Skip to Content

This cache has been archived.

FGR4: Cache archived.

More
<

Microturku II

A cache by teamAST Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/02/2009
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Vähäheikkilä


Vähäheikkilä on kaupunginosa Turussa, keskustan eteläpuolella. Se kuuluu keskustan suuralueeseen. Naapurikaupunginosia ovat Martti pohjoisessa, Korppolaismäki lännessä, Mäntymäki ja Luolavuori idässä ja Puistomäki etelässä. Vähäheikkilän rakennuskanta koostuu pääasiallisesti 1900-luvun alkuvuosikymmeninä rakennetuista puutaloista ja omakotitaloista. Alueella on myös muutamia kerrostaloja ja pienteollisuutta.

Vähä-Heikkilä kuului aikaisemmin Kaarinan kuntaan, ja alueen väkiluvun kasvaessa se muodostettiin taajaväkiseksi yhdyskunnaksi vuonna 1905. Se liitettiin Turkuun vuonna 1944.

Vähä-Heikkilän ala-aste, ent. kansakoulu, perustettiin vuonna 1905 ja sen uudet laajennusosat valmistuivat vuonna 2005. Alueella sijaitsee myös valtion erityisammattikoulu, Aura-instituutti

.

Vähäheikkilän väkiluku on 1065 (2007) ja vuotuinen väestönmuutos -3,90%. Asukkaista 18,82% on alle 15-vuotiaita, ja 15,00% on yli 65. Äidinkielenään suomea puhuu 91,41% asukkaista, ruotsia 6,50% ja muita kieliä 2,08%.

Edit: Kätköä kannattaa lähestyä Jimm's PC-Storen suunnalta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

192 Logged Visits

Found it 177     Didn't find it 9     Archive 1     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.