Skip to content

Facts & Figures Multi-Cache

This cache has been archived.

Marc7: Vanwege de moelijkheidsgraad van deze cache, werd deze veel te weinig gelopen.
Spijtig, maar er komt snel een alternatief !

More
Hidden : 10/13/2009
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Deze cache brengt je via een leuke wandeling op een aantal mooie plekjes in Mechelen.
Ik zal proberen je onderweg wat informatie (‘facts’) over de bezienswaardigheden mee te geven.
De wandeling van ongeveer 4 km lang is opgebouwd rond een aantal WPs, waar de nodige informatie (de ‘figures’ in dit geval) moet worden gevonden voor de bepaling van de stash-coördinaten.

De wandeling kan zonder problemen worden gemaakt met kinderen en met een kinderwagen.
Ook in een rolstoel kun je zonder problemen deze cache afwerken. Alleen het ophalen van de eigenlijke stash is niet te doen voor een mindervalide persoon.
Opgepast, het blijft een wandeling in de stad. Pas dus op voor het verkeer en respecteer de verkeersregels.
Waar de getallen moeten worden gevonden, zal altijd duidelijk worden aangegeven. Als bedoeld wordt ‘aan’ of ‘op’ een gevel, dan kan deze gevel duidelijk worden onderscheiden door zijn kleur of vorm.
Soms zullen de limieten voor het af te zoeken oppervlakte worden aangegeven via duidelijk te onderscheiden ‘grenzen’.
De vorm waarmee het getal op de gevel is aangebracht kan velerlei zijn : plaketten, aanhangborden, huisnummers, nummers van verlichtingspalen, verkeersborden, raamversieringen, …
Indien iets moet worden uitgesloten, zal dit expliciet worden vermeld. Zo moeten ingeslagen muurankers met mogelijk Romeinse getallen nooit worden in rekening gebracht, net zomin als DIN-cijfers op schroefjes, gebruikt voor het vastmaken van bv. huisnummers. Zo ver moet het zeker niet worden gezocht !
Met gevel worden altijd de deuren, ramen, garagepoorten, regenpijpen e.d. meegerekend, tenzij anders vermeld.
Bij deze cache werken we met ‘getallen’, niet met ‘cijfers’. Zo moet een telefoonnummer, bv. 015 55 44 33 als vier aparte getallen worden gelezen en geeft dit bv. als som 15+55+44+33=147. Als er in het formaat een punt (bv. 12.30) of een komma (bv. 0,4), of een schuine streep voorkomt (bv. 03/667) dienen de getallen apart te worden gelezen. In de voorbeelden geeft dit 12 & 30, 0 & 4 en 3 & 667.
Romeinse cijfers dienen altijd vertaald naar een arabisch formaat, bv. XXVII=27.
Tekstueel geschreven getallen dienen eveneens mee in rekening gebracht, ook als ze slechts een deel van het woord vormen, zo moet bv. in de vermelding ‘vijfde eeuw’ het getal ‘5’ worden beschouwd.
Uitzondering is het woord ‘een’, deze dient nooit als ‘1’ te worden geteld, behalve als het duidelijk als een ‘één’ is geschreven.
Nog een uitzondering vormen latijnse woorden (zoals 'quinque' & 'pridie'); deze hoeven niet naar een cijfer te worden vertaald.

Voor deze cache is het misschien wel aangeraden een rekenmachine mee te nemen of - voor de geoefende hoofdrekenaars - een blad ruitjespapier om alles op een geordende manier uit te zetten.
In elk geval spelen de figures een meer dan prominente rol in deze wandeling.
Ook handig is een verrekijker of een fototoestel met een goede zoom; soms moeten relatief kleine of uitgesleten getallen op grotere hoogte worden ontdekt en biedt dit mogelijk een oplossing. Ook een spiegeltje kan op één punt zijn nut bewijzen.
Neem absoluut de nodige tijd voor deze cache ! Het is geen tussendoortje die je gauw gauw hoopt op te lossen. Deze cache is ook niet ’s avonds of ’s nachts te lopen, daar vele details dan niet of maar met moeite zichtbaar zijn.
Oog voor detail & nauwkeurigheid zijn essentieel wil je dit avontuur tot een goed einde brengen.
Veel plezier onderweg !
Een enorme dankuwel aan fellow geocacher bossnurker - man met een opmerkelijk waarnemingsvermogen ! - voor het uitputtende proeflopen en de zeer vlotte uitwisseling van resultaten & bevindingen. Ook dank aan het vrouwke & de zoon voor hun leuke ideeën in de opzet van deze cache !

OPGEPAST !!
De Figures op WP13 zijn momenteel niet volledig leesbaar omwille van nabije renovatiewerken.
Vandaar tijdelijk de waarde van M = 5.395

Parking
N51° 01.480
E004° 29.321
Deze coördinaten geven de ingang aan van de parking Zandpoortvest. Deze parking ligt het dichtst bij WP1. Dit is een betalende parking ! Net zoals alle andere parkings in de buurt, maar hier vind je het makkelijkst een plekje. Als je je wagen gratis wil achterlaten, moet dit buiten de stad, want binnen de stad en op de vesten geldt betalend parkeren.
Een oplossing ligt dan in de parking op het ‘Douaneplein’ :
N51° 01.547
E004° 29.568
Dit is dan wel even stappen voor je aan de cache kunt beginnen, maar gezien de tijd die je wellicht nodig zal hebben, misschien geen slechte zaak.

WP1 Het Hof van Coloma
N51° 01.647
E004° 29.277
Voor Mechelen vormt het ‘Hof van Coloma’ het best bewaarde voorbeeld van een typisch 18de-eeuws hotel met een onmiskenbare Franse invloed in zijn aanlegvorm, indeling en decoratie. Dit markant hotel werd in 1826 samen met het naastgelegen Hof van Hoogstraten opgekocht door aartsbisschop de Méan, die er aanvankelijk zijn residentie onderbracht. Omstreeks 1830 werden beide hoven omgevormd tot het ‘Klein Seminarie’, bedoeld als voorbereidende leergang voor de priesteropleiding aan het ‘Groot Seminarie’ te Mechelen.
In de loop van de 19de en de 20ste eeuw volgden verschillende bouwcampagnes voor nieuwe schoollokalen elkaar op. Het ‘Hof van Coloma’ doorstond deze verbouwingen zonder al te grote gedaantewisselingen, met uitzondering van de - overigens zeer geslaagde - toevoeging van een derde verdieping circa 1868.
In de periode 2001-2002 werden voor- en achtergevel van het ‘Hof van Coloma’ vakkundig gerestaureerd, waarbij de nadruk werd gelegd op het herstel van de oorspronkelijke materialen.
Dit is trouwens de school van zoon PJ7, tevens fervent geocacher.
Hier toch even een eerste vraag volgens het stramien dat ook verder op de tocht zal worden toegepast. Na al deze facts, tijd voor wat figures. Vind alle getallen terug op de gevel tussen de twee ‘groene’ regenpijpen. De half vergane voetbalsticker niet meerekenen. Maak hiervan de som, dit geeft je de waarde voor A. Dit is een echt opwarmertje voor later.

WP2 Hof van Duffel (‘Gebouw Gasthuiszusters’)
N51° 01.689
E004° 29.173
Je wandelt nu verder de Bleekstraat af naar WP2. Gelukkig laat ik je niet het aantal groene ramen tellen van de middelbare school, waarachter PJ7 (hoogstwaarschijnlijk) zuchtend zijn uren doorbrengt.
Er wacht je een leukere opdracht aan het vroegere gebouw van de Gasthuiszusters.
Maak ook hier de som van alle getallen die je aan deze gevel vindt. De lichtkleurige gevel bepaalt de grenzen van het af te zoeken gebied.
Dit geeft dit je de waarde van B.

WP3 Vleeshalle
N51° 01.607
E004° 29.048
Mechelen had tot in 1969 niet alleen een Groentehal, maar ook een grote overdekte Vleeshal met tafels en kraampjes waar de slagers een rechtstreekse concurrentie met elkaar aangingen. Je moest de Huidevettersstraat maar oversteken om van de sla naar de biefstuk te gaan. Boven de ingangen prijken nog steeds een stevige runder- en ossenkop.
De vleeshal is een voorbeeld van eclectische architectuur met ijzer, glas en hout.
Na 1980 stond ze een hele tijd te verkommeren, tot Compane er zijn intrek nam, een bedrijf voor evenementen en audiovisuele communicatie.
Hier ligt de eerste echt moeilijke opdracht. Je vindt hier een aantal getallen en je kent het ondertussen. De som ervan geeft je de waarde van C.
Let op ! Volgende getallen dienen niét in rekening gebracht :
* de bedrukking op de electriciteitsdraad (boven ‘212’)
* de vele getallen op de regenpijpen !

WP4 ZeeRidder
N51° 01.710
E004° 28.941
Op weg naar WP4, wandelen we even verder achter het stadhuis van Mechelen door. Aan de andere kant vinden we een staaltje van vernieuwende architectuur, waar de dienst Bevolking is gehuisvest.
De ZeeRidder is eveneens een recent gebouw, waar nu administratieve diensten van de stad Mechelen zijn gevestigd, waaronder de Bouwdienst.
Bij de bouw werd bijzondere aandacht besteed aan het energieverbruik, zoals je kan lezen op het Energieprestatiecertificaat (wat een woord … !) aan de deur. Zo’n certificaat bevat wel een pak getallen … maar wat is hun som ? Die geeft je de waarde voor D.

WP5 Geel gebouw
N51° 01.740
E004° 28.854
Bewonder op weg naar het volgende WP even de Grote Markt. Neem de kronkelende Standonckstraat.
Op WP5 vind je opnieuw een moderne architectuur, hoewel het gebouw er al een heel aantal jaren staat.

Hier een makkelijke vraag, daar de enige bedoeling was je door deze straat te leiden.
Tel het aantal rechthoekige glazen oppervlakken aan de gele gevel (zie ook foto).
Opgepast : enkel de voorzijde van de gele gevel moet worden bekenen !, Dus niet de ramen aan de rechterkant achter het poortje moeten ! Dus niet de enkele zijramen aan de linkerkant ! Dus niet alle ramen aan de 'hoofdgevel' verderop ...
Deze relatief eenvoudige waarneming geeft je de waarde voor E.

Zo, je hebt nu vijf waypoints achter de rug. Tijd voor een controle. De som van de vijf getallen die je tot nu toe hebt moeten vinden, bedraagt 37.466.

WP6 Grote School
N51° 01.768
E004° 28.794
Ga nu via de Schoolstraat naar het volgende WP.
Hier vind je het Justitiehuis van Mechelen, ofwel de voormalige ‘Grote School’. Je kent het principe ondertussen al. Wat is de som van alle zichtbare getallen aan deze gevel (papieren achter de ramen niet beschouwen) ? Dit geeft je de waarde voor F.

WP7 Groen Waterke
N51° 01.826
E004° 28.787
Loop nu verder naar het volgende WP. Je wandelt achtereenvolgens via de achterzijde van de Sint-Romboutskathedraal, langs het ‘Groot Seminarie’, nu het aartsbischoppelijk paleis, tot aan het Groen Waterke. Tot voor kort was dit de enige ‘open’ vliet (van de Melaan) in Mechelen. Het gebouw op de achtergrond is de refugie van de abdij van Sint-Truiden. Het Groen Waterke is een van de meest idyllische plekjes in Mechelen, en kleurt groen door de eendenkroos op het water.
Hier vind je ook een zeer mooi gedicht van Herman de Coninck, naar wie de vraag aan het eerste WP van ‘The Queen’ is gesteld. Echt een plekje om even stil te staan …
In het gedicht staat geschreven : “er is niets te zien, dat moet je zien”. Dat gaf me het idee voor een oefening in waarnemingsvermogen, dat je op deze tocht nog veel zal nodig hebben. Hoeveel keer tel je de vijfde letter van het alfabet op het witte canvas. Dit geeft je de waarde voor G.

WP8 Manufactuur De Wit
N51° 01.894
E004° 28.706
Op weg naar dit WP zie je aan je rechterhand het ‘Klapgat’. Wie Mechelen niet goed kent, moet ook hier even een kijkje nemen.
Op WP8 kom je aan bij de ‘De Wit’, Koninklijke Manufactuur van Wandtapijten. Het privé-bedrijf weeft, conserveert, koopt, verkoopt en bestudeert wandtapijten. Jaarlijks ontvangt ze duizenden bezoekers. Het weven gebeurt met de hand volgens eeuwenoude technieken. Sinds 1898 conserveert De Wit ook antieke wandtapijten. Ze is vooral internationaal bekend voor haar moderne, omkeerbare conservatiemethodes die zijzelf op punt zette en systematisch uitbreidt. Bovendien onderhoudt De Wit nauwe contacten met grote musea. Dit alles bezorgt De Wit een sleutelpositie bij advies over aan- en verkoop van antieke wandtapijten. Zo werd in 2000 de super-tentoonstelling ‘Los Honores, Vlaamse wandtapijten voor Keizer Karel’ gehouden, waarbij een reeks gerestaureerde wandtapijten van het Spaanse Hof eerst in Mechelen werden tentoongesteld, vooraleer ze opnieuw naar het Spaanse hof werden overgebracht.
Het bedrijf is gevestigd in de voormalige ‘Refugie van Tongerlo’, een 15de-eeuwse voorpost van de Norbertijnen uit Tongerlo met pittoreske torens en mooie tuin binnen de hofmuur. De Refugie van Norbertijnen van Tongerlo werd in 1484 gebouwd. Drie eeuwen lang bleef de Refugie eigendom van de abdij. Van het begin van de 19de eeuw tot 1904 was ze als gendarmerie in gebruik. In 1906 werd ze aangekocht door de provincie Antwerpen. Van 1933 tot 1961 was er het Aartsbisschoppelijk Museum gevestigd. Manufactuur De Wit nam begin jaren '80 de restauratie op zich en is sinds 1983 hier gevestigd met ateliers en expozalen.
Maar je voelt het al aankomen. Naast deze facts, zijn hier ook heel wat figures te vinden, meer bepaald tussen de eerste regenpijp links van de poort en de hoek van de straat rechts. Maak de som van alle getallen en dit geeft je H.

WP9 Klein Begijnhof
N51° 01.917
E004° 28.697
We lopen nu even verder naar het Klein Begijnhof (Bogaard). Dit is het oudste begijnhof van Mechelen (13de eeuw) in het hart van de oude, volkse binnenstad, gesitueerd ten noorden van de K. De Deckerstraat. Deze zone was ook het eerste herwaarderingsgebied in Vlaanderen en is mooi opgeknapt. Aanvankelijke was het gelegen buiten de eerste stadsomheining, maar vanaf de 15e eeuw werd het ingesloten door de stad. Vanaf de 16e eeuw kreeg het zijn benaming Klein Begijnhof, met een eigen kapelaan voor de erediensten, maar toch nog afhankelijk van de Sint Catharinaparochie. Het Klein Begijnhof was een gesloten hof met drie poorten: één in de Heembeemd en twee in de Kanunnik De Deckerstraat.
Op WP9 sta voor een hoeknis, waar vroeger waarschijnlijk een waterpomp was geplaatst. Als je wat verder het steegje inkijkt, zie je voor je een portaal of doorgang. Zoek nu alle getallen die je vindt tussen de nis en de verste uitgang van het portaal. Deze optellen geeft je I.

Let op ! Dit blijkt misschien wel het moeilijkste punt te zijn, vandaar volgende goede afspraken, die het je iets makkelijker maken én ook de privacy & rust van de bewoners vrijwaren.
De te zoeken getallen zijn goed zichtbaar; je moet dus nergens iets opheffen of wegnemen !
Volgende getallen dienen niét in rekening gebracht :
* de bedrukking op electriciteitsdraden
* de letters (D& C) & getallen ('3') op de zwarte houders voor de luiken
* getallen op grijze electriciteitskastjes op/aan de grond
* de getallen op de vier schroeven van het deurslot van huis n° 6 (dicht bij de nis); in zéér kleine letters en cijfers vind je daar 'C' & '2' ...
* de getallen '450' & '3' aan huis nr.13; in herfst en winter vormt dit geen probleem; in de lente en zomer zijn deze echter volledig verscholen achter de klimop
* de 'I' in GALERIJ HET LUIK moeten - vanzelfsprekend - niet als een Romeinse 'I' worden geteld
Lees nog goed de hints na, en dan kom je er zeker !

WP10 Cellebroedersklooster
N51° 02.024
E004° 28.569
We lopen nu verder door het pittoreske begijnhof naar WP10.
Daar aangekomen zien we aan onze linkerhand een ingang van het Groot Begijnhof, maar dit laten we letterlijk links liggen voor misschien wel een aparte cache.
Je staat hier voor het Cellebroedersklooster. Nadat zij hun klooster op het Begijnenkerkhof hadden afgestaan aan de begijnen, vestigden de Mechelse cellebroeders zich in 1614 aan de Nokerstraat. Het huidige kloostercomplex kwam grotendeels tot stand in de periode 1710-1730. Het klooster werd in 1985 beschermd als monument. De voltooiing van de restauratie van de kapel en de schitterende 18de-eeuwse stucplafonds in de pandgang in 2005 betekende het einde van een lange restauratiecampagne. Het gerestaureerde klooster kreeg een herbestemming met kantoren en vergaderzalen. Het kloostercomplex wordt nu - onder de naam De Noker - beheerd door de vzw Emmaus.
Ook hier vind je over de volledige gevel een aantal ‘figures’ terug. Hun som geeft je J.
P.S. : het verkeersbord staat duidelijk los van de gevel

Zo, je hebt nu opnieuw vijf waypoints achter de rug. Tijd voor de volgende controle. De som van de vijf getallen, berekend voor WP6 t.e.m. WP10, bedraagt 17.780.

WP11 Hof van Habsburg
N51° 02.051
E004° 28.720
Tijd nu om de lus rond te maken richting stash.
Op WP11 vind je één van de bekendste gebouwen van Mechelen : het Hof van Habsburg, ofwel ook de voormalige Dossinkazerne.
De Dossinkazerne in Mechelen werd genoemd naar luitenant-generaal Baron Dossin de Saint-Georges (1854-1936). Het gebouw werd in 1756 gebouwd, in opdracht van Maria Theresia van Oostenrijk, en werd vroeger het Hof van Habsburg genoemd. In juni en juli 1942 werd het door de Duitse bezetter als verzamel- en doorgangskamp ingericht. De Dossinkazerne was voor dit doel ideaal gelegen: centraal tussen Brussel en Antwerpen, waar 90 procent van de Belgische Joden woonden. Tevens liep er tijdens de Tweede Wereldoorlog nog een spoorweg naast de Dossinkazerne, zodat de gevangenen direct in treinwagons konden worden gestopt.
De Dossinkazerne is na de oorlog door het Belgische leger sinds 1948 opnieuw gebruikt als militaire kazerne als opleidingscentrum voor de Administratieve diensten (CAD), met behoud van het originele buitenaanzicht. Een klein deel van de toenmalige kazerne is nu het Joods Museum van Deportatie en Verzet. Dit museum, gewijd aan het lot van de joden in de Tweede Wereldoorlog, werd in 1995 geopend door Koning Albert II.
Sinds 1987 is de kazerne beschermd als monument. In 2008 raakte bekend dat het bureau AWG-architecten o.l.v. Bob Van Reeth de opdracht kreeg om pal tegenover de bestaande Dossinkazerne tegen 2011 een nieuw museum te bouwen. Het gebouw opgevat als een monument tegen het vergeten krijgt een brede invulling: herinneringsteken en documentatiecentrum over de Holocaust en de mensenrechten.
Aan de voorgevel vind je een pak getallen terug (de poort niet binnengaan). Vind alle cijfers en maak hun som. Dit geeft je de waarde van K, het grootste getal dat je tot hiertoe hebt moeten berekenen.
Opgelet : laat ook hier (tijdelijke) kransen en affiches buiten beschouwing en ook de regenpijpen hoeven maar tot twee meter hoog te worden bekeken; te hoge etiketten laten we erbuiten, daar ze niet leesbaar zijn.

WP12 Imposant huis
N51° 01.877
E004° 29.033
Op WP12 sta je voor een imposant huis in de Lange Heergracht.
Eind 2009 starten werkzaamheden in de omgeving van de Lange Heergracht. De stad Mechelen pakt alle straten in de buurt aan en de blikvanger wordt een vlietje. Mechelen wil immers nog meer water in zijn straten. De aanleg van het Dijlepad, een groene wandelboulevard langs de Afleidingsdijle en de recent blootgelegde Melaan illustreren al dat de stad niet langer haar rug naar het water keert.
Het project Lange Heergracht is het eerste in een lange reeks geplande investeringen, waarbij gedempte of overwelfde waterlopen opnieuw een plaats wordt gegeven in het stadsbeeld. Er wordt gekozen voor natuurlijke materialen zoals kasseien, mozaïekkeien en blauwe hardsteen. Die blauwe steen suggereert het vlietje op plaatsen waar het niet mogelijk is om water te laten stromen.
Ik kan mij voorstellen dat jullie even ‘uitgeteld’ zijn. Vandaar hier een makkelijke vraag : welk huisnummer draagt dit huis ? Dit geeft je de waarde van L.

WP13 Paardenstraatje
N51° 01.801
E004° 29.031
Hedendaagse stadsarcheologen graven niet alleen op, ook bovengronds bestuderen ze soms sporen van de menselijke geschiedenis, bijvoorbeeld bij huizenonderzoek. In 2000 voerde de Mechelse Vereniging voor Stadsarcheologie (MVSA) een kleinschalige opgraving uit in een van de panden in het Paardenstraatje. Deze opgraving mondde uit in een systematisch, multidisciplinair onderzoek van de huizen in deze straat. Archeologische opgravingen in de huizen worden er gecombineerd met het bestuderen van verbouwingssporen in de muren en archiefonderzoek naar de eigenaars en bewoners.
Deze "totaalaanpak" biedt niet alleen de mogelijkheid om een volledig beeld van de geschiedenis van ieder pand te krijgen, maar geeft ook inzicht in de evolutie van de hele straat. Een unieke kans om de ideeën rond stadsevolutie te toetsen en een blik te werpen in de leefomgeving van de modale Mechelaar in het verleden …
In het Paardenstraatje woonden dagloners, kantklossters, handwerkslieden allerhande, vaak met drie-vier gezinnen bij elkaar in een huisje. Zo evolueerden vijf 16de-eeuwse huizen tot een rij met veertien 20ste-eeuwse woningen.
In de woning nr. 3 in het Paardenstraatje zullen alle vrijgelegde verbouwingssporen in situ zichtbaar blijven. Dit pand is ingericht als een bezoekerscentrum.
Op het WP vind je een infobord ‘Wandelen langs het opgegraven Mechelen’ dat de archeologische opgraving toelicht. Ook hier vraag ik de som van alle getallen die je hier kan ontdekken. Dit geeft je de waarde voor M.
Opgepast, de cijfers op de twee oude plannen niét meetellen, gelukkig maar !

WP14 OLV Ziekenhuis (‘Gasthuis’)
N51° 01.754
E004° 29.205
Loop nu verder door naar het allerlaatste WP. Hier vind je de gevel van het ‘nieuwe’ OLV-ziekenhuis, dat werd opgetrokken op de gronden van het voormalige Keizershof. De eerste steen voor het in zijn tijd erg moderne ziekenhuis, werd gelegd door Koning Leopold I.
Deze steen werd op 'n diepte van ongeveer 130 cm onder de voorgevel van de kapel geplaatst.
In een uitgekapt gedeelte van deze steen had de koning een loden kistje met 12 muntstukken geplaatst.
Architect van het ziekenhuis was K.Drossaert uit Tienen.
Veel Mechelaars waren niet gelukkig met het gebouw, zoals blijkt uit een publicatie uit die tijd :
'Was het wel noodig elders eenen meester te halen om zoo iets voort te brengen?
Een zoo eenvoudigen bouwtrant kon een leerling der klas van lijnteekening ook uitvinden...'
Het is inderdaad een eenvoudige maar voor zijn tijd zeer functionele bouwwijze.
Zoals je kan zien bevat deze voorgevel (het vooruitstekende gedeelte) een pak getallen, voornamelijk Romeinse, ook wel Arabische. Als je al deze getallen optelt, geeft dit je de waarde van N. Onderschat deze laatste opdracht niet, het is minder makkelijk dan het lijkt !

Zo, de laatste waypoints zijn achter de rug, oef ! Vooraleer de coördinaten van de stash te berekenen, misschien best nog een laatste controle. De som van de laatste vier waypoints bedraagt 32.370.

Stash
N51° 01.(4*A)+D+(3*G)+(2*L)+M-B-C-F-(4*I)
E004° 29.(2*I)+J+K-(2*E)-H-(11*L)-M-(2*N)-1

Zo, je hebt nu alle informatie verzameld voor het vinden van de stash. Veel geluk ermee !
De stash is een regular box, geschikt voor geocoins & travel bugs.
Ik hoop dat je van deze wandeling, en van het tellen …, hebt genoten en … wellicht tot binnenkort in Mechelen !

Additional Hints (Decrypt)

JC1 : 6 trgnyyra, jnnebaqre rraznny ‘0’ JC2 : qr fbz urrsg rra ovanve sbeznng JC3 : urg tebbgfgr trgny xbzg zrre qna gjrr znny ibbe qr gjrr zvqqryfgr pvwsref ina qr fbz mvwa tryvwx JC4 : ureyrvq gbg ééa pvwsre, mbh qvg erfhygnng mrira bcyrirera yrg bc qr pvwsref va fhcrefpevcg … JC5 : va qr zrrgxhaqr vf rra ivrexnag rra ovwmbaqrer ibez ina rra erpugubrx JC6 : 9 trgnyyra, jnneina gjrr znny '0' bbx uvre mvwa qr gjrr zvqqryfgr pvwsref ina qr fbz tryvwx JC7 : jrrf avrg gr fary grierqra ! JC8 : zrg jng irefpuhvira xha wr zrg qr pvwsref ina qrmr fbz qr ‘ahzore bs gur ornfg’ ibezra JC9 : wr mbrxg gjrr vwmrera trgnyyra bc qr tebaq ééa uhvf qenntg gjrr znny mvwa uhvfahzzre qr fbz, ureyrvq gbg ééa pvwsre, vf tryvwx nna '2' wr mbrxg 14 trgnyyra ibbe qr fbz JC10 : 9 trgnyyra trira wr urg erfhygnng urg rrefgr pvwsre vf tryvwx nna urg ynngfgr JC11 : iretrrg bbx qr hvgrefgr teramra ina qr triry avrg, qnne mvwa tbrq irefgbcgr trgnyyra gr mbrxra ureyrvq gbg ééa pvwsre, vf qr fbz tryvwx nna '5' urg qreqr ra ivwsqr pvwsre ina qr fbz mvwa tryvwx JC12 : ivaq jng avrg gr ivaqra vf JC13 : rrefgr & ynngfgr pvwsre ina qr fbz mvwa vqragvrx JC14 : Ebzrvafr pvwsref mvwa uvre mrre orynatevwx urg qreqr ra ivreqr pvwsre ina qr fbz mvwa tryvwx

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)