Skip to Content

<

TOWER OF GAZPROM

A cache by hirvikallio69 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/29/2011
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö on suhteellisen helposti löydettävissä. Ei missään tapauksessa tarvitse murtautua mihinkään eikä yrittää kiivetä piikkilankojen yli. Lokikirja vaihdettu kuivempaan 12.12.2016.

Gasum Oy on Fortumin (31 %), OAO Gazpromin (25 %), Suomen valtion (24 %) ja E.ON Ruhrgasin (20 %) yhdessä omistama maakaasuyhtiö, joka omistaa Suomeen Neuvostoliiton aikana rakennetun ja sen jälkeen laajennetun maakaasun siirtoverkoston. Gasum vastaa maakaasun maahantuonnista, siirrosta ja tukkumyynnistä Suomessa. Gasum Oy perustettiin vuonna 1994, jolloin omistajina olivat silloinen Neste Oy (75 %) ja venäläinen Gazprom (25 %).

Gasumin omistaman kaasuverkoston pituus on noin 1 600 km. Siitä on korkeapaineista siirtoputkistoa 1 100 km ja matalapaineista jakeluputkistoa 500 km. Suomessa Gasumilla on autoilijoille tarkoitettua 16 julkista maakaasutankkausasemaa (2010).

Gasum on rakentanut Porvoon Kilpilahden teollisuusalueelle nestetyn maakaasun (LNG)=liquefied natural gas tuotantolaitoksen. Laitos toimii ympärivuorokautisesti ja se tuottaa 20 000 tonnia nesteytettyä maakaasua vuodessa. Tuotantolaitoksen yhteydessä on myös 2 000 kuutiometrin tuotevarasto. Nesteytettyä maakaasua käytetään mm. kaasumoottoreihin. Tuotantolaitos aloitti toimintansa 10.6.2010.

Gasum uskoo laivateollisuuden siirtyvän käyttämään LNG-kaasua, koska laivojen päästövaatimukset kiristyvät jatkuvasti. Tulevaisuudessa kaasusta tulee laivojen tärkeä polttoaine.

Gasum kehittää myös autoliikenteen käyttöön tarkoitettua biokaasua yhdessä Biovakka Oy:n kanssa. Yhteistyön tavoitteena on tuottaa kotimaista biokaasua, joka siirretään Gasumin maakaasuverkoston kautta liikenteen polttoaineeksi. Tulevaisuudessa on tavoitteena kattaa suuri osa autojen tarvitsemasta kaasusta kotimaisella biokaasulla.

Toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toimii Antero Jännes. Tytäryhtiöitä ovat Gasum Paikallisjakelu Oy, Gasum Energiapalvelut Oy, Kaasupörssi Oy ja Gaasienergia As (Tallinna), jotka kaikki Gasum omistaa kokonaan. Konsernin palveluksessa oli keskimäärin 222 henkilöä vuonna 2009.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

291 Logged Visits

Found it 266     Didn't find it 20     Write note 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.