Skip to Content

<

Peltilehmä (Hyrr ryrr)

A cache by P. Pasanen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/10/2011
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

HUOM! Lähestythän kätköä suunnasta, josta ei ole haittaa paikallisille asukkaille.

Peltilehmä (Hyrr ryrr)

Lyhyt lajikuvaus:

Peltilehmä (Hyrr ryrr) on yleisnimitys hyvin kirjavalle ja monimuotoiselle lajille. Peltilehmien suku voidaan jakaa useaan eri haaraan aina niiden värin, koon, iän tai lajiominaisuuksien mukaan. Peltilehmät liikkuvat vilkkaimmin päiväsaikaan, mutta myös öisin niitä on harvalukuisempana mahdollisuus tavata. Etenkään valtavan isot peltilehmät eivät lopeta loputonta vaellustaan edes öisin.

Peltilehmiä voi nähdä esiintyvän yskitellen, mutta ne liikkuvat usein myös laumoina. Laumassa liikkuessaan peltilehmät kulkevat jonoissa ja silloin voi esiintyä käytöstä, jossa takana liikkuvat peltilehmät yrittävät jonon kärkeen keinolla millä hyvänsä. Tämä lajitovereiden keskinäinen mittelö voi johtaa pahimmassa tapauksessa tilanteeseen, jossa joudutaan törmäyskurssille toisten peltilehmien kanssa. Näissä tilanteissa ei ole voittajia, on vain häviäjiä.

Yleensä peltilehmät kulkevat päämäärätietoisesti eteenpäin, mutta joskus etenkin talvella tai sateisella ilmalla ne voivat lipsahtaa niiden pääasialliselta reitiltä sivuun. Tällöin jumiin jäänyt peltilehmä voi saada apua muilta lajitovereilta tai sitten kookkaampi lajin edustaja tulee ja ottaa reitiltä lipsahtaneen hoiviinsa. Joskus peltilehmä voi myös väsähtää kesken matkan. Yleensä silloin on kyseessä sairastunut yksilö, joka voidaan vielä pelastaa hyvällä hoidolla. Vakavasti sairastuneen yksilön oikea paikka on kuitenkin peltilehmien hautausmaalla.

Peltilehmät nauttivat ravintonsa pääasiassa nestemäisessä muodossa ja niillä on paha taipumus syödä liikaa. Yleistäen voidaan sanoa, että mitä isompi peltilehmä on, sitä enemmän se syö. On kuitenkin syntynyt jo uusi sukupolvi, joka kykenee saamaan voimansa käyttämällä muita energialähteitä. Tulevaisuus näyttää tuleeko tämä lajimuoto korvaamaan vanhat peltilehmät.

Antoisia tarkkailuhetkiä peltilehmien parissa!

P. Pasanen

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

180 Logged Visits

Found it 177     Didn't find it 1     Write note 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.