Skip to Content

This cache has been archived.

kimppikoo: Eiköhän tämä nyt sitten ollut tässä. Paikka on vähän hankala ison jästiliikenteen vuoksi ja koska purkki ei kertakaikkiaan pysy paikallaan niin laitan arkistoon.

More
<

Etelä-Kymenlaakso: Å=Ruotsalainen O

A cache by kimppikoo;hannavk;walnus Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/13/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Etelä-Kymenlaakson aakkoset

Monilla paikkakunnilla on oma alphabet -sarjansa, joka puuttui vielä eteläisestä Kymenlaaksosta. Päätimme siis tiiminä kokoilla oman aakkossarjan muiden kätköilijöiden iloksi ja päänvaivaksi. Koska rakensimme itse koko sarjan oman mielemme mukaan, tämä ei sisällä seuraavan kätkön tekemisen velvoitteita. Kaikki tämän sarjan kätköt ovat adoptoitavissa, eli jos jokin näistä kätköistä sattuu olemaan sopivasti omilla kulmillasi ja kulkureittiesi varrella, ilmoittele kätkön tekijöille.

Kymenlaakson maakunta

Kymenlaakso on noin 182 000 asukkaan maakunta, jonka menestys perustuu metsäteollisuuden ja liikenteen osaamiseen sekä Venäjän lähialueen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Pohjois-Kymenlaakson erämaaluonto, Kymijoki, Etelä-Kymenlaakson merialue saaristoineen sekä rakennettu kulttuuriympäristö kuvastavat maakunnan monipuolisuutta ja ympäristön rikkautta.

Etelä-Kymenlaaksoon kuuluvat  Haminan kaupunki, Kotkan kaupunki, Miehikkälän kunta, Pyhtään kunta ja Virolahden kunta. Pohjois-Kymenlaakson alueen muodostavat Iitin kunta ja Kouvolan kaupunki.

Lähde: Kymenlaaksonliiton www-sivut

Å = Ruotsalainen O

Å eli ruotsalainen O on suomalaisten ja ruotsalaisten aakkosten 27. kirjain, sekä norjalaisten ja tanskalaisten 29. kirjain. Se syntyi 1500-luvulla, kun ruotsin kielessä monissa sanoissa a alettiin lausua o:na.
A-kirjaimen päälle lisättiin pieni o osoittamaan uutta ääntämistapaa. Ruotsissa å-kirjain otettiin käyttöön heti, mutta Tanskassa ja Norjassa sen tilalla käytettiin aa-yhdistelmää aina 1900-luvulle saakka.
Tanskassa å otettiin käyttöön 1948 ja Norjassa se tuli pakolliseksi vuonna 1983. Ruotsin kielessä å lausutaan samaan tapaan kuin suomessa o. Vaikka Å sisältyy suomen aakkosiin, sitä ei esiinny suomenkielisissä sanoissa.

Ja täällä voi ruotsalaista o:ta opetella käyttämään... Kotka Svenska Samskola (KSS) on Kotkan ainoa ruotsinkielinen koulu. Koulussa toimivat peruskoulun vuosiluokat 1–9 sekä lukio. Lukion voi normaalin ylioppilastutkinnon lisäksi suorittaa liikuntapainotteisena yhteistyössä Langinkosken lukion kanssa sekä ammattilukiona. Vuonna 1885 perustettu koulu on toiminut vuodesta 1971 lähtien Metsolan kaupunginosassa. Oppilasmäärä on noin 180 ja oppilaita on koko Kymenlaakson alueelta sekä pieni osa Uudeltamaalta. Ala-asteen oppilaat ovat pääasiassa kotkalaisia, mutta yläasteelle oppilaita tulee myös esimerkiksi Kuusankosken ja Pyhtään ruotsinkielisiltä ala-asteilta. Yläasteella oppilaita on noin 200.
Lähde: Wikipedia

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

142 Logged Visits

Found it 116     Didn't find it 5     Write note 5     Archive 1     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.