Skip to content

Hof van Twente - Azelo Traditional Geocache

This cache has been archived.

Team Goossens: Helaas is er een einde gekomen aan deze serie. Bonus blijft nog wel een tijdje vindbaar.

More
Hidden : 06/28/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Hof van Twente is een gemeente in het zuidwesten van Overijssel. De gemeente bestaat uit de hoofdplaats Goor, de stadjes Delden en Diepenheim, de dorpen Bentelo, Hengevelde en Markelo. Verder zijn er nog de buurtschappen: Achterhoek, Azelo, Beusbergen, Deldenerbroek, Deldeneresch, Dijkerhoek, Elsen, Elsenerbroek, Herike, Kerspel Goor, Markelosebroek, Markvelde, Pothoek, Schoolbuurt, Stokkum, Wiene en Zeldam,

Deze serie laat u kennis maken met de plaatsen en buurtschappen van de Gemeente Hof van Twente. Bij iedere cache is een bonusletter, vergeet deze niet!Azelo (Nedersaksisch: Oazel(e)) is een buurtschap in de gemeente Hof van Twente in de Nederlandse provincie Overijssel. Het ligt tussen Borne, Bornerbroek en Delden in en telt ongeveer 250 inwoners. Tot 1 januari 2001 behoorde Azelo tot de gemeente Ambt Delden. De buurtschap is met name bekend door het knooppunt Azelo, waar de rijksweg 1 en de rijksweg 35 samenkomen.
Ten oosten van de kern van Azelo stroomt de Azelerbeek. Azelo was vroeger een buurschap en marke in het richterambt Delden. Het erfmarkenrichterschap van de marke Azelo lag oorspronkelijk op de Hof van Azelo, de huidige boerderijen Have en Meijer. Nadat Twickel in de zeventiende eeuw het markenrichterschap had gekocht werden de holtinks gewoonlijk op de boerderij Graes gehouden.
In de buurtschap Azelo lag vroeger de havezate Dubbelink. Een restant hiervan is het zogenaamde Meistershoes aan de Meijerinkveldkampsweg. Ook het oude bakspieker van Dubbelink bestaat nog.
Een groot deel van de boerderijen in Azelo, waaronder Graes, Have, Meijer en de boerderijen op Dubbelink, hoort onder het landgoed Twickel.

Additional Hints (No hints available.)