Skip to content

Teresina Traditional Geocache

This cache has been archived.

GeoDeep: Arxivat.

Gràcies per la seva col·laboració al geocaching.

GeoDeep
Revisor vountari de geocaching.com

More
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


La via ferrada Teresina és probablement la via ferrada més emblemàtica de la muntanya de Montserrat, i no és per menys, doncs té tots els elements per ser-ho. Combina passos de tots tipus, amb cadenes, esglaons, flanquejos, un espectacular pont de pedra, magnífiques vistes durant tot el recorregut, un ràpel d'uns 25 metres, i culmina en el punt més alt de tota la muntanya: la Miranda de Sant Jeroni (1 237m).

Fou equipada l'any 1993 per Antonio García Picazo i altres col·laboradors. Actualment l'itinerari està en força bon estat. L'inici de l'excursió comença en el Monestir de Santa Cecília de Montserrat, on també s'ubica el refugi Bartomeu Puiggrós.

Des de l'aparcament, enfilem la canal de Sant Jeroni que tenim davant nostre, fins que es bifurca en dos. La canal de Sant Jeroni puja cap a l'esquerra, i nosaltres enfilem la canal que s'obre a la dreta ben assenyalada per un cartell de fusta i marques blaves. Si continuèssim per aquesta canal fins al final, ens trobaríem una altra via ferrada, la canal del Mejillón, però nosaltres ens desviem novament a la dreta per enfilar la Teresina, per una primera paret equipada amb cadenes.

cartell

A partir d'aquí ja no té pèrdua. Després de progressar per la ferrada ens trobarem amb el pont de pedra que és un pas força aeri i espectacular.

grizzlies

Pepe

A l'arribar a dalt de la agulla de Santa Cecília, es pot optar per baixar per unes petites grapes o muntant un ràpel amb una corda de 60 metres què és el que vàrem fer nosaltres. Un cop a baix continuem amb trams per dins del bosc amb alguns passos equipats fins arribar a la zona del catxé. Mireu les fotos spoiler per saber a on és amagat.

rapel

Després podeu continuar fins a la xemeneia que ens portarà fins a la Miranda de Sant Jeroni i què és la zona més complicada de superar. Aquí els braços han de treballar de valent. Al principi trobarem una cadena i poc després unes mini grapes. És qüestió de progressar com es fa a les xemeneies que és recolzant esquena i cames a les parets. A la part baixa trobareu una corda verda que l'han instal·lat no fa massa temps ja que el cable en aquest tram està fet malbé. O sigui, que assegureu-vos en aquest petit tram a aquesta corda i no a la línia de vida. Més a dalt les mini-grapes donem pas a unes de més grosses a la dreta de la xemeneia que ens faran pujar un troç més fins arribar a altres mini-grapes més a dalt i a on arribarem fins a la barana del mirador. Si el dia és clar, tindrem com a recompensa unes vistes increibles i la gran satisfacció de haver fet una de les ferrades més antigues i clàssiques de Montserrat.

xeme

L'itinerari és llarg i encara que les ressenyes marquin 2 o 3 hores de pujada i 1 hora de baixada, cadascú va el seu ritme, o gaudeix més o menys dels diferents racons i paisatges que ens depara aquest magnific recorregut.

En total són quasi 540 m de desnivell. El descens més fàcil és per la canal de Sant Jeroni, fàcilment accessible des de a prop de l'ermita del mateix nom.

jo

CONSELLS BÀSICS:

- No aneu en cap cas sols, amb mal temps o després de pluges.

- Porteu el material per fer ferrades: Casc d'escalada homologat, arnés, cinta dissipadora amb mosquetons de seguretat, guants, calçat adïent de muntanya i una cinta amb mosquetó lligada a l'arnés en cas de voler descansar en un moment donat. En cas de baixar fent ràpel, una corda de 60 metres, un davallador i si teniu un shunt (pato) molt millor, amb un parell de cintes express i alguna baga. En el cas de que algú pugui tenir problemes a l'hora de pujar per la xemeneia, no estaria de més portar una altre corda més curta (30 metres). Si, el material val diners, però més valor té la vostre vida, oi?. No us la jugueu.

- Si no heu fet cap ferrada no us aventureu a anar sense alguna persona que tingui experiència en aquest tipus de vies i penseu que és una ferrada catalogada com MD (molt dificil). Alguns dels passos son força aeris per lo qual abstenir-se d'anar persones amb problemes de vertigen. Sigueu respectuosos amb el medi ambient durant tot el recorregut, aviseu en cas de caiguda de pedres i cal que tingueu una assegurança i llicència federativa de muntanya. L'aigua és un element molt imprescindible i a tenir en compte ja que suarem de valent sobretot a l'estiu i haurem d'hidratar-nos sovint.

- Tot comportament negligent o inadequat en aquesta activitat pot provocar accidents greus i, fins i tot mortals. Els propietaris del catxé no assumin cap responsabilitat en cas d'accident que la pràctica d'aquesta activitat pugui ocasionar.

- I sobretot disfruteu molt com nosaltres ho hem fet amb aquesta ferrada.

 

La vía ferrata Teresina es probablemente la más emblemática de la montaña de Montserrat, y no es para menos, pues tiene todos los elementos para serlo. Combina pasos de todo tipo, con cadenas, escalones, flanqueos, un espectacular puente de piedra, magníficas vistas durante todo el recorrido, un rappel de 25 metros y culmina en el punto más alto de toda la montaña: la Miranda de Sant Jeroni (1 237 m).

Fue equipada en el año 1993 por Antonio García Picazo y otros colaboradores. Actualmente el itinerario está en bastante buen estado. El inicio de la excursión empieza en el Monasterio de Santa Cecília de Montserrat, donde también se ubica el refugio Bartomeu Puiggròs.

Desde el aparcamiento, subimos la canal de Sant Jeroni que tenemos delante nuestro, hasta que se bifurca en dos. La canal de Sant Jeroni sube por la izquierda, y nosotros seguiremos por la canal que se abre a la derecha bien señalizada con un cartel de madera y con marcas azules. Si continuáramos por esta canal hasta el final, nos encontraríamos con otra vía ferrata, la canal del Mejillón, pero nosotros nos desviamos nuevamente a la derecha para subir hacia la Teresina, por una primera pared equipada con una gruesa cadena.

A partir de aquí ya no hay pérdida. Después de progresar por la ferrata nos encontraremos con el puente de piedra que es un paso bastante aéreo y espectacular.

Al llegar arriba de la agulla de Santa Cecília, se puede optar por bajar por unas pequeñas grapas o montando un rappel con una cuerda de 60 metros que es lo que hicimos en nuestro caso. Una vez abajo continuamos con tramos por dentro del bosque y con algunos pasos equipados hasta llegar a la zona del caché. Mirad las fotos spoiler para saber donde esta escondido.

Después podéis continuar hasta la chimenea que nos hará llegar hasta la Miranda de Sant Jeroni y que es la zona más complicada de superar. Aquí los brazos han de trabajar a tope. Al principio encontraremos una cadena y poco después unas mini grapas. Es cuestión de progresar como se hace en las chimeneas que es apoyando la espalda y las piernas en las paredes. En la parte inferior encontraremos una cuerda verde que la han instalado no hace mucho tiempo ya que el cable en este tramo está roto. O sea, que asegurados en ese pequeño tramo en esa cuerda y no en la línea de vida. Más arriba las mini-grapas dan paso a otras más grandes a la derecha de la chimenea que nos hará subir un trozo más hasta llegar a otras mini-grapas más arriba y donde llegaremos hasta la baranda del mirador. Si el día es claro, tendréis como recompensa unas vistas increíbles y la gran satisfacción de haber realizado una de las ferratas más antiguas y clásicas de Montserrat.

El itinerario es largo y aunque las reseñas marquen 2 o 3 horas de subida y una hora de bajada, cada uno va a su ritmo, o disfruta más o menos de los diferentes rincones y paisajes que nos depara este magnífico recorrido.

En total son casi 540 metros de desnivel. El descenso más fácil es por la canal de Sant Jeroni, fácilmente accesible desde cerca de la ermita del mismo nombre.

CONSEJOS BÁSICOS:

- No vayáis en ningún caso solos, con mal tiempo o después de lluvias.

- Llevad el material para hacer vías ferratas: casco de escalada homologado, arnés, cinta disipadora con mosquetones de seguridad, guantes, calzado adecuado de montaña y una cinta con mosquetón ligado al arnés en caso de querer descansar en un momento dado. En caso de bajar haciendo rappel, una cuerda de 60 metros, un descensor tipo ocho y si tenéis un shunt (pato) mucho mejor, con un par de cintas exprés y alguna baga. En el caso de que alguien pueda tener problemas en el momento de subir la chimenea, no estaría de más llevar otra cuerda más corta (30 metros). Sí, el material vale dinero, pero más valor tiene vuestra vida, ¿verdad?. No os la jugueis.

- Si no habéis ido nunca a hacer una vía ferrata no os aventuréis en ir sin alguien con experiencia en este tipo de vías y pensad que es una ferrata catalogada con MD (muy difícil). Algunos de los pasos son bastante aéreos por lo cual abstenerse de ir personas con problemas de vértigo. Ser respetuosos con el medio ambiente durante todo el recorrido, avisad en caso de caída de piedras y tened un seguro y licencia federativa de montaña. El agua es un elemento muy imprescindible y a tener en cuenta ya que sudaremos bastante sobre todo en verano y tendremos que hidratarnos con frecuencia.

- Todo comportamiento negligente o inadecuado en esta actividad, puede provocar accidentes graves y hasta mortales. Los propietarios del caché no asumimos ninguna responsabilidad en caso de accidente que la práctica de esta actividad pueda ocasionar.

- Y sobre todo, disfrutad mucho como nosotros lo hemos hecho haciendo esta ferrata.

Additional Hints (Decrypt)

Qninag zngrvk qry gebap v pnoyr qr yrf sbgbf fcbvyre. Qrynagr zvfzb qry gebapb l pnoyr qr ynf sbgbf fcbvyre. Zverh sbgb nzntngnyy. Zvenq sbgb "nzntngnyy".

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)