Skip to Content

<

Västervikin ranta

A cache by Markusson Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/07/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä on ensimmäinen kätkömme. Ota oma kynä mukaan.

Huomioi että alueella on useita valvontakameroita sekä veneilykauden aikaan yövartiointi.


Västervikin rannassa kohtaa vastustamattoman näyn. Suoraan edessä kurottautuu laituririvistö, jonka reunoihin on kiinnitetty veneitä. Västervikin suuri ja kaunis saaristo on vuosikymmenien ajan kutsunut alueen ihmisiä viettämään saarille vapaa-aikaa. Etenkin kesäisin matkataan runsain joukoin saaristoon. Tämä ranta-alue on Västervikin kyläyhdistyksen omistuksessa ja se huolehtii myös venepaikkojen vuokraamisesta.

Jos kävelee pidemmälle rantaan, voi etelässä nähdä Vaasan kaupungin siluetin. Vasemmalla on Strömsön uimaranta, yksi Vaasan ulkoilualueista. Sisempi merireitti kaupungista pohjoiseen Raippaluodon ja Alskatin suuntaan on veneilyaikaan vilkkaasti liikennöity. Meritie saavuttaa Västervikin Strömmenin (joskus tätä paikkaa kutsutaan virheellisesti Strömsön salmeksi) alkupäässä, ohittaa sitten Strömsön ja laiturirannan läntisimmän osan ja kaartaa Storfjärdeniin luoteeseen.

Pohjoisen suunnalla on kaksi kilometriä pitkä Svartholmsviken. Se on saanut nimensä mm. siksi, että laivanvarustaja C. G. Wolff piilotti Krimin sodan aikaan vuonna 1854 osan laivoistaan lahteen. Jos katsoo venesatamasta mantereelle päin, voi nähdä hyvin koko rantamäen. Täällä on sekaisin sekä vanhoja että uusia venevajoja. Osa on ehkä jopa 250 vuotta vanhoja, osa taas vastarakennettuja. Västervikin venesatamassa on kaiken kaikkiaan noin 330 venepaikkaa.

Ylimpänä rantamäellä, jossa nykyään on parkkipaikka, oli aiemmin tanssilava. Se rakennettiin vaiheittain ja otettiin täyteen käyttöön 1950-luvun alussa. Västervikin nuorisoseura järjesti runsaan vuosikymmenen ajan siellä vilkasta tanssilavatoimintaa. Yhden sesongin aikana saattoi olla 20-30 tapahtumaa. Västervikin tanssilava olikin omana aikanaan yksi seutumme suosituimmista tanssipaikoista. Toiminta loppui vuonna 1964. Joitain vuosia myöhemmin tanssilavan paikalle rakennettiin minigolfrata. Sekin oli aluksi varsin suosittu, mutta toiminta ei pidemmän päälle kannattanut.

Lähde: Gerby-Västervik Kotiseutuyhdistys

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

509 Logged Visits

Found it 459     Didn't find it 11     Write note 5     Temporarily Disable Listing 8     Enable Listing 8     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 11     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.