Skip to content

De piramide van de Farao Multi-cache

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
Hidden : 01/17/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

De bossen tussen Oss en de A50 worden de Osse Heide genoemd. Deze cache ligt op het meest linkse stukje, gezien vanaf de Docfalaan, ook wel de Vierwinden genoemd. De parkeergelegenheid aan de Vierwindenlaan is ALLEEN via de Docfalaan te bereiken, de weg is doodlopend. Verderop vindt u een andere kindercache: Dagobert´s geldpakhuis.

De piramide van de Farao.

Tijdens een vakantie in de woestijn komen jullie plotseling een grote piramide tegen. De jeep wordt gestopt en jullie lopen er nieuwsgierig omheen.
De ingang wordt gevonden. Even kijken jullie elkaar vertwijfeld aan en gaan dan naar binnen.

Eenmaal binnen komen jullie in een gang waar je kruipend door heen moet Dan komen jullie in een grote zaal, waar het stinkt naar oude rottende spullen. Hier is al heel lang niemand geweest.
Het is er erg donker, maar gelukkig heeft één van jullie een zaklamp bij zich. Hiermee gaan jullie de ruimte inspecteren. Er liggen wat spullen van een groep onderzoekers. De onderzoekers zijn er zelf niet meer. Je kunt aan de spullen zien dat ze plotseling verdwenen zijn en alles hebben achter gelaten.
Wat zou er zijn gebeurd?
Misschien is het handig om tussen de achtergebleven spullen te zoeken naar aanwijzingen zoals aantekeningen van de onderzoekers. Deze zouden van pas kunnen komen als jullie verder de piramide in zouden gaan.
Hopelijk ligt er ook een plattegrond van de piramide, zodat jullie je route kunnen aantekenen en jullie niet verdwaald raken.
Enne, wie weet vinden jullie ook nog wel een geheime schatkamer.
Jullie durven toch wel verder de piramide in te gaan?
Tot zover de inleiding die je kunt vinden bij WP 1 van onze eerste cache.

Deze cache is bedoeld om met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar te lopen. Maar ook volwassenen die zich in een avontuur willen storten zijn welkom!

Er zijn 12 waypoints, waarvan de eerste en de laatste in een grote legerkist zitten met leuke attributen, de tussenliggende wp’s zijn kleine waterdichte trommeltjes met in ieder trommeltje 1 kaart met een eenvoudige puzzel. Zorg dat je beschut of een stukje van de wp's af de inhoud bekijkt, er zijn hier nl. veel hondenuitlaters die nieuwsgierig zouden kunnen zijn naar jullie activiteiten.

In WP 1 neem je een plattegrond mee, een aanwijzingenkaart en een sleutelhanger met puzzelstukjes. Je beantwoordt de puzzel van DEUR 1 en geeft het antwoord aan op je sleutelhanger mbv een paperclip.

Bij WP 2 beantwoord je de vraag over ZAAL 1, mbv de aanwijzing die je hebt gekregen bij WP 1 (deur 1). Je tekent dit aan op je plattegrond en gaat verder naar WP 3 waar je weer een dichte deur vindt, beantwoord de vraag op DEURKAART 2, geef dit aan met een paperclip en ga verder naar WP4 (ZAAL 2) enz. Bij WP 12 is de ontknoping, de exacte locatie wordt gegeven bij een van de waypoints. Zorg dat je je plattegrond goed gebruikt hebt, anders zul je niet de sleutel tot het slot hebben.

De wandeltocht is ongeveer 3 km lang.

De wp’s liggen steeds een stuk van het pad af, er is een markeringspuntje aangebracht. WP 1 en WP 12 liggen verder van het pad af (30 meter). Rolstoelers kunnen NIET bij deze WP´s komen en bij de meeste anderen ook niet, hier is hulp bij nodig!


Wij vragen jullie om per gezelschap maar EEN setje met aanwijzingen en sleutelhanger mee te nemen en na afloop achter te laten in de laatste kist (WP12)of terug te brengen naar het eerste wp. Op deze manier kunnen nog vele avonturiers na jullie van deze cache genieten.
Zorg ook dat de tussenliggende wp’s gevuld blijven, anders worden er belangrijke aanwijzingen gemist.

Het heeft geen zin om te starten bij een van de laatste wp's of de wp's op een andere volgorde te bezoeken, je mist zo de aanwijzingen voor het slot en zult dan niet kunnen loggen....

Tip: neem voor onderweg een potlood of pen en een paperclip mee.

We wensen jullie veel puzzelplezier!

Deze cache is gemaakt voor het verjaardagsfeestje van Myrthe die 28 december 2011 11 jaar werd. Haar gasten hebben als eerste de cache op 30 december 2011 mogen lopen.

Voor deze cache is toestemming verleend door de gemeente OSS. Wij verzoeken u zich aan deze regels te houden: Deze cache alleen te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang, geen rommel achter te laten en verder de aanwijzingen op het bord aan het begin van het bos op te volgen.


De laatste tijd wordt er veel onrechtmatig mee naar huis genomen, wees dus voorbereid en print alles uit, ter voorkoming van teleurstellingen!
Ter voorbereiding kun je thuis de plattegrond ook al uitdraaien, aangezien papier in het bos soms vochtig kan zijn (of op): PDF van de plattegrond via google
PDF van de plattegrond
PDF van de aantekeningen
deze aantekeningen zou je voor de zekerheid mee kunnen nemen, maar in principe liggen ze klaar bij WP 1.

Voor het geval dat.... de plaatjes waar de sleutelhanger voor de kinderen van gemaakt is (waar met een paperclip het antwoord aangegeven kan worden. Indien ze op zijn of ieder kind wil met een opdracht in de hand lopen: is hier een exemplaar, om te printen en zelf op te schrijven, dan is de paperclip niet nodig....
https://drive.google.com/file/d/0B8Uc0TUxVz9EZDVTbHlqcHc1Y2s/edit?usp=sharing


Globalcaching.eu heeft deze cache verkozen tot ;


zie voor meer informatie: http://wiki.globalcaching.eu/Parel%20van%20de%20maand.ashx

De liefhebbers kunnen deze banner in hun profiel plaatsen: <a href=" http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC395MH" title="De piramide van de Farao "><img src=" http://img.geocaching.com/cache/large/d167d89e-2915-4bba-963a-6307f7e018a8.jpg " border="0" /></a>

Ga ook eens langs in Het Geffens bos (nabij afslag Oss-Heesch, A59) hier ligt een soortgelijke kindercache met iets simpelere vragen, maar ook met taakjes voor de kinderen. Natuurlijk ontbreekt een verrassend slot niet!

Additional Hints (Decrypt)

benawr fgvc,
gvx gvx cybvax

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)