Skip to content

Strandcenter Blokhus Multi-Cache

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej

En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen hermed arkiveret.

Caches der bliver arkiveret på grund af misligholdelse og manglende respons, kan ikke hentes frem fra arkivet igen.

OBS

  • Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå som det første i beskeden, gerne med et link.

Geohilsen

Toa Ignika
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland

Kontaktinformation: danskereviewere@gmail.com

Følg de danske reviewere på Facebook
(mgl aktion)

More
Hidden : 7/30/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

På grund af renovering, nedrivninger og ændringer
i landskabet er cachen 20.07.17 blevet flyttet!



Standcenter Blokhus består af Redningsstationen, Fiskernes Hus og Servicebygningen ved nedkørslen til stranden.


Der står en gruppe ildsjæle fra Blokhus bag idéen om et oplevelsescenter på og ved stranden i Blokhus. Herunder kan du læse mere om Strandcentret og idéen bag.

Men først får du lidt hjælp til at finde cachen.



Kig nu på Strandcentert. På taget er den nogle "skorstenslignende" elementer. Tæl dem og sæt tallet til A
Mellem Strandcentret og Fiskernes hus er der opstillet en mine. Tæl minens pigge og sæt tallet til B
Arkitekturen ved omlægningen af Bækken, som løber langs Strandcentret , er præmieret med en plakette,
som sidder på træbjælken på brinken. Sæt årstallet på denne plakette til CDEF.

Du er nu klar til at gå til cachen, som ligger på denne position:

N 57° E(A+E).E(F+E)F
E 009° (C+E)A.(B-C)(F-E)(A-E)



First Finder blev: Team-Marquart (57 minutter efter publiceringen).

Strandcentrets historie
Blokhus Strandcenter skulle være et højteknologisk oplevelsescenter ved nedkørslen til stranden, hvor publikum kan opleve en barsk stranding i Jammerbugten, sådan som det foregik i 1880'erne.


Sådan hed det i beskrivelsen fra de oprindelige idémænd i 2007. Og selv om mange vanskeligheder i årene, der fulgte, ændrede planerne flere gange, blev idéen realiceret i forsommeren 2011.

.

Ildsjælene bag havde søgt om en halv mio. kr. fra landdistriktsmidlerne til et forskningsprojekt på Aalborg Universitet med henblik på særegne oplevelser. Det er både til indholdet i Fiskernes Hus og til rekonstruktionen af redningsstationen.

Om ideen siger en af ildsjælene, virksomhedskonsulent Torben Reese:

- Vi skal flyve højt. Strandcentret skal give oplevelser. Kultur-, miljø- og turistpolitik skal spille sammen. Det vil være naivt at tro, at vi kan få kommunen til at betale driften, bare vi kan bygge bygningerne. Derfor skal der findes et indhold, som turister og andre vil betale for at opleve. Det gør de gerne, når der er noget unikt at betale for.

- I en tid med tiltagende global konkurrence og i en videnøkonomi som det danske, hvor der i stigende grad konkurreres på innovation og kreativitet, er det vigtigt, at strandcentret differentierer sig fra konkurrenterne.

Samspillet mellem kultur, miljø og turisme har og vil udvikle sig. Grænsefladerne er i konstant forandring og det stiller hele tiden kulturpolitikken, miljøpolitikken og turistpolitikken over for nye udfordringer.

Med ideen om strandcentret har Blokhus allerede igangsat et målrettet initiativ for at styrke vilkårene for økonomisk vækst og øget kulturproduktion i kultur og oplevelsesøkonomien.

Strandcentret bevæger sig på kultur-, miljø- og oplevelsesøkonomiens markedsplads og det vil styrke de generelle erhvervsvilkår i Jammerbugt Kommune og i regionen.

Ud af strandcentret skal der vokse en ny form for økonomi. Det er en økonomi, som er baseret på en stigende efterspørgsel efter oplevelser og som bygger på den merværdi, kreativiteten skaber i nye og i mere traditionelle produkter og serviceydelser. Oplevelserne skal i stort omfang drives frem af de teknologiske landvindinger, der muliggør formidling og kommunikation af kulturoplevelser,
siger Torben Reese.

Efter næsten fem års klamp med mydnighederne blev centret endelig indviet den 4. juni 2011 med kanonsalut, borgmestertyale, overrækkese af et topmoderne højttaleranlæg samt kaffebord for aktionærerne og hejsning af det blå flag på stranden.

Stole og borde var ganske vist blevet stjålet fra terrassen to nætter før. Men nye stole blev i hast lejet og lørdag morgen den 4. juni kunne et par hundredemorgenfriske festdeltagere sætte sig til rette i lejede stole ved lejede borde foran Blokhus Strandcenter til den officielle indvielse. Købmand Rikard Andersen, Saltum, havde forpagtet restauranten og kiosken og stod for fortæringen.


Kanonlauget var på plads



Borgmesteren fyrede den af



Der hygges og drikkes kaffe ved lejede borde.



Det blev en usædvanlig begivenhedsrig formidddag med et tæspakket program på Blokhus Strand. Ikke alene blev Strandcentret indviet med åbningstale af borgmester Mogens Gade og kanonsalut fra Blokhus Kanonlaug. Men også en check på 27.000 kr. til Foreningen Blokhus-Hune i Udviklings nye mobile højttaleranlæg blev officielt overrakt og højttaleranlægget blev tagets i brug for en større offentlighed. Anlægget er siden blevet benyttet ved sommerens koncererter på Torvet i Blokhus. Det er anskaffet med støtte fra Jammerbugt Kommune og Tuborgfondet.

 

Kanonlauget står klar          Minen overdrages og indvies


Også en gammel sømine blev officielt overrakt. Den stammer fra England og er mærket MK XVII. Dens vægt er 525 kg med 225 kg ladning. Den har under sidste verdenskrig været festet til havbunden med en kæde, så den kunne flyde nogle meter under havoverfladen. Mange miner kom ikke i aktion, og det fik Blokhus at føle, når de rev sig løs og drev ind på stranden i Jammerbugten, og strandfogeden måtte tage sig af dem og få hærens minører til at uskadeliggøre dem. Til minde om denne uhyggelige tid tog den navnkundige strandfoged Severin Svenningsen - hotelejer på Klitgaards Hotel - én af de strandede miner med til Strandingskroen, hvor den stod i mange år.

Efter en omtumlet tilværelse endte minen i Fårup Sommerland. Men nu syntes direktør Kragelund, at den skulle tilbage til Blokhus, og da vind og vejre gennem mange år havde tæret den, blev den på bekostning af Blokhus Grundejerforening først sendt til Aabybro maskinfabrik på Gjøl til en gennemgribende restaurering.

Nu står den uden for Strandcentret - omtrent, hvor den drev i land i 1940.

  

Højttaleranlægget overdrages       Borgmester Mogens Gade hejser det blå flag.


Dagens sidste punkt var hejsningen af det blå flag for at markere, at Blokhs også i år kan fremvise en ren badestrand og et rent badevand. Det er i år 25. gang, de blå flag tildeles, og det er 23. gang Blokhus kan hejse det. De to manglende år skyldes, at kommunen disse år slet ikke søgte om det.

Efter flaghejsningen var kommunen vært ved en øl eller en sodavand.



Købmand Rickard Andersen, med hustru og datter, der skal drive det nye strandcenter.


Til sidst takkede købmand Rikard Andersen, der har forpagtet caféen og kiosken i Strandcentret, alle de fremmødte for den store interesse.

Faktabox
Blokhus Strandcenter
Tidsplan
og fakta

Februar 2007: Ildsjæle med Harald Klitgaard som tovholder foreslår byggeriet af et strandcenter med fire bygninger ved nedkørslen til Blokhus Strand, en kopi af det gamle redningshus, en ny kiosk- og toiletbygning, en udstillingsbygning og fiskernes hus. Desuden plan om frilæggelse af bækken fra byen og to broer over den. Projektet reduceres til tre bygninger på sydsiden af bækken.

Februar 2007: Blokhus Grundejerforening stiller garanti for udarbejdelse af skitser, som arkitekt Jørgen Ussing, Løkken, udfører.

Juni 2007: Stor opbakning til planerne på et borgermøde.

Juni 2007: Jammerbugt Kommunes teknik- og miljøudvalg principgodkender forslaget.

September 2007: En strandcenterdag skaffer ca. en halv million kroner til projektet fra borgerne.

Januar 2008: Jammerbugt Kommune sender ansøgning til Miljøcenter Aalborg om byggeriet.

Februar 2008: Kommunens tema- og udviklingsudvalg bevilger 100.000 kr. til projektet.

April 2008: Inge og Askers Larsens Fond til Almennnyttige Formål skænker 1,8 mio. kr. til opførelse af redningshuset, der skal rumme udstilling om badebyens maritime historie.

April 2008: Miljøcenteret afviser placeringen af redningshuset på stranden og at der graves i klitten. Der henvises til, at bygningen ikke er nødvendig på det ønskede sted.

Maj 2008: Paraplyorganisationen Blokhus-Hune i udvikling stiftes. Den skal efter planen drive det nye strandcenter.

Juni 2008: Borgmester Mogens Gade går ind i bestyrelsen for Blokhus-Hune i Udvikling, og kommunen indskyder sin servicebygning i projektet.

Juni 2008: Der sættes gang i plan B, en flytning af redningshuset væk fra stranden. I første omgang til pladsen mellem servicebygningen, der skal renoveres, og nærmeste sommerhus. Pladsen var ellers tiltænkt Fiskernes Hus.

August 2008: Fiskerne protesterer over udsigten til at miste deres hus. Møderne mellem de implicerede parter fortsætter.

September 2008: Redningshuset kan alligevel ikke være på stedet. Nu undersøges det, om det i stedet kan bygges ved turistkontoret eller på Mølletorvet.

September 2008: Det giver plads til Fiskernes Hus, men det er ikke uproblematisk, da det er tæt ved boliger og i et klitområde.
Status: Kun en af de tre byggeklodser er anbragt.

Additional Hints (No hints available.)