Skip to Content

<

Soukaisten Perttelin kirkko

A cache by hylje Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/20/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Laitilan Soukaisten kyläkirkko, Perttelin kirkko.

Soukaisten Perttelin kirkko on erään perimätiedon mukaan Laitilan seurakunnan vanhin kirkko kristillisyyden alkuajoilta ja Pyhän Henrikin rakennuttama 1150-luvulla. Nykyinen kirkkorakennus on myöhemmältä ajalta. Kirkko on muodostanut keskiajalla oman seurakuntansa ja ollut Laitilan kappelina ainakin vuodesta 1544 lähtien.

Pyhälle Bartholomeukselle omistettu kirkko on Suomen ensimmäisiä kyläkirkkoja ja sinne on härkävankkureilla tuotu vainajia haudattavaksi pitkienkin matkojen takaa.

Nykyään kyläläiset huolehtivat kirkosta ja siellä järjestetään jumalanpalveluksia sekä seuroja muutaman kerran vuodessa.


Lisätietoa Soukaisten kylästä:

Laskuopin kehittäjä Efraim Elo on syntynyt Soukaisissa ja viettänyt aikuisiällä kesiä kotitalossaan, joka myöhemmin on toiminut kouluna.
Taloon liittyy ns. Blomin puisto, maisemallisesti merkittävä ja kaunis alue, jossa on paikkakunnalle harvinaisia puulajeja. Puistoalueelta löytyy myös Blomin polku, jota pitkin valkoisessa puvussa ja hatussaan kulkenut Efraim Elo aiheutti kummeksuntaa kyläläisissä. Kävelyretkien tuloksena oli kaikkien tuntema Elon laskuoppi, kauimmin käytössä ollut oppikirja, josta otettiin vuosina 1912-1965 kaikkiaan 31 painosta!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

502 Logged Visits

Found it 477     Didn't find it 13     Write note 3     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.