Skip to Content

<

CQ FIELDDAY

A cache by geodukkie Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/5/2009
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Geniet van de rust en de ruimte van de prachtige Alblasserwaard.

Wat is een radioamateur?

Met radioamateurs of radiozendamateurs worden in brede zin mensen bedoeld die zich als hobby bezig houden met experimenteren op het gebied van het uitzenden en ontvangen van radio- en/of televisiesignalen. Hiervoor hebben zij de beschikking over een officiële zendvergunning.
Radiosignalen zijn elektromagnetische golven, die zich volgens de wetten van Maxwell door de ruimte voortplanten. De voortplanting van radiogolven in de atmosfeer wordt beïnvloed door zonneactiviteit en/of weersinvloeden. Onderzoeken en experimenten naar de voortplanting onder diverse omstandigheden vormen een belangrijk onderdeel van het radiozendamateurisme.
Vaak is er in de woonomgeving van de radiozendamateur zoveel storing van elektrische apparaten dat een goede ontvangst van zwakke radiosignalen niet meer mogelijk is. Een mogelijkheid is dan een plek op te zoeken waar deze storing minder of zelfs geheel afwezig is.

De radiozendamateur kan dit op eigen initiatief doen maar een paar keer per jaar worden er in verenigingsverband de "velddagen" georganiseerd. Elke vereniging gaat dan naar een door hun gekozen locatie en zal daar hun zenders en antennes installeren. Wereldwijd worden er dan radioverbindingen gemaakt. Er kan naar hartenlust worden geëxperimenteerd met de antennes en het gezellig samenzijn is ook een belangrijk onderdeel van een velddag.

De VERON A12 Dordrecht kiest voor deze velddagen vaak een locatie in de Alblasserwaard waarbij in de nabijheid van de cache of een stukje verderop richting Brandwijk regelmatig radiozendamateurs actief zijn.

Je kan ons op YouTube actief zien op deze locatie: (visit link)

Kijk voor meer info op: www.pi4vad.nl

GRAAG DE CACHECONTAINER VOLDOENDE DICHT DRAAIEN!!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

998 Logged Visits

Found it 965     Didn't find it 1     Write note 25     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 39 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.