Skip to Content

<

Auringonsilta

A cache by anski Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/9/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö Kalajoen Hiekkasärkillä sijaitsevalla Herrainpakoilla.

Helpoin reitti kätkölle lähtee parkkipaikan nurkasta pyörätietä pitkin. Kätkön saavutettavuus tällöin on myös polkupyörällä ja lastenvaunuilla. Vaikeusastetta saat toki lisää jos lähdet linnuntietä läpi paksun hietikon, valinta on vapaa.
Yhtään kiveä tai kantoa ei sinun tarvitse kääntää löytääksesi tämän kätkön.

Herrainpakkojen ja Ravintola Dyynin välisellä hiekalla sijaitsi aikoinaan erittäin suosittu Hilman Hotelli.
Hilma osti rahjankyläläisen Jaakko Jyringin kanssa Santaholman väentuvan, joka siirrettiin jäitä pitkin Kalajoen Hiekkasärkille. Siitä tehtiin ravintola- ja matkustajakoti Hilman hotelli vuonna 1931. Jyringin luovuttua yrityksestä Hilma jatkoi yritystoimintaa yli 30 vuotta.

Täysihoitolassa vieraili tunnettuja taiteen, urheilun, politiikan, kirjallisuuden ja monen muun alan edustajia. Kirjailija Ilmari Kianto vieraili Hilma Pahikkalan täysihoitolassa 1940-luvun lopulla. Kalajoelle hänet johdatti tunnettu suomenruotsalainen kirjailija Tito Colliander.

Kävijöitä tuli läheltä ja kaukaa. Täysihoitola koettiin kotoisena ja kiireettömänä paikkana, pöydän antimet maukkaina ja monipuolisina. Hiliman-hotellissa oli alakerrassa ravintola ja yläkerrassa seitsemän huonetta. Hilma-emäntä oli erinomainen keskustelija, joka joustavasti seurusteli mitä erilaisimpien ihmisten kanssa. Tarvittaessa hän soitti taitavasti harmonia ja joskus muitakin soittimia. Itse hän sepitti toisinaan laulujakin esittäen niitä harmonin, sitran tai kitaran säestyksellä.

Jos räyhääjiä ilmaantui, ponteva emäntä sieppasi heidät kainaloonsa ja tömäytti hietikolle, niin että pölypilvi vähäksi aikaa peitti tuomien kiehtovan väriloiston ja Pahikkalan lehmät Rusko ja Krynsylä säntäsivät kauhuissaan karkuun.
Kuvia Hilman-hotellista ja Herrainpakoista tuolta ajalta löydät Kylpylä SaniFanin tiloista.

lähde: (visit link)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Hilman hotelliKuva Kansan kuvalehden numerosta kesältä 1931. Lehdessä otsikoitiin: Hiliman hotelli - keidas Suomen Saharassa.
  • kalajokiKesään on vielä matkaa...

1,811 Logged Visits

Found it 1,732     Didn't find it 49     Write note 10     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 10     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 24 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.