem forskellige egebevoksninger af forskellige aldre. En cykel kan anbefales. I brændenældetiden er der... brændenælder!

Ganneskov hører under Bregentved Gods. Ca. to tredjedele er bevokset med eg i alle aldersgrupper fra nyplantet og op til 100 år i store, ensartede bevoksninger. Egebevoksningerne er udtyndet og plejet optimalt efter de bedste forstlige traditioner.

I skoven står der tæt ved baneoverskæringen to 200-årige ege fra forrige generation, som ikke har været under den strenge forstlige pleje. De er fulde af knaster og vanris, kønne at se på, men uanvendelige til gavntræ. Det viser betydningen af forstmændenes indsats.

Bregentveds skovbrug hører til de mest langsigtede i Danmark. Siden 1880'erne har Bregentved frembragt tæt ved 1.000 ha med kvalitetseg i alle aldre fra 1 til 110 år.
Egebevoksningerne passes og plejes: Der plantes til at begynde med 6.000 planter pr. ha. I løbet af de første 40-40 år fjernes hovedparten ved udtynding. Af de resterende udvælges der mellem 50 og 1000 såkaldte hovedtræer pr. ha, som bliver mærket med en ring eller runde mærker. Hvert år går en skovarbejder alle hovedtræerne efter og fjerner vanris og grene på de nederste 7 m. Ved de løbende udtyndinger favoriserer skovfogeden hovedtræerne, således at der allerede ved 90-100 års alder kun står ege af færsteklasses kvalitet. Produktionen nærmer sig sin afslutning, frugterne af generationers arbejde kan høstes.

Bregentved begyndte egedyrkningen i slutningen af 1880'erne, hvor den fremsynede forstinspektør Hauch begyndte at plante eller så eg som afløsning for de gamle, tarvelige ege- og bøgebevoksninger. Han var overbevist om, at egen var den rette træart til Bregentveds fede jorder. Da målet var at frembringe rette egestammer af høj kvalitet, såede han kun agern fra frøtræer med gode arvelige egenskaber og hentede ofte agern i velformede, hollandske alleer.

Additional Hints (No hints available.)