Skip to content

LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM: A SABADELL Traditional Cache

Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


TITUL LA FLAMA

Cada any milers de pobles d’arreu del país encenen les seves fogueres de Sant Joan amb el foc de la Flama del Canigó en el marc d’un procés força ritualitzat que s'inicia el cap de setmana anterior a la nit de la revetlla amb una trobada al peu del Canigó.

L'origen de la Flama del Canigó

La Flama del Canigó és el foc amb el que s'encenen bona part de les fogueres de la nit de Sant Joan d'arreu del país. La flama és tot l'any a la cuina del Museu de la Casa Pairal o Castellet de Perpinyà. Cada any el 22 de juny el foc surt del Castellet per encendre una foguera que es fa al cim de la muntanya del Canigó i des d'allà repartir-lo per totes les terres catalanes.

castellet grup ascens creu flames
El Castellet de Perpinyà
Un moment de la trobada
Un grup de persones en ple ascens Les feixes cobreixen la creu del cim La flama s'escampa per tot el país
 
La idea va néixer a la Catalunya Nord, l’any 1955, de la mà de Francesc Pujades, un vilatà d'Artés de Tec (el Vallespir) que inspirat pel poema de Verdaguer "Canigó" va tenir la iniciativa d'encendre el primer foc des del cim del Canigó (2.784 metres). El costum encendre les fogueres de Sant Joan amb la flama del foc que s'encenia al Canigó es va popularitzar molt a la Catalunya Nord, gràcies a Tradicions i Costums i el Cercle de Joves de Perpinyà, dues entitats que promocionaren la celebració. L'any 1966 la iniciativa va travessar, clandestinament, la frontera entre l'estat francès i l'espanyol i va començar a estendre's pel Principat. Des d'aleshores s'ha anat estenent a tots els territoris del país fins al punt que avui sób poques les ciutats i barris que no encenen la seva foguera amb la Flama del Canigó.

Un ritus d'unió comunitària

Perquè aquest ritus sigui possible, el cap de setmana abans de Sant Joan centenars de persones vingudes d’arreu del país es troben al Refugi de Cortalets, al peu del Canigó. Arriben dissabte a la nit i acampen amb tendes pels volts del refugi. L’endemà diumenge al matí acompliran el primer ritual de la Flama de Sant Joan: pujar al cim del Canigó i deixar-hi els petits feixos de llenya que cadascú ha portat de la seva ciutat, vila, poble, barri o hort. Les teies, branques, torxes o branques estan lligats amb una cinta que porta el nom del poble d'on provenen i alguns duen dibuixos fets per nens i escrits dedicats a la festa. Tots els feixos de llenya es deixen apilats sobre la creu que hi ha al cim d’aquesta muntanya fins el dia 22 de juny.

Aquell dia tres joves excursionistes de l’entitat organitzadora de la jornada, el Cercle de Joves de Perpinyà, agafen el foc que hi ha encès al Castellet de Perpinyà, el posen dins una urna que conté una flama i pujen fins al cim del Canigó acompanyats per diverses persones, on passaran tota la nit vetllant perquè la flama no s’apagui. A mitjanit, les dotze hores i un minut del dia 23 els primers grups surten de dalt el cim i comencen a baixar per distribuir la Flama. Durant tot el matí del dia 23 de juny centenars de persones vingudes de diferents llocs pujen al Canigó per agafar el foc que portaran als seus respectius pobles i amb el qual s’encendrà la foguera.

La Flama es reparteix pels pobles mitjançant una llarga cadena de relleus, que van distribuint el foc amb tots els mitjans possible -a peu, amb bicicleta, amb cotxe i fins i tot a cavall- i és rebuda a cada vila per les autoritats locals. Es calcula que amb la Flama del Canigó s'encenen unes 30.000 fogueres.

Font: festes.org (http://www.festes.org)

Fes clic en la finestra per veure el vídeo


TITULO FLAMA
FLECHA LA PROPOSTA: LA SÈRIE "LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM"

Amb aquest cache el que us proposo és iniciar una nova sèrie de caches en què podeu participar tots amagant a nom del  CATALUNYA TEAM i que, només el temps i la vostra col•laboració, dirà si "LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM" aconsegueix estendre's pel  nostre territori igual que ho fa la nostra estimadíssima Flama del Canigó.

La idea és molt senzilla.

Imaginar-vos-ho com si fos una carrera de relleus en què cada un es va passant el testimoni d'amagar un nou cache a nom del CATALUNYA TEAM. Seran els caches de la sèrie "LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM".

El primer cache, es diu “L’ENCESA”, amagat per l'equip Xaubet.
Aquest segon cache, es diu "SABADELL" i els equips bat62 i el bat petit hem amagat en el mateix lloc 2 contenidors iguals,  ambdós de mida regular.

Un és el que es quedarà en el lloc com a cache i és en ell on tots podrem fer el log  i l' intercanvi quan el visitem.

El segon, que estarà perfectament identificat i embalat, serà el contenidor que “a tall de presa del relleu” podrà endur-se el primer que estigui interessat i es comprometi a amagar-lo després, el més ràpid possible i a on vulgui, per tal d'estendre LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM.

El Geocacher que prengui el relleu, haurà de fer el mateix que han fet altres equips abans, és a dir, amagar el contenidor que ha agafat en un altre lloc i al costat d'un nou contenidor (complet, embalat i identificat) perquè un altre geocacher se l'emporti i segueixi estenent  LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM.

Qui prengui el relleu no necessàriament ha de ser el FTF, ni el segon a trobar el cache...ni el vintè. El més important és que qui se l’emporti ho faci amb la intenció d'amagar-lo de nou, a nom del CATALUNYA TEAM, i seguint les instruccions que he donat en el paràgraf anterior.

Fàcil, No?
ESQUEMA
(Adreça d'aquesta imatge: http://gickr.com/results2/anim_9d3d6c70-5842-33e4-9598-0bcf79e5321b.gif)
mapa
(Adreça d'aquesta imatge: http://picasion.com/pic13/8e059e1678395f59e5817f1e549714e8.gif)

L'etiqueta que identifica el primer cache relleu és aquesta:
etiqueta cache relleu

FLECHA QUÉ CAL FER SI UN DECIDEIX PENDRE EL RELLEU?

1r. En primer lloc dir-ho en el Log. Escriure una cosa semblant a això: " M'he endut el contenidor RELLEU de LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM per tal de col•laborar en la seva expansió". D'aquesta manera tots sabrem que aquest contenidor RELLEU ja no està en aquell cache i es podrà informar d'això en la mateixa pàgina en un requadre ad-hoc.

2n. Amagar aquest contenidor que t'has endut en una nova ubicació i posar al seu costat un nou contenidor que serà el que adquirirà la condició de contenidor "RELLEU". Això ho hauries de fer el més aviat possible, si pot ser no més tard d'un mes des que el vas agafar.

3r. Preparar per a la seva publicació la pàgina Cache d'aquest nou tresor que amagaràs i mantindràs a nom del Catalunya Team. Per a això deuràs posar-te en contacte amb l'administrador del Catalunya Team (via l'adreça electrònica que apareix en el seu perfil: geocatalunya@gmail.com) a fi que et doni les instruccions oportunes. Si tens problemes per preparar la pàgina jo mateix et puc ajudar.
 
4t. El nom del nou cache haurà de començar per "LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM: A" i a continuació la denominació que creguis convenient. Per exemple: "LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM: A MONTSERRAT"

5è. La pàgina del cache haurà de contenir com a mínim el logotip de la sèrie (adreça imatge: http://gickr.com/results2/anim_1ca435d9-f5f6-6694-e921-6e46f56c112f.gif ), una petita explicació del mecanisme de la sèrie (podria ser una adaptació personalitzada de l'apartat titulat LA PROPOSTA), una repetició d'aquestes mateixes instruccions (apartat "QUE CAL FER SI UN DECIDEIX PENDRE EL RELLEU?) i un requadre on quedi clar si en el cache encara està el contenidor relleu o no.

6è. Recomano que el cache relleu que posis sigui de la mateixa mida del què has agafat (mida Regular) per tal d'afavorir l'intercanvi i el geocaching amb nens.

7è. Una vegada que algú hagi agafat el contenidor RELLEU que has amagat hauràs d'inforomar-ho en la pàgina del cache i/o, si ho prefereixes (no és obligatori), posar un altre contenidor RELLEU en el mateix lloc. Així ajudaràs a multiplicar l'efecte expansió de LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM.

ANTORCHA

FEU-LA CORRER




WP CACHE NON DEL CACHE AMAGAT PER HI HA  CACHE RELLEU? QUI TE EL CACHE RELLEU?
GZ1ZY1G
LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM: L'ENCESA XAUBET NO  bat62
CG20YXG LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM: A SABADELL bat62 i el bat petit NO   tecnics
         
         
         



FOC
TITUL LA FLAMA

Cada año, miles de pueblos de todo el país de Catalunya encienden sus hogueras de Sant Joan con el fuego de la Flama del Canigó, en el marco de un proceso bastante ritualizado que se inicia el fin de semana anterior a la noche de la verbena con un encuentro al pie del Canigó.

El origen de la Flama del Canigó

La Flama del Canigó es el fuego con el que se encienden buena parte de las hogueras de la noche de Sant Joan de todo el país. La llama está encendida todo el año en la cocina del Museo de la Casa Pairal o Castellet de Perpinyà. Cada año, el 22 de junio el fuego sale del Castellet para encender una hoguera que se hace en la cima de la montaña del Canigó y desde allí se reparte por todas las tierras catalanas.

 
La idea nació en la Cataluña Norte, en el año 1955, de la mano de Francesc Pujades, un ciudadano de Artés de Tec (el Vallespí que inspirado por el poema de Verdaguer "Canigó" tuvo la iniciativa de encender el primer fuego desde la cima del Canigó (2.784 metros). La costumbre de encender las hogueras de Sant Joan con la llama del fuego que se encienden al Canigó se popularizó mucho en la Cataluña Norte, gracias a Tradicions y Costums y el Cercle de Joves de Perpinyà, dos entidades que promocionan la celebración. El año 1966 la iniciativa atravesó, clandestinamente, la frontera entre el estado francés y el español y comenzó a extenderse por el Principado. Desde entonces se ha ido extendiendo a todos los territorios del país hasta el punto que hoy son pocas las ciudades y barrios que no encienden su hoguera con la Llama del Canigó.

Un rito de unión comunitaria

Para que este rito sea posible, el fin de semana antes de Sant Joan cientos de personas venidas de todo el país se encuentran en el Refugio de Cortalets, al pie del Canigó.

Llegan sábado por la noche y acampan con tiendas alrededor del refugio. Al día siguiente, domingo por la mañana, cumplen el primer ritual de la Llama de Sant Joan: subir a la cima del Canigó y dejar los pequeños haces de leña que cada cual ha traído de su ciudad, villa, pueblo, barrio o huerto.
Las teies, ramas, antorchas o ramas están atados con una cinta que lleva el nombre del pueblo de donde provienen y algunos llevan dibujos hechos por niños y escritos dedicados a la fiesta. Todos los haces de leña se dejan apilados sobre la cruz que hay en la cima de esta montaña hasta el día 22 de junio.

Este día, tres jóvenes excursionistas de la entidad organizadora de la jornada, el Cercle de Joves de Perpinyà, cogen el fuego que ha encendido en el Castellet de Perpinyà, lo ponen dentro de una urna que contiene una llama y suben hasta la cima del Canigó acompañados por varias personas, donde pasarán toda la noche velando para que la llama no se apague.
A medianoche, a las doce horas y un minuto del día 23, los primeros grupos salen de arriba la cima y comienzan a bajar para distribuir la Llama.
Durante toda la mañana del día 23 de junio cientos de personas venidas de diferentes lugares suben al Canigó para coger el fuego que llevarán a sus respectivos pueblos y con el que se encenderá la hoguera.

La Llama se reparte por los pueblos mediante una larga cadena de relevos, que van distribuyendo el fuego con todos los medios posible-a pie, en bicicleta, en coche e incluso a caballo-y es recibida en cada villa por las autoridades locales. Se calcula que con la Llama del Canigó se encienden unas 30.000 hogueras.


Fuente: festes.org (http://www.festes.org)

FLECHA LA PROPUESTA: LA SERIE "LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM"

Con éste cache lo que os propongo es iniciar una nueva serie de caches en la que podéis participar todos escondiendo a nombre del CATALUNYA TEAM y que, sólo el tiempo y vuestra colaboración, dirá si "LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM" consigue extenderse por nuestro territorio al igual que lo hace nuestra queridísima flama del Canigó.

La idea es muy sencilla.

Imaginaroslo como si fuera una carrera de relevos en que cada uno  va pasando el testigo  de ocultar uno nuevo cache a nombre del CATALUNYA TEAM. Serán los caches de la serie "LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM".

El primer cache se llama  “L' ENCESA” (la encendida) y ha sido escondido por el equipo Xaubet.
Este segundo cache, es llama “SABADELL” y los equipos bat62 y el bat petit hemos escondido en el mismo lugar 2 contenedores iguales, ambos de tamaño regular.

Uno es el que se quedará en el lugar como cache y es en él donde todos podremos hacer el log y el intercambio cuando lo visitemos.

El segundo, que estará perfectamente identificado y embalado, será el contenedor que “a modo de tomo el relevo” podrá llevarse el primero que esté interesado y se comprometa en esconderlo después, lo más rápido posible y  donde quiera, con el objetivo de extender LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM.

Este segundo Geocacher, el que ha tomado el relevo, tendrá que hacer lo mismo que han hecho otros equipos antes, o sea, esconder el contenedor que ha cogido en otro lugar y junto a el  un nuevo contenedor (completo, embalado e identificado) para que otro geocacher se lo lleve y siga extendiendo de esta forma LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM.

Quién tome el relevo no necesariamente a de ser el FTF, ni el segundo en encontrar el cache...ni el vigésimo. Lo más importante es que quién se lo lleve lo haga con la intención de esconderlo de nueve, a nombre del CATALUNYA TEAM, y siguiendo las instrucciones que he dado en el párrafo anterior.

Fácil, No? 

FLECHA ¿QUE HAY QUE HACER SI UNO DECIDE TOMAR EL RELEVO?

1º. En primer lugar decirlo en el Log. Escribir una cosa parecido a esTo: " Me he llevado el contenedor RELEVO de LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM para colaborar en su expansión". De esta manera todos sabremos que este contenedor RELEVO ya no está en ese cache y se podrá informar de esto en la misma página en un recuadro ad-hoc.

2º. Esconder este contenedor que te has llevado en una nueva ubicación y poner a su lado un nuevo contenedor que será el que adquirirá la condición de contenedor "RELEVO". Eso lo tendrías que hacer lo antes posible, si puede ser no más tarde de un mes desde que el cogiste.

3º. Preparar para su publicación la página Cache de este nuevo tesoro que esconderás y mantendrás a nombre del Catalunya Team. Para ello deberás ponerte en contacto con el administrador del Catalunya Team (vía correo electrónico que aparece en su perfil: geocatalunya@gmail.com) a fin de que te dé las instrucciones oportunas. Si tienes problemas para preparar la página yo mismo te puedo ayudar.

4º. El nombre del nuevo cache tendrá que comenzar por "LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM: A" y a continuación la denominación que creas conveniente. Por ejemplo: "LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM: A MONTSERRAT"

5º. La página del cache tendrá que contener como mínimo el logotipo de la serie (dirección de la imagen: http://gickr.com/results2/anim_1ca435d9-f5f6-6694-e921-6e46f56c112f.gif), una pequeña explicación del mecanismo de la serie (podría ser una adaptación personalizada del apartado titulado LA PROPUESTA), una repetición de estas mismas instrucciones (apartado ¿QUE ES PRECISO HACER SI UNO DECIDE TOMAR EL RELEVO?) y un recuadro donde quede claro si en el cache aún está el contenedor relevo o no.

60. Recomiendo que el cache relevo que pongas sea del mismo tamaño del qué has cogido (tamaño Regular) para favorecer el intercambio y el geocaching con niños.

7è. Una vez que alguien haya cogido el contenedor RELEVO que has escondido tendrás que inforomar lo en la página del cache y/o, si lo prefieres (no es obligatorio), poner otro contenedor RELEVO en el mismo lugar. Así ayudarás en multiplicar el efecto expansión de LA FLAMA DEL CATALUNYA TEAM.


Additional Hints (No hints available.)