Skip to Content

<

Koivistonharju

A cache by ATT02 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/20/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pieni kipuaminen Koivistonharjulle.

Harjulla toteutettiin pari vuotta sitten metsänhoidollinen kulotus, jonka palokujat ym tunnusmerkit ovat vielä havaittavissa maastossa. Kuloalueen kehityskin näyttää kulkevan ennakoidulla tavalla. Puolukoita odotellessa poikkeillaan purkilla...

Metsänhoidollinen kulotus

Metsänhoidollinen kulotus on edelleen käyttökelpoinen menetelmä metsän uudistamisessa, kun halutaan toteuttaa luonnonläheistä metsänhoitoa ja samalla hoitaa metsämaata. Kulotus soveltuu parhaiten moreenimaiden tuoreille ja kuivahkoille kankaille, joilla vesitalous on kunnossa.
Metsänhoidollisessa kulotuksessa tavoitteena on valmistella hakkuuala uuden metsän perustamiseksi tehtäviä metsänuudistamistoimia varten. Alue rajataan avaamalla kaivinkoneella tai puskutraktorilla alueen reunalle palokujat. Hakkuualueella kasvava pintakasvillisuus ja sille kertynyt karikekerros ja hakkuutähteet sytytetään palamaan. Sopiva palaminen edellyttää, että kulotettavalla alueella on runsaasti kuivuneita hakkuutähteitä. Kulotuksen avulla maanpinnan haitallinen happamuus vähenee ja ravinteita vapautuu puuston käyttöön enemmän. Paras tulos saavutetaan, kun maasto on riittävän kuiva. Kulotettavalle alalle suositellaan jätettäväksi puustoa pystyyn poltettavaksi. Kulotus on elintärkeää joillekin harvinaisille tai uhanalaisille lajeille, jotka ovat sopeutuneet elämään palaneessa maassa tai puuaineksessa.

Kulotus on luonnon monimuotoisuuden kannalta hyvä ”maanmuokkausmenetelmä”. Kulotuksen avulla voidaan parantaa kasvupaikan ravinne- ja lämpöoloja, joilla on suora vaikutus taimikon syntyyn ja kehittymiseen. Kulotuksessa hakkuutähteistä vapautuu ravinteita kasveille käyttökelpoisessa muodossa. Myös humuskerroksen haitallinen happamuus vähenee pitkäksi aikaa. Uudistusalan vesoittuminen ja muun pintakasvillisuuden kilpailu vähenee kulotuksen jälkeen muutamiksi vuosiksi. Heinittyminen vähenee ja varpujen ja ruohojen (varsinkin maitohorsman) osuus kasvaa. Noin viiden vuoden kuluttua kulotuksesta puolukkasato on parhaimmillaan.

P.S. kätköstä unohtui kynä...

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

232 Logged Visits

Found it 213     Didn't find it 3     Write note 3     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 3     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.