Skip to Content

<

Railyard of Niinimaa

Hidden : 09/12/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Kuva © Jukka Voudinmäki

Hyvin helppo tradi Niinimaan käytöstä poistuneen rautatieaseman tuntumassa. Paikalla ei ole enää laituria tai asemarakennusta.

Niinimaan rautatieasema (lyh. Nii) on ollut rautatieasema Haapamäki-Seinäjoki -rataosuudella Seinäjoen ja Alavuden välillä. Se avattiin matkustajaliikenteelle vuonna 1896 ja lopetettiin vuonna 1990. Liikennepaikalla on pääraiteen lisäksi yksi sivuraide kuormausta varten. Rataosa on sähköistämätön ja sen läpi kulkee päivässä muutama säännöllinen taajamajuna ja tavarajunia.


Liikennepaikalla on myös kuumakäynti-ilmaisin -mittausasema. Kuumakäynti-ilmaisimet radalla mittaavat vaunujen laakeripesät ylilämmön varalta.

Kätkö on radan eteläpuolella, joten varmaankin paras paikka jättää auto joksikin aikaa on jätekeräyspisteen vieressä, josta alkaa lyhyt heinittynyt tie radanvarteen kätkölle.

(Lähteet: Vaunut.org, Wikipedia)

ENG - Very easy traditional cache at railyard of Niinimaa. There has been a railway station. Railroad track close by is in use, don't be blind or deaf.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

166 Logged Visits

Found it 146     Didn't find it 3     Write note 2     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 9     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.