Skip to content

Punasotilaan hauta Traditional Geocache

Hidden : 07/18/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kansalaissodan hautamuistomerkki Mouhulla.


Kansalaissodan sotatoimet käynnistyttyä 28.1.1918. Mikkelissä toimivat valkoisten suojeluskunnat kävivät tuhoamassa Valkealassa sijainneet Torasjoen sillan ja vahingoittamassa Hillosensalmen rautatietiesiltaa. Punakaartin Kymenlaakson joukot oli keskitetty Kouvolaan, josta käsin oli tarkoitus Savon rataa pitkin valloittaa Mikkeli ja Kuopio valkoisilta. Sillat saatiin korjattua nopeasti ja punaisten joukot lähtivät etenemään kohti pohjoista ja saavuttivat Mouhun 3-4.2 sekä valtasivat Mäntyharjun 7.2.

Eteneminen kuitenkin pysähtyi ja punakaarti vetäytyi 14.2 Mouhulle, jota aloitettiin kenttälinnoittaa. Rintaman vahvuus oli helmikuun lopulla noin 1000 miestä.

Maaliskuun 3 päivänä punaiset vetäytyivät Mouhusta Voikosken suuntaan. Viimeinen taistelu tällä rintamalla käytiin 4.4. Punaiset vetäytyivät Voikoskelta lopulta ilman taistelua 25.4. Voikosken punakaartin ja useimpien punaisten puolella taistelleiden Mäntyharjulaisten tie katkesi antautumiseen Inkeroisissa toukokuun 5. päivänä.

Tässä paikassa lepäävä punakaartilainen lienee haudattu valkoisten toimesta sillä kansalaissodan molemmilla puolilla oli tapana viedä kaatuneensa mukanaan Kaatuneen henkilöllisyydestä ei ole tietoa.

Kätkö on piiloitettu tarkoituksella hieman etäämmälle varsinaisesta hautapaikasta. Kätkö löytynee myös talvella ellei lunta ole aivan mahdottomasti.

Autosi voit jättää waypointin mukaiseen parkkiin. Parkkipaikan läheltä lähtee viitoitettu polku kohti hautaa.

Additional Hints (No hints available.)