Skip to content

Capella de Sant Valentí Multi-Cache

This cache has been archived.

malfieten: Desaparegut i falta de temps per manteniment

More
Hidden : 07/09/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Sant Valentí de Vilallonga - Sant Martí de Sesgueioles -La capella actual que hi trobem es va començar el 29 d’agost del 1689. Es va construir sobre les ruïnes d’una antiga esglesiola romànica, datada del s. XI, i es va fer aprofitant bona part de la pedra d’aquesta.

És digne mencionar que a uns tres cents metres de la capella, en direcció sud-est, s’hi troben unes tombes antropomorfes, excavades a la pedra, que són de l’època medieval (s. X - XI).

L’alzina que hi ha al costat de l’església és centenària i és coneguda de tothom. A més és la tercera més gran de Catalunya.
També cal esmentar que en aquest mateix lloc hi havia un castell de l’època romana però que, fins ara, no ha estat localitzat enlloc.
També s’ha de ressaltar que, actualment, encara hi viu una família, descendents de l’antic llogaret que hi havia en aquesta zona, abans de l’existència del municipi de Sant Martí. La casa pairal que es coneix com Cal Balart.

L'accès més fàcil es pot fer pel camí que surt uns 300m abans de Sant Martí, venint de calaf a l'esquerra, ja indicat.N 41° 42.271 E 001° 29.776

Un cop al parquing trobareu un panell informatiu d'on podreu treure la primera dada.

Stage 1

- Quin any el bisbe Marimon ordena que s'hi deixen de celebrar oficis religiosos i passa a ser d'esglèsia a capella ? ABCD

Stage 2

- Quantes rodes de molí ( com les de la imatge ) fan de banc a la taula de picnic del costat est de la capella ? ELes coordenades finals les treurem de :

N 41º42.A(B-1)(E-1)
E 001º30.(D+1)(C-E-A)(D-A)

font info : http://www.anoiadiari.cat/

Additional Hints (No hints available.)