Skip to content

Dark side of the moon Multi-cache

This cache has been archived.

Makuta Teridax: [i](English version provided below for non-Norwegian cache owners, geocachers and cache reviewers).[/i]

Selv om jeg mener at Geocaching.com burde holde av dette stedet for cacheeieren og hindre andre i å plassere en cache i området rundt denne cachen for en rimelig periode, kan vi ikke gjøre det for alltid. På grunn av manglende respons fra cacheeieren, er denne cacheoppføringen nå arkivert, slik at at andre kan plassere en cache i området.

Hvis det ikke er gjort allerede, vær snill å fjerne eventuelle rester etter cachen så snart som mulig. Hvis cacheeieren ønsker denne cacheoppføringen gjenåpnet, send meg en e-post, og jeg skal gjerne gjenåpne denne, dersom den fremdeles er i tråd med retningslinjene.

[i]While I feel that Geocaching.com should hold the location for the cache owner and block other cachers from placing a cache in the area around this cache for a reasonable amount of time, we can’t do so forever. Due to lack of response from the owner, this cache listing is now archived, so that someone else can place a cache in the area, and geocachers can once again enjoy visiting this location.

If it hasn’t been done already, please pick up any remaining cache bits as soon as possible. If the owner wants it reopened, send me an e-mail and I’ll be happy to unarchive the cache listing if it still satisfies the requirement/guidelines.[/i]

Makuta Teridax
Geocaching.com Volunteer Cache Reviewer

More
Hidden : 12/1/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:



Dark side of the moon


Hvem er egentlig Pink Floyd? Hva har de gjort som har gitt dem den statusen de har i dag? Hvilken betydning har deres arbeid hatt for utviklingen av rocken? Det er mange spørsmål som dukker opp når det gjelder en av rockehistoriens mest markante dinosaurus-skikkelser. For å forstå dette må vi gå tilbake over 40 år i tid. Tre ungdommer hadde bestemt seg for å starte band sammen. Deres navn var: Nick Mason, Roger Waters og Richard Wright. Dette var starten på det vi i dag kjenner som Pink Floyd. Flere medlemmer skulle både komme og gå i bandet, blant annet Syd Barrett og David Gilmour.

Pink Floyd er et britisk, progressivt rockeband som var ledende i sin tid, og som man uten tvil kan si er like populære og ledende i dag. Med dype tekster, et pompøst lydbilde og sceneshow spekket med effekter er Pink Floyd blitt et av rockehistoriens største suksessband og har solgt over 200 millioner album over hele verden. Lydbilder, tekster og videoer er spekket av mystikk og ekstreme effekter.

De mest kjente utgivelsene fra Pink Floyd er The Piper at the Gates of Dawn (1967), The Dark Side of the Moon (1973), som lå på «Billboard Top 200» i 740 uker (mer enn 14 år) uten å falle ut en eneste gang (1500 uker totalt), Wish You Were Here (1975) og The Wall (1979).

The Dark Side of the Moon er Pink Floyds største suksess gjennom alle tider, og har i flere avstemninger blitt kåret til tidenes beste album. Den lå i 741 uker (derav 591 sammenhengende uker fra 1973 til 1988) på USAs Topp 200 Billboard hvor plata nådde førsteplassen. Dark Side of the Moon satte mange nye rekorder som følge av dens suksess, og ble følgelig en av verdens mest solgte plater gjennom alle tider. I Pink Floyds hjemland, England, er det antatt at hver fjerde husstand har en versjon av albumet.

For første gang skrev Roger Waters samtlige tekster på et Pink Floyd-album. Platen var opprinnelig et konseptalbum som tok for seg alle de forskjellige påkjenningene en går igjennom i løpet av livet. Sammen satte medlemmene opp en liste av temaer: «Breathe» handler om leve livet når du har sjansen; «On the Run» handler om det å reise, og spesielt frykt for å fly; «Time» tar for seg det å bli eldre, og tidens relativitet; «The Great Gig in the Sky» (opprinnelig kalt «Mortality Sequence» og «Religious Theme» gjennom innspillingen) handler om døden og religion; «Money» snakker om rikdommen som ofte kommer med det å være berømt; «Us and Them» tar for seg voldelige konflikter i et samfunn; og «Brain Damage» omtaler samfunnets økende problem med sinnslidelser og nevroser, og hvordan de gjerne kan være resultatene av disse temaene.

Takket være en ny 16 kanalers miksepult og arbeidet studiotekniker Alan Parson og bandet la ned på The Dark Side of the Moon , satte albumet nye standarder for lydkvalitet og opptaksteknikk. Selv om Pink Floyd helt fra starten av ikke hadde vært et band drevet frem av singler, ble «Money» en topp 20-låt i USA.

På dette tidspunktet var Pink Floyd blitt verdensstjerner, men de var svært usikre på hvordan de skulle følge opp suksessen fra Dark Side Of The Moon. Etter at bandet skrinla et albumprosjekt der huslige gjenstander skulle være de eneste instrumentene, startet innspillingen av Wish You Were Here i 1975. Som Dark Side Of The Moon ble det et tema-album om fraværenhet, men også musikkindustrien fikk gjennomgå. I tillegg til det klassiske tittelsporet «Wish You Were Here», inneholder også plata det som av Pink Floyd-fansen blir regnet som bandets beste sang noensinne, «Shine On You Crazy Diamond». Teksten er en hyllest til Syd Barrett fra Roger Waters som alltid hadde hatt dårlig samvittighet over å ha vært med å skvise ut sin tidligere venn fra bandet.

Pink Floyd hadde gjennom alle år vært et band preget av mystikk, symbolikk, effekter og lyder ulikt noe annet. Spektakulære sceneshow som ingen noensinne hadde sett maken til.

I desember 1975 var en gruppe fotografer samlet ved Battersea Power Station. De skulle ta bilder til det kommende albumet "Animals". Med seg hadde de en over 12 meter stor rosa gris, som skulle fotograferes over fabrikkpipene. Grisen ble fyllt med helium og heist opp i en line. Lina måtte heller ikke være for tykk, da ville den vises på bildene. Mens grisen steg til værs ble det fotografert ivrig. Problemet var bare at den sluttet aldri å stige, den hadde slitt seg og var fullstendig ute av kontroll. Den første som kunne rapportere at han hadde sett "en flygende gris", var en flyger som landet på Heathrow. Det sies at vedkommende måtte blåse i ballongen før han ble trodd. Deretter ble grisen fulgt opp til 5000 fot av et politihelikopter, før det måtte returnere til basen. The Civil Aviation Authoities overtok og sendte ut en noe merkelig melding til alle flygerne i området, der de advarte mot en 40 fots stor gris som var løs over hovedstaden. CAA mistet radarkontaken med grisen ved 18000 fots høyde, og den hadde retning mot Tyskland. Til slutt gikk gassen ut av grisen, og den landet pent og pyntlig på et jorde i Kent.

Kort tid etter at verdensturneen The Division Bell startet i 1994 skulle det mystiske aspektet ved Pink Floyd virkelig komme til sin rett. En uvanlig beskjed fra en enda mer uvanlig og mystisk avsender ble lagt igjen på nettet, og det skulle komme utallige av disse frem til det stoppet i april 1997.

Den første meldingen bekreftet at fansen hadde hørt en beskjed som Pink Floyd hadde levert, men hadde de egentlig hørt etter. Publius bekreftet da at det var en ”enigma” eller gåte. Men han sa ikke noe om hva gåten var. Han instruerte fansen om at de måtte et åpent sinn og kommunisere med hverandre, dette var eneste måten gåten kunne løses på. Fire ord ble så listet opp som en konklusjon på dette første tegnet fra Publius: Hør, lytt, tenk og kommuniser. For å bevise at han eksisterte ble fansen bedt om å følge med på konserten i Giant Stadium East Rutherford , New Jersey den 18.juli 1994. Hintet var "tegn, blinkende hvite lys." Og klokken 22.30 skjedde det teksten ”ENIGMA PUBLIUS” kom frem i lyskasterne foran på scenen 3 minutter og 20 sekunder ut i sangen. På denne måten ble denne gåten sett på som seriøs.

Gåten er ikke blitt løst, og ønsker man å fordype seg i denne mystikken finnes alt på nett.

Pink Floyd hadde også flere såkalte ”secret messages”, og hvis man fordyper seg i sangene og historien kan så mangt komme frem. En radioreporter i New York oppdaget at om man spilte albumet ”The Wall” baklengs like før melodien ”Empty Spaces” kan man høre en stemme si følgende: Congratulations. You have just discovered the secret message. Please send your answer to Old Pink, care of the funny farm, Chalfont .

Etter den store turneen som startet i 1994 har Pink Floyd ligget brakk selv om bandet offisielt aldri er blitt oppløst. Men i 2005 stod de sammen på scenen igjen under Live 8 konserten i London. To av de som var deltakende i Pink Floyd er døde de siste årene, dette er Richard Wright og Syd Barett. Roger Waters er i dag en anerkjent soloartist og drar store mengder mennesker til sine konserter.

HISTORIEN OM COVERET PÅ "A MOMENTARY LAPSE OF REASON" .

Hvis du hadde kjørt rundt på heiene i Sauton Sands i Nord Devon på morgenen den 15.juni 1987 ville du antagelig ha blitt ganske overrasket over å se en lang, lang rekke med senger strekke seg langs stranden. Ekte senger med ekte laken og tepper. Åttehundre av dem. Ideen til dette coveret kom fra sangen ”Yet another movie”, der teksten sier følgende: ”…visjoner om en tom seng.” Dave hadde ideen om å sette en seng i et tomt rom med et høyt vindu på den ene siden. Solskinn skulle strømme gjennom vinduet og etterlate seg et mønster på veggen og den tomme sengen. En tom bilderamme skulle stå på nattbordet ved siden av sengen. Istedenfor visjonene om en tom seng bestemte vi oss for å lage visjonen om tomme senger. Senger som strakte seg så langt øyet kunne se, hver av dem en lagringsplass for drømmer. Det var Colin Chambers som foreslo å arrangere sengene som en elv. Først forsøkte vi å lage dette coveret i USA, fordi vi trodde lyset ville være bedre, men vi kunne ikke finne senger som passet. Det var viktig at sengene var sykehussenger, ikke bare fordi de var mer interessante å se på, men også fordi de skulle symbolisere sykdom og galskap. Men vi fant dem ingen steder i LA, det såkalte stedet for alle Hollywood-drømmer og fantasier. Så det var tilbake til kjære gamle England for å finne et fotosted. Det mest komplekse ved dette coveret var å faktisk gjøre det. 800 senger lagd av smidd stål, hver av dem veide "ett tonn". De måtte lages spesielt, en og en, og derfor tok det evigheter. Vi trengte 3 traktorer, mange trailere, 30 hjelpere og fint vær. Faktisk satte vi ut alle sengene, gjorde oss klar til å fotografere og så begynte det å regne. Vi satte alle sengene tilbake på lager og bestemte oss for å gjøre det en annen dag. Resultatet av dette var at dette coveret kostet en formue. Men hvordan prissetter du kunst?




Hvordan finne cachen



Dette må du ha med deg.

1
3 stk. AA batterier. Dette er samme type som benyttes i flere GPS typer. Til Landsbytreffet 1. mai 2011 vil det være batterier i lykta. Batteriene benytter du i UV lykta som du finner på Stage 1. .
2
Penn eller blyant samt cachebeskrivelsen

Terreng, dag eller kveld.

Selv om dette er en UV cache, er det ingen nødvendighet å vente til det er helt mørkt. Den beste virkningen får du antakeligvis i skumringen, men den kan også logges på høylys dag.
Terrenget er stort sett greit å gå i, men noe ulendt her og der.
Til orientering ligger cachen 1 kilometer inn på bombelagt vei.

Slik går du frem


1.

Koordinatene fører deg til STAGE 1. Her vil du finne UV lykter og alt nødvendig utstyr du trenger for å komme videre.
Fra STAGE 1 må du selv finne ut hvor du starter jakten med å lete etter det skjulte budskapet.

2.

Det du leter etter er BOKSTAVER. Det er også helt avgjørende at du skriver dem ned i den rekkefølgen du oppdager dem.
Hva som er nord og øst koordinater må du selv finne ut av, de er veldig godt adskilt og det skulle ikke by på noe problem med å skille dem.
Fyll bokstavene inn i tabellen (som du fant i stage 1) etterhvert som du finner dem.
Ett sted på veien vil du finne et samlet koordinatsett. Noter ned disse, de fører deg til STAGE 2 hvor du vil finne krypteringsnøkkelen til bokstavene du har funnet.

3.

Etter å ha funnet alle bokstavene i tabellen samt komplette koordinater til STAGE 2, navigerer du til STAGE 2.

4.

Ved STAGE 2 vil du finne en krypteringsnøkkel der du får erstattet bokstavene med tall. Tallene gir deg komplette koordinater til selve cachen, så derfra er det bare "løp og logg".

Vinterstid bør man ha skikkelig fottøy og gamasjer, eventuelt ski eller truger.



Vennligst ikke last opp bilder fra cacheområdet som røper omgivelsene du er i.



Som det også går frem av attributtene, kan det her være rasfare. Dette gjelder især vinterstid ved store temperaturstigninger. Det er derfor viktig å være varsom, og man kan gå forholdsvis trygt hvis man er litt bevisst og følger med rundt seg.

ALL FERDSEL PÅ EGET ANSVAR



Geocaching i Norge

free counters

Additional Hints (No hints available.)