Skip to Content

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej

En reviewer har kontaktet dig for over 1 måned siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret, eller genåbnet cachen, arkiverer jeg nu cachen.

Cachen kan hentes frem fra arkivet igen, du skal bare skrive til mig. Det er en betingelse for genåning, at cachen opfylder retningslinierne for nye cacher! En cache kan ikke genåbnes med henblik på adoption.

Med Venlig Hilsen

Toa Ignika
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland.
Kontaktinformation: Via min profil på geocaching.com.
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå af mailens overskrift eller som som det første i beskeden, gerne med et link.

More
<

Alsiske kirker Tandslet

A cache by Clauscc Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/19/2008
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

endnu en af de flotte kirker i sønderjylland

Øst for kirken findes klokkestabel med indmad, hvis ældste dele af svært tømmer sandsynligvis går tilbage til middelalderen
(er beskrevet første gang i 1589) Afdækningen på ydersiden er dog fra restaureringen i 1977

Kirkens to klokker
en mindre og en større er fra henholdsvis fra 1887 og 1922.
Den mindre bærer indskriften fra salme 107,1:Takker Herren thi han er god
Og hans miskundhed er evindelig

Klokkeverset på den anden klokke, som blev skænket kirken til erstatning for den gamle som blev nedtaget og omstøbt til krigsmateriel 1917 er skrevet af Helge Rode og lyder:
Jeg ringer Haab ved dagens Daab
Jeg ringer Fred naar Sol gaar ned


Kirken er en kullet kirke og fremtræder som hvidkalket romansk murstensbygning med teglstensbelagt tag i rød tegl. Den består af skib og kor og en måske lidt yngre apsis (den eneste på Als). Sakristiet ved korets nordside samt våbenhuset mod syd er senere middelalderlige tilføjelser. I sakristiet (mod øst) findes en piscin til brug for udhældning af det brugte dåbsvand.


Kor og skib har haft tandsnitfrise. Den pudsede vestgavl er båret af tre stræbepiller Og på taget findes en skifferbelagt tagrytter fra 1746 hvori er ophængt en lille klokke skænket af Matthias Stenlås, som var stedets sognepræst fra 1699-1759. Klokken bærer indskriften: "Soli deo gloria" og fungerer i forbindelse med uret i tagrytteren der blev skænket til kirken som gave i 1934 af en af sognets beboere

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

66 Logged Visits

Found it 52     Didn't find it 8     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.