Skip to content

<

E-228 Castelltallat 28AY09, Guaites i punts PVI

A cache by burram, GusTipTop Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/29/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Amb la sèrie de catxes Torres de Guaita i Punts PVI, voltareu pels punts mes habituals de les unitats de Vigilància del PVI i visitareu les torres de guaita de la Regió Centre.E-228


Aquest Punt de guaita es operatiu durant 3 mesos a l’estiu, el guaites formen part del cos de Bombers, es mantenen amb contacte amb el control central mitjançant la xarxa d’emissores dels bombers, algun any al peu de la torre si obre el parc d’estiu de Castelltallat, quan un camió forestal del parc de Cardona puja a fer guàrdia a les hores de mes sol.

Al’estiu del 2006 es van reformar moltes torres de guaites entre elles la de Castell Tallat, Pinos, i Montmajor. Les antigues torres si havia de pujar amb una escala de gat i un any per l’altre la llei va decidir que no eren homologades ja que els sistemes de seguretat anti caigua eren molt precaris.


La Sèrie:

 Alguns punts de guaita d'aquesta seria ja tenen el seu catxe previ a la sèrie:
 

-E221 Cogullo de can Torre 29BA16
-E401 Pinos 26AX13
-Puig Caritat  
   Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) conjuntament amb la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments, desenvolupen des de fa uns quants anys el Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) de les comarques de Barcelona.
Aquesta iniciativa forma part del programa de suport als municipis en la prevenció dels incendis forestals, que té com a finalitat principal d'evitar-los i limitar-ne els efectes.
Els objectius del Pla són:


    •Evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població.
    •Fomentar la participació de la societat en la prevenció dels incendis forestals.
    •Cobrir el màxim de territori forestal amb un cost raonable a través d'una vigilància mòbil, present i activa en les zones de més risc.
    •Detectar els icnendis forestals el més ràpidament possible.
    •Col·laborar amb els dispositius de vigilància d'altres institucions.
 

ADF
 

Les ADF són Agrupacions de Defensa Forestal sense afany de lucre, formades per propietaris forestals, ajuntaments dels municipis del seu àmbit territorial, voluntaris i voluntàries.
Tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals.

Les agrupacions de defensa forestal es varen regular a partir de l'any 1986 com a conseqüència del programa 'Foc Verd' elaborat pel Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. Ara bé, el seu origen cal cercar-lo en els antics grups d'extinció d'incendis i auxili immediat que es varen començar a formar a principis dels anys 60 a Catalunya.

QUADRICULES

Els Punts d’aquesta seria aniran acompanyas duna coordenada SOC (Sistema d’Orientació Cartogràfica) aquesta nomenclatua es utilitzada pels Bombers i pels Agenst PVI . Les Coordenades SOC consisteixen en una divisió del mapa en forma de malla quadrada de 5×5 quilòmetres. Aquests quadrats són dividits a la vegada en 25 quadrats més de 1×1 quilòmetre. La nomenclatura dels primers consisteix en dos números, seguits de dues lletres (com per exemple, 26BF), i els altres, estan numerats del 01 al 25.

Així doncs, la única cosa que varia en tot el territori, és la nomenclatura de la malla 5×5. D’aquesta manera, veurem com els dos números augmenten a mesura que ens desplaçem d’oest a est pel mapa i que les dues lletres també augmenten, però en aquest cas, de nord a sud. Quan es comunicquen aquestes quadricules les lletres s’han de pronunciar amb l’alfabet aeronàutic per no provocar confusions:

A

Alfa

B

Bravo

C

Charlie

D

Delta

E

Eco

F

Foxtrot

G

Golf

H

Hotel

I

India

J

Juliette

K

Kilo

L

Lima

M

Mike

N

November

O

Óscar

P

Papá

Q

Quebec

R

Romeo

S

Sierra

T

Tango

U

Uniform

V

Víctor

X

X-ray

Y

Yankee

Z

Zulú

Pagines d’interes:

Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals :

http://www.diba.es/incendis/
 

Federacio de ADF del Bages:

http://www.federacioadfbages.org/

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.