Skip to Content

<

Eerolan Eläimet 3: Laulujoutsen

A cache by ilonap Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/04/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Eerolan Eläimet on sarja tradipurkkeja, jotka ovat saaneet nimensä eläimistä, joita olemme Eerolansuoralla ja sen lähistöllä nähneet. Tietty laulujoutsenpari saapuu muuttomatkallaan Vääräjärvelle joka kevät huhtikuussa ja viipyy järvellä pari viikkoa matkalla pesimäjärville.

Laulujoutsen on joutsenten sukuun kuuluva suuri, valkea sorsalintu. Nuoret yksilöt ovat harmaita. Laulujoutsenen nokka on tyvestä keltainen ja kärjestä musta. Aikuisen linnun siipien kärkiväli on 205-235cm ja se painaa 9-11 kg.

Ravinnokseen joutsen repii pitkän kaulansa avulla vesikasveja ja niiden juuria.Se syö myös vedessä eläviä pieniä selkärangattomia hyönteisiä, äyriäisiä ja nilviäisiä. Maalta se voi syödä siemeniä ja reheviä kasvinosia sekä mustikoita rantametsiköistä.

Laulujoutsen solmii elinikäisen liiton, mutta jos toinen linnuista kuolee, saattaa toinen pariutua uudelleen. Joutsenet pesivät rehevissä lammissa ja suojaisissa lahdelmissa. Naaras munii 4-7 munaa, ja sen hautoessa koiras puolustaa pesää tunkeilijoilta. Poikaset viettävät ensimmäisen syksyn ja talven vanhempiensa kanssa. Jos talvi tulee aikaisin, poikaset menehtyvät helposti, koska ne ovat lentokykyisiä vasta 130 päivän ikäisinä.

Suomessa pesivät joutsenet talvehtivat eteläisellä Itämerellä, Pohjanmerellä ja Saksassa.

Laulujoutsen on Suomen kansallislintu.

Lähde: Wikipedia

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

431 Logged Visits

Found it 415     Didn't find it 9     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.