Skip to Content

This cache has been archived.

asaama: [XX(]

More
<

Kissanhiekkaa

A cache by asaama ja Aminata Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/28/2010
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Do you need silica? You are welcome to take some from this cache without leaving anything.

Kun innostuin rakentelemaan geokätköjä, yksi ensimmäisistä ongelmista oli silicapussien löytäminen. Sitten luin keskustelufoorumilta, että valkoinen kissanhiekka on silicaa. Ompelin pussit itse ja totesin ne yhtä toimiviksi kuin tuotepakkauksista löytämäni.

Kissanhiekkaa myydään isoissa pusseissa ja ompelukin minulta sujuu. Tästäpä tuli mieleen idea silicakätköstä. Jos purkissa on ylimääräisiä pussukoita, ole hyvä ja ota. Vaihturia ei tarvitse jättää. En voi luvata ehtymätöntä kissanhiekkavarastoa kaikille Turun kätköttäjille. Ilmoita kuitenkin lokissasi, jos pussit ovat loppumassa. Askartelemme Aminatan kanssa lisää sitä mukaa kun ehdimme ja viitsimme. Jos sinulla on ylimääräistä silicaa, voit toki myös täydentää varastoa.

Huomasin kätkön koordinaatteja määrittäessäni kummallisen rinkulan kartassa aivan kätkön vieressä. En vaivannut päätäni sillä, mitä se voisi tarkoittaa. Suurnesu sensijaan oli jo aikaisemmin kiinnostunut tästä muinaismuistosta ja selvittänyt arkistojen syövereistä paikan historiaa. Iso kiitos tämän tiedon jakamisesta.

”Kalmisto sijaitsee Vähäjoen länsipuolella, Aura- ja Vähäjoen yhtymäkohdasta 900 m luoteeseen. teollisuus- ja asutulla alueella. Ruumiskalmisto löytyi viemäriojaa kaivettaessa ja osa muinaisjäännöksestä oli jo tällöin tuhoutunut. Kaivauksin on tutkittu ainakin 19 hautaa ja yksi epävarma. Kahta lukuunottamatta haudoissa oli viitteitä arkusta, nauloja ja/tai puun jäänteitä. Löydöt ovat mm. hevosenkenkäsoljet, hansavati, neljä ristiriipusta ja rahoja. Ruumiskalmiston ulkopuolella on myös todettu merovingi- ja viikinkiajalle ajoittuva polttokenttäkalmisto. Kalmistoa saattaa olla jäljellä tutkitun alueen itäpuolella rinteessä.”

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

274 Logged Visits

Found it 245     Didn't find it 9     Write note 15     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.