Skip to Content

<

Fingerpori (not so long to Fingerpori from here)

A cache by Arnyk Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/21/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Fingerpori on sarjakuva Pertti Jarlalta.


Fingerpori on Pertti Jarlan piirtämä ja käsikirjoittama suomalainen strippisarjakuva. Sitä alettiin julkaista Helsingin Sanomissa helmikuussa 2007, ja nykyisin se ilmestyy myös lukuisissa muissa suomalaisissa sanomalehdissä. Sen stripeistä on koottu useita sarjakuva-albumeita.

Sarjakuvan keskeisin ympäristö on kuvitteellinen suomalainen pikkukaupunki, Fingerpori. Silmälasipäinen Heimo Vesa on sarjakuvan päähenkilö, mutta hänen lisäkseen stripeissä esiintyy useita muita kaupunkilaisia, kuten paikallisessa kahvilassa työskentelevä rääväsuinen Rivo-Riitta. Fingerporilaisten ohella sarjakuvassa on nähty myös muun muassa paavi, Mustanaamio, Hämähäkkimies, Spede Pasanen, Kimi Räikkönen, Adolf Hitler ja marsalkka Mannerheim.

Fingerporin huumori on pitkälti kielellistä ja perustuu useimmiten erilaisiin sanaleikkeihin ja puujalkavitseihin. Vaikka Fingerporissa on jonkin verran myös poliittista satiiria, se ei ole tekijänsä mukaan poliittinen sarjakuva vaan pyrkii puhtaasti lukijan huvittamiseen: ”Väännän vitsiä keinolla millä hyvänsä. Tarkoitus ei ole niinkään pohdiskella kuin viisastella.” Lähteenä wikipedia.

Fingerpori jättää harvoin ketään kylmäksi. Sarjakuvasta tuntuu pitävän sekä vanhemmat että nuoremmat samalla tavalla. Juuri tämän sarjakuvan universaali kieli (huumori) on tuntuu yhdistävän eri elämänvaiheissa ja tilanteessa olevia ihmisiä.

Sarjakuvan huumoria voidaan pitää banaalina, räävittömänä, hauskana, yksinkertaisena tai jopa liian roisina. Joka tapauksessa juuri tämä sarjakuva jättää harvoin ketään kylmäksi, sitä joko vihaa tai rakastaa.

Entä kätkö?

Suosittelen lukemaan liitteenä olevan stripin ja tarkkailemaan ympäristöä kätköä hakiessa. Muutoin menee idea ohitse.

Purkin toteutus on täysin yhtä yksinkertainen, suoraviivainen ja tylsä, kuin sarjakuvan päähenkilö :)

Tässä linkki kätköä innoittaneeseen sarjakuvaan

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.