Skip to Content

This cache has been archived.

FGR4: Cache archived.

More
<

Vuoreskeskus

A cache by Fox96 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/06/2009
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Microkätköltä pohjoiseen avautuu näkymä tulevan Vuoreksen asuinalueen keskustaan ja etelässä puiden välistä pilkottelee Anniston kylä.

Vuores
Alueella on Ympäristöministeriön vuonna 2005 vahvistama Vuoreksen osayleiskaava, Lempäälän valtuuston hyväksymä yleiskaava vuodelta 1981 ja rantaosayleiskaava vuodelta 1993. Anniston alueelle on asemakaava vireillä. Kunnallista vesihuoltoa ei pääsääntöisesti ole, mutta kunnallistekniikka on Vuoreksen rakentamisen myötä tulossa osaan aluetta.
Vuores on Tampereen ja Lempäälän yhteinen asuinaluehanke. Tavoitteena on muodostaa rakenteeltaan ja toiminnoiltaan yhtenäinen, luonnonläheinen ja kestävän kehityksen mukainen asuinalue. Hanketta varten kunnat laativat yhteisen osayleiskaavan, joka hyväksyttiin ympäristöministeriössä vuonna 2005. Kaava-alueen pinta-ala on 1260 hehtaaria, josta 33 % eli 410 hehtaaria on Lempäälän puolella.

Lisätietoa Vuoreksesta saa Tampereen kaupungin tiedotussivulta.

Asutushistoriaa
Lempäälän Ryödin talon torppa Iso Hervanta vuodelta 1792 oli Hervannanmaan ensimmäinen rakennus. Iso Hervannan jälkeen rakennettiin Koipijärven torppa ja Vormisto 1840-luvulla. Koivuviita oli Liuhan talon torppa, joka lunastettiin itsenäiseksi 1900-luvun alussa. Kuljun kartanolla oli kaksi torppaa, Annisto ja Koipijärvi, jotka ovat Vuoreksen kaavoituksen keskeisellä kyläalueella. Asukasmäärä kasvoi vuosisadan vaihteessa nopeasti ja Hervannanmaa oli sotiin ja vielä 1960-luvulle saakka vilkas kylä.

Sotien jälkeen kunnanrajalle asutettiin Sakkolan pitäjän siirtolaisia, jotka raivasivat uudistilansa. Vuonna 1926 perustettu pienviljelijäyhdistys järjesti aktiivisesti tapahtumia ja kylä kehittyi koko ajan, kunnes maaseudun rakennemuutos alkoi näkyä asutuksessa. Hervannanmaan löytäneet kesäasukkaat piristivät hiljentynyttä kylää, jonka elämä on nyt Vuoreksen rakentamisen myötä muuttumassa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

280 Logged Visits

Found it 266     Didn't find it 2     Write note 2     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.