Skip to Content

This cache has been archived.

GeoawareGBL: De waterkolom is reeds in April 2013 verdwenen waardoor deze EarthCache niet meer te 'doen' valt. Bovendien heeft deze EarthCache als enige opdracht het maken van een foto, wat sinds januari 2011 niet meer toegestaan is.

Daarnaast reageert de Cache Owner niet op verzoeken om de nodige aanpassingen te maken en lijkt niet meer actief te zijn als geocacher.

Op grond van dit alles wordt deze EarthCache hierbij gearchiveerd.

Peter / GeoawareGBL / Global Earthcache Reviewer

More
<

Het Getij / The Tides / Die Gezeiten

A cache by Aliss5 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/06/2010
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Waterkolom / Water Colum / Wassersäule von RenesseHet getijde of getij is de verticale waterbeweging die optreedt onder invloed van de zwaartekracht van de maan en in mindere mate de zon en de andere planeten op de roterende aarde. Het gevolg hiervan is een periodiek wisselende waterstand.


In samenhanghiermee treedt ook een horizontale waterbeweging op de getijstroom. De evenwichtstheorie van Newton en de dynamische theorie van Laplace verklaren ten dele de getijden.Doordat de watermassa niet gelijkv erdeel dis over de aarde, is het getij niet overal gelijk.Afhankelijk van de aanwezigheid van landmassa's, de waterdiepte, de vorm en de afmetingen van een waterlichaam treedt er geen getij op of een dubbeldaags getij, een enkeldaags getij of een gemengd getij.


De werkelijke waterstand wordt daarnaastbeïnvloed door weersomstandigheden zoals wind.De periode van het stijgen van het water heet vloed, die van het aflopen eb. De maximale waterhoogte heet hoogwater of hoogtij, de minimum hoog te laagwater of laagtij. Tijdens de kentering, als de stroomrichting omkeert, is er enige tijd geen stroming.


Nederlands:Link Het Getijde


In het centrum van Renesse vindt u het waterkolom voor de getijden. Bij hoog water vult de waterkolom en bij laag tij het leeggoed. Zo krijgt men een goed overzicht van het getij er nu.


Log voorwaarden: Foto van de kolom en het tijdstip van de foto. Vrijwillige: foto van je voor de kolom.English: Link The Tides


In the middle of Renesse the water column stands for low tide and flood. With flood the water column and with low tide fills it empties. Therefore one has a light overview about which Gezeit just rules.


Log terms: Photo of the column and the time of the photo in the log. Voluntarily: Photo of You before the Column.Deutsch: Link Die Gezeiten


In der Mitte von Renesse steht die Wassersäule für Ebbe und Flut. Bei Flut füllt sich die Wassersäule und bei Ebbe leert sie sich. Somit hat man einen leichten Überblick darüber, welche Gezeit gerade herrscht.


Logbedingungen: Macht ein Foto von der Säule und im Log bitte die Uhrzeit des Fotos angeben. Freiwillig: Foto von Euch vor der Säule.


Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.