Skip to Content

This cache has been archived.

ShadowXs: Weekend Miljonairs is weer terug op de buis, dus kan deze het archief in. Iedereen bedankt voor de lovende logs. Het is mooi geweest zo, tijd voor iets nieuws. Binnenkort een nieuwe wherigo......

More
<

Wiekent miljonairs (1.000.000 vraag)

A cache by ShadowXs Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/18/2009
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Inleiding
"Wiekent miljonairs" is een serie caches gebaseerd op het "gelijknamig" televisieprogramma. In dit programma kon een kandidaat met het goed beantwoorden van 15 multiplechoicevragen de hoofdprijs winnen. De keuze bestond uit vier antwoorden per vraag. De moeilijkheidsgraad steeg naarmate het te winnen bedrag hoger werd. Het maximaal te winnen bedrag was € 1.000.000.

Een kandidaat kon te allen tijde stoppen als hij het antwoord niet wist en niet verder durfde te gokken. Als een kandidaat de € 500 drempel was gepasseerd, ging hij nooit meer met lege handen weg, maar had altijd minimaal dat bedrag. De meeste kandidaten wisten dit wel te behalen omdat de eerste vijf vragen zeer eenvoudig waren. Er was ook nog een hogere drempel en die lag op € 16.000.

Tijdens het programma vond de wekelijkse Lotto trekking plaats. In februari 2006 werd bekend gemaakt dat SBS afstand deed van het programma en dat RTL4 het voortaan zou gaan uitzenden. Robert ten Brink, die een contract met SBS had, zou niet mee gaan maar zegde per direct zijn contract bij SBS op en tekende voor 3 jaar bij RTL.

Op 2 november 2007 maakte de Lotto bekend zich in 2008 terug te trekken uit 'Lotto Weekend Miljonairs'. Het was nog maandenlang onbekend of dit programma dan door zou gaan of dat het definitief van de buis zou verdwijnen. RTL was echter niet van plan om het programma dan zomaar op te geven en om dit te voorkomen zochten ze hard naar een nieuwe sponsor. Dit is uiteindelijk niet gelukt. Op 24 mei 2008 werd de laatste uitzending uitgezonden. Het leek er even op dat het programma na de zomer van 2008 door zou gaan, maar zonder de sponsoring van de Lotto werd op 26 juni 2008 bekend dat het toch echt definitief van de buis zou verdwijnen.

(bron: wikipedia)

De cache(route)
Na dit ietwat treurige bericht volgt begin 2009 ineens goed nieuws. Er gaan namelijk geruchten dat ShadowXs de sponsoring van het programma, weliswaar onder een andere naam, over gaat nemen. Hiermee komt gelukkig een vervolg op de zeer succesvolle quiz die in totaal vijftien seizoenen heeft gelopen. De spelregels van de nieuwe "Wiekent Miljonairs" quiz zijn identiek aan de oude versie, daarom volgt hieronder enkel een korte uitleg.

De cacheroute is, MITS alle vragen in één keer correct worden beantwoord, ongeveer 4,5 km lang. De route loopt door grienden en dicht langs water. Echter wel volledig op de paden, ga dus NERGENS van de paden af.

Deze wherigocache is bovendien iets anders dan anders. Je kunt bij het lopen van deze wherigo namelijk zes caches loggen voordat je bij het miljoen komt. Let wel: je KUNT 6 caches loggen. Je kunt ook met niets naar huis, het is immers een vragenquiz en een fout antwoord betekent einde oefening. De zes gecombineerde caches zijn onlosmakelijk verbonden aan de Wiekent wherigo. Ze bevatten de vragen om bij het miljoen te komen. Het betreft de:

500 vraag: GC1HJBX
16.000 vraag: GC1JV07
32.000 vraag: GC1JV09
64.000 vraag: GC1JV0B
125.000 vraag: GC1JV0D
250.000 vraag: GC1JV0E

De 500 cache is te loggen zodra de eerste 5 vragen correct zijn beantwoord. Je hebt dan de 500 vraag correct beantwoord en bij het bereiken van die vraag geldt dat je niet meer met lege handen naar huis gaat. De 16.000 cache kan gelogd worden zodra de volgende 5 vragen correct zijn beantwoord. Je hebt dan de 16.000 vraag correct beantwoord en ook daar geldt weer een "rustpunt". De 32.000 t/m 250.000 vragen zijn tot slot allen zelf opgenomen in een cache. Alles wordt duidelijk zodra je deze wherigo download en aan het spel begint.

Voor diegenen die alle "Wiekent" vragen correct hebben beantwoord wacht aan het eind van de route de hoofdprijs van 1 miljoen.... en uiteraard de eeuwige roem.
Maar... die hoofdprijs is beslist niet voor iedereen weggelegd: de route is lang en de vragen zijn niet eenvoudig.

Hulplijnen
Mocht je onderweg het antwoord op een vraag niet weten, dan heb je 3 keer de mogelijkheid een hulplijn in te zetten. Je kunt gebruik maken van de volgende hulplijnen:- Fifty-fifty (de computer streept twee foute antwoorden weg);
- Bel een vriend (30 seconden gespreksduur);
- Vraag het publiek (mag helpen door middel van stemkastjes).

Gebruik ze verstandig, je wilt niet naar huis met nog ongebruikte hulplijnen. Gebruik ze echter ook niet te snel, je hebt er namelijk maar 3.

De start
De Wherigocache is hier te downloaden. Houdt er rekening mee dat de wherigo player nog altijd redelijk instabiel is. Wij hebben de route vele malen gelopen met verschillende PDA's en een Garmin Oregon en hebben geen problemen ondervonden.

Recentelijk is voor de iPhone een Wherigo speler beschikbaar gekomen. Ga de route daarmee svp NIET(!!!) lopen, deze kan niet omgaan met de cartridge (keurt bijvoorbeeld goede antwoorden toch fout). Bespaar jezelf een onplezierige ervaring en loop hem met een Colorado of Oregon.

In geval van problemen is een "live" hulplijn naar de "Wiekent Miljonairs" organisatie aanwezig. Deze noodhulplijn verschijnt in de inventory van de cache tijdens de route.
!!! Vergeet sowieso niet om geregeld je voortgang op te slaan. !!!

Veel plezier met de cache!

Additional Hints (Decrypt)

Nytrzrra: Tn avrg ina qr cnqra ns, qvg vf avrg abqvt.
Pnpur 1 - 500: Wr xhag re bc mvggra
Pnpur 2 - 16X: Erpugf ina urg cnq baqre fgrra
Pnpur 3 - 32X: Yvaxf ina urg cnq
Pnpur 4 - 64X: 2r cnny
Pnpur 5 - 125X: Erpugf ina urg cnq

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

273 Logged Visits

Found it 218     Didn't find it 10     Write note 30     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 99 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.