Skip to content

Bricks: Jyväskylä alphabet-B Traditional Cache

This cache has been archived.

luomanperhe: Liian vaikea paikka pitää kätköä. Arkistoidaan, jotta saadaan lisää tilaa uusille.

Kiitos ja anteeksi.

More
Hidden : 04/03/2011
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkösarjan tarkoituksena on esitellä Jyvässeutua kaikkien aakkosten mukaisesti. Sarjan edellisen kätkön teemana on A-kirjain. Tämän kätkön ensilöytäjä saa laatia sarjan seuraavan kätkön tai pyytää muita tekemään uuden kätkön. Sarjan kätköt ovat pääosin helpohkoja tradeja.


B kuten Baari. Kätkö sijaitsee Jyväskylän Kauppakadulla, josta löytää baareja joka makuun. Baarien määrää voi selittää vaikka kaupunkilaisten janoisuudella tai opiskelijoiden runsaudella suhteessa kaupungin asukaslukuun. Yläkaupungilta löytyy mm. Matti Nykäsen kantakapakka ja taideväen suosima Vakiopaine. Alempana katua tarjolla on sekä yökerhoja että pubeja, kuten työväentalon monttu ja Old Brick's Inn.

B kuten Bricks. Vanhan Tiilitalon rakennutti O.H. Vaherto rakennusmestari K.A. Nylundin suunnitelman mukaisesti vuonna 1928. Nylundin esikuvana on ollut klassismi ja tiilenkäytön perinne, jolle on tyypillistä hillitty koristeellisuus ja puhtaaksi muuratut punatiiliset julkisivut. Rakennuksen liikekerrosta hallitsi 1930-luvulla perustettu IKL:n kokoontumis- ja kannunvalantapaikka, ravintola Musta Karhu. Vanhaan Tiilitaloon avattiin aikanaan myös Jyväskylän ensimmäinen Alko. (lähde: www.jyvaskyla.fi)

Huom. Kätkössä ei ole kynää!

Additional Hints (No hints available.)