Skip to content

<

Fredsegen version 2

A cache by eskov Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/29/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Denne cache er udlagt nær rådhuset i Gråsten til minde om Fredsegen, der som følge af en svampesygdom måtte fældes. En ny eg er dog allerede plantet.
Cachen indeholder kun logbog.
FFC på mail

Fredsegetræet er plantet i tysk tid i anledning af fredsslutningen af den tysk-franske krig i 1871, og har især efter nedrivningen af Krogh´s hotel og opførelsen af Gråsten rådhus i 1954, været medvirkende til at Gråsten også kaldes "egenes by".
Der har været en del skriveri i Jyske Vestkysten om muligheden for bevarelse af Fredsegen, men skovvæsenet har vurderet, at egen i blæsevejr udgør en sikkerheds risiko, så derfor er den fældet.
Torvet har nu fået et nyt træ, som måske bliver et dejligt midtpunkt, et sted man gerne opholder sig, og den store friplads er et hyggeligt sted for byens gæster og de handlende i byen. Det gamle træ er brugt til en skulptur, som står på havnen i Gråsten.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.