Skip to content

Tranebjerg Kirke Traditional Cache

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej<br>
<br>
En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen hermed arkiveret.<br>
<br>
Cachen kan hentes frem fra arkivet igen, men det er en betingelse for genåbning, at cachen opfylder retningslinierne for nye cacher! En cache kan ikke genåbnes med henblik på adoption. <br>
<br>
For at få cachen genåbnet skal du skrive en mail til mig med cachen nummer, navn og et link til cachen. Du skal skrive til t.ignika@gmail.com<br>
<br>
<b>Følg de danske reviewere på Facebook https://www.facebook.com/DanskeReviewere</b><br>
<br>
Geohilsen<br>
<br>
<br>
Toa Ignika<br>
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland<br>
Kontaktinformation: t.ignika@gmail.com eller via min profil<br>
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå af som det første i beskeden, gerne med et link<br>
(Arkiveret)

More
Hidden : 8/4/2010
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Da cachen er micro, er der kun plads til log. Medbring venligst blyant el. lign.
OBS: koordinater er ikke præcise, da cachen er flyttet fra sin oprindelige placering. Der er hinte i loggen.
Jeg ændrer gerne til de korrekte koordinater, hvis en venlig cacher, vil sende dem til mig.

---
Please bring your own pencil.

NB: The coordinates are not correct, as the cache has been moved from it's original placement. Pleace use the log to get hints.

Visitdenmark.dk skriver om Tranebjerg Kirke:

"Tranebjerg Kirke er en af Danmarks største landsbykirker og adskiller sig på flere måder fra andre kirker, bl.a. med det meget kraftige middelaldertårn, der har været brugt som tilflugtssted i tilfælde af krig og overfald.
Opførelsestidspunkterne for kirkens forskellige bygnings-afsnit er ret uklare.
Kirkens ældste del, skib og kor, er opført af munkesten i begyndelsen af 1300-tallet.
Mest interesse samler sig om det usædvanligt kraftige tårn med skydeskår og "skoldehuller". Læg også mærke til det uens antal takker på tårnet og at kirken har en af landets bedst bevarede tiendelader.Tiendeladen er den store, hvide, kamtakkede bygning. Her skulle bønder i følge en forordning fra 1120 aflevere en tiendedel af deres korn, som blev fordelt mellem biskoppen, præsten og selve kirken. Efter 1500-tallet blev de 10 % fordelt mellem kongen, biskoppen og kirken. Kirkeladen er fra sidst i middelalderen, og de eneste åbninger er der, hvor man afleverede kornet. Kirkeladen tilhørte i en lang periode helt frem til 1960 Brattingsborg.
Indgangsporten er også fra middelalderen, den er opdelt i en køreport og en ganglåge.Og så er der, som noget helt specielt ved en kirke, en "færist" på jorden. Det er en slags jerngitter, som skulle holde løsgående dyr væk fra kirkens område.
Inde i det store kirkerum findes en romansk døbefont med skål fra 1500-tallet.Altertavlen er et renæssancearbejde der i 1615 blev sat op af Steen Brahe ( bror til Tycho Brahe ) Prædikestolen er fra 1593 med ændringer foretaget i 1620. Kalkmalerierne forestiller de tre helgener Sebastian, Kristoffer og Antonius med sin lille gris, som han brugte til at fordrive onde ånder med.
På kirkegården ligger bl.a. begravet 10 besætningsmedlemmer fra et Royal Air Force fly, der styrtede ned over Samsø under 2. Verdenskrig. Deres familier har skænket en lysekrone der kan ses i kirken."

Additional Hints (No hints available.)