Skip to Content

<

Jukolan Viesti 1989/ Raja-Jukola

A cache by Stilo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/09/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö kuuluu Jukolan viesti kätkösarjaan.
Kätkö sijaitsee Joutsenossa myllymäen laskettelukeskuksen läheisyydessä jossa vuonna 1989 järjestettiin Jukolan viesti: Raja-Jukola. Kätkö on lähellä kilpailukeskusta.
Kätkö löytyy myös talvella.

Järjestäjät olivat nimenneet 41. Jukolan ja 12. Venlojen viestin Raja-Jukolaksi, sillä kartan kaakkoiskulmasta oli valtakunnan rajalle vain kymmenkunta kilometriä.

Maasto oli osittain sama kuin v. 1964 Jukolassa. Olipa yksi sama rastipistekin. Kilpailukeskus tosin oli toinen. Nyt oltiin Myllymäen laskettelukeskuksessa. Järjestäjinä olivat Joutsenon Kullervo ja Lappeen Riento, joille Jukola oli samalla juhlatapahtuma. Kullervolla toimintaa oli ollut 75, Riennolla 70 vuotta.

Jukolan viestin sanoma osoitettiin Helsingin Sanomille, joka Päivälehtenä perustettiin 100 vuotta sitten. Helsingin Sanomat on ollut Jukolan viestin päätukijana viestin alusta alkaen. Hyvin monella Raja-Jukolaan liittyvällä yhteisöllä oli siten juhlavuotensa. Kuten myös rajavartiostolaitokselle joka täytti 70 vuotta ja kilpailun suojelijana toimi ko. laitoksen päällikkö, kenraalimajuri Matti Autio.

Jukolan viestiin osallistui 1067 ja Venlojen viestiin 519 joukkuetta. Yhteensä osanottajia oli yli 9500. Jukolan viestin voitti NTHI Norjasta ja Venlojen viestin voitto meni Helsingin NMKY:lle

[ENG] This cache is a memory cache of Jukola relay 1989 arranged in Joutseno on 17th-18th June 1989. Jukola relay is the world's biggest orienteering relay and is arranged annually.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

352 Logged Visits

Found it 341     Write note 6     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.