Skip to Content

<

Laukaan Historiaa 3 - Nyhräämö

A cache by JiiPee72 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/12/2010
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Mysteerikätkö kirkonkylän maisemissa.

Yllä ilmoitetut naatit ei vie lähellekään kätköä, mutta jos olet tutustunut hieman Laukaan historiaa kätkösarjan edellisiin osiin, niin löydät kätkölle.
Kätkörasia on pakasterasia, mikä sisältää logikirjan kätkötiedotteen ja silican kera minigrip-pussissa, lyijykynän ja hieman vaihtotavaraa. Pienet matkalaiset mahtuvat purkkiin.

Tämä kätkösarja esittelee hieman paikkoja ja henkilöitä Laukaan pitäjän historiasta.

Lopulliset koordinaatit vievät sinut rakennuksen luokse mikä on Laukaan vanhin koulukäyttöön tehty rakennus ja se on rakennettu 1872.
Oikeastaan sitä vanhinta osaa on rakennuksen keskiosa. Rakennuksessa oli kaksi luokkahuonetta ja kahdelle opettajalle keittiön ja kahden kamarin huoneistot. Koulua laajennettiin 1909 rakentamalla sen itäpäähän lisäsiipi ja 1926 samanlainen siipi länsipäätyyn alakoulun käyttöön. Rakennus oli koulukäytössä vuoteen 1972 asti jolloin valmistui Akkasuon laitaan kirkonkylän ala-aste.

Sen jälkeen rakennuksessa on ollut monenlaista toimintaa, nykyään osan siitä toimiessa nuorisotalona. Rakennuksessa majaansa pitää myöskin partiolippukunta Kuuvalon vaeltajat. Osa on Laukaan kunnan vapaa-aikatoimen (Vatin) käytössä. Siellä toimi aiemmin Vattipajan verhoomo, sittemmin verhoilutyön lakattua, kysyttiin että mitä väki siellä tekee, niin joku oli sanonut että nyhrätään, ja siitä on sitten tullut vatin työntekijöiden keskuudessa paikan nimeksi Nyhräämö.
Nykyisin siellä toimii Vattiapu ja -ompelu. Vattiapu vastaa kuntalan ja terveyskeskuksen kahvioista, sekä suorittaa siivousapua vanhuksille ja sotaveteraaneille. Ompelimolla suoritetaan nimensä mukaisesti ompelutöitä, niin joitain korjauksia kuin myös hieman omia tuotteita myyntiin.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

94 Logged Visits

Found it 89     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.