Skip to content

SUNYATA Multi-cache

Hidden : 6/11/2012
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:



Cachen er ikke på de opgivne koordinater, der leder jer hen til Sunyatas mindesten.
Med spørgsmål om Sunyata, vil I herfra blive ført til cachen via en lille tur igennem en del af Forstbotanisk Have.
Jeg håber, I nyder turen i den skønne park og historien om Sunyata. :-)
OBS!! Vær opmærksom på, at opgaven er ændret oktober 2013.

Det er en rigtig god idé at læse følgende tekst, som faktisk også er en sjov og rørende historie:

STILHEDENS STED
Den 27. oktober 2005 blev ”Stilhedens Sted” indviet i Forstbotanisk Have i Aarhus i kraft af et initiativ fra foreningen Hearts & Hands og Teosofisk Forening Århus (Center for Levende Visdom). De to foreninger donerede stenen med inskription, som blev afsløret af rådmand Poul B. Schou fra Rådhuset i Århus, og med knap 100 fremmødte mennesker. Det blev en stemningsfuld begivenhed, og siden da har stedet og stenen været et sted i Forstbotanisk Have i Århus, hvor mange mennesker kommer i stille refleksion. Og det er en stor glæde at byen officielt har godkendt og hædret den mand, som stod bag inskriptionen på stenen, nemlig gartneren Immanuel Sørensen, der blev kendt i Indien som den hellige mand Sunyata.

INDVIELSEN AF "STILHEDENS STED"
Projektets formål var at hædre en søn af Århus, verdensborgeren Emmanuel Sørensen, på hans 115 års fødselsdag d. 27. oktober 2005, ved indstiftelsen af et ”Stilhedens sted” i Forstbotanisk Have. En sådan handling til ære for den århusiansk fødte mystiker og vismand Sunyata synes at være en særdeles symbolsk og meningsfuld begivenhed. Sunyata blev uddannet og arbejdede i mange år som gartner, før han rejste ud i verden og såede stilhedens frø i utallige sind og hjerter. Nu er hans frø fra verden ført tilbage til den århusianske oase. Rejsen gik fra pleje af parkers grønne vækster, til stille omsorg for sjælens blomster i talløse mennesker. Og det hele begyndte her i Århus.

FORSTBOTANINK HAVE
Forstbotanisk have eksisterer i kraft af gartneres særlige pleje og er et sted, hvor træer og vækster fra hele kloden mødes i en fredfyldt symfoni. Og i hjertet af haven er det noget ganske særligt at hædre Sunyata, ikke bare som borger fra denne by, der blev verdensborger i ”den store have”, men for at minde os om den stilhed og indre fred, som Sunyatas liv var et levende vidnesbyrd om, og som er den indre fred og stilhed vi alle behøver for at få kraft til livets mange gerninger.

ALLEREDE STED FOR STILLE REFLEKSION
Mange mennesker oplever allerede spontant Forstbotanisk Have som en fredens oase i Århus. Skjult bag Marselisborg Slotspark og Mindeparken ligger det lille paradis, der siden 1923 har udviklet sig til en park med 900 forskellige arter af træer og buske. Haven har længe været et oplagt sted til at studere og beundre planterne fra hele verden, og til stille refleksion. Forstbotanisk have rummer, blandt talrige andre seværdigheder, Mammuttræet fra Californien og Kamchatbirken, der stammer fra det nordøstlige Asien – begge steder hvor Sunyata levede i talrige år. For dem, der kender til landskabstempler vil det være relevant at nævne at Forstbotanisk Have er kronecenter for byen Århus – altså fredens sted. Monumentet virker derfor perfekt, som en forstærkende kraft til dette sted.

HVEM VAR SUNYATA?
Alfred Julius Emmanuel Sørensen blev født i Århus d. 27. oktober 1890. I 1906 blev han udlært som gartner og arbejdede indtil 1910 i Italien og Frankrig, indtil han i 1911 rejste til England, hvor han arbejdede i 20 år som gartner på nogle af de store godser, Forty Hall, Sunbury Court, Hampton Court og Darlington Hall.

I 1929 lærte han den indiske nobelpristager, digteren Rabindranath Tagore, at kende. Tagore var gæst på Darlington Hall og blev under sit 3 måneder lange ophold mere og mere fascineret af Emmanuels stille væremåde. Inden afrejsen tilbage til Indien, inviterede Tagore den danske gartner med på rejsen. ”Men hvad skal jeg da i Indien?” spurgte Emmanuel Sørensen. ”Du skal lære os om stilhed!” svarede Tagore. Og sådan gik det til, at Emmanuel Sørensen i 1930 drog af sted til Indien. Rejsen bragte bl.a. Sørensen til Frankrig, Italien, Grækenland, Egypten, Palæstina og Syrien.

I Indien mødte Emmanuel Sørensen Mahatma Gandhi, Nehru, Lama Govinda, Jagdish Bose og ikke mindst den nu verdenskendte vismand, Ramana Maharshi, der alle blev betaget af den danske Sørensen. Det var Maharshi, der i Emmanuel så legemliggørelsen, af den indiske visdoms traditions højeste aspirationer. Og det var Maharshi, der døbte Emmanuel Sørensen SUNYATA (Guddommelige Stilhed eller tomhed). SUNYATA, som nu var Emmanuel Sørensens navn, var en meget nær ven af Nehru-familien, og efter et stykke tid slog han sig ned på det hellige bjerg, Kalimath, hvor han levede i mere end 30 år, som hellig mand.

Sunyata giftede sig aldrig. Han ejede intet, havde ingen ambitioner. Han tilsluttede sig aldrig nogen religion. Han sagde: ”Jeg har undgået ’headucation’ (hans eget underfundige udtryk for uddannelse), ejendom, giftermål, magt, eller ambition. Jeg tilhører ikke nogen bestemt retning – jeg tilhører altet.” Inderne opfattede ham som en helgen og i 1950 besluttede den indiske stat, at understøtte ham med et livstidsunderhold på 100 rupees om måneden. SUNYATA accepterede det halve. ”Fra mine Vikinge-forfædre har jeg lært enkelhed, tilvænningsdygtighed, en ganske særlig intuition, tålmodighed og accept af livets omstændigheder”. Hans ydmyge og kærlige ligefremhed gjorde stort indtryk på den lange række af tidens intellektuelle, professorer, politikere, ambassadører, rajaer, berømtheder og selv kendte militær personligheder, som gjorde SUNYATAS bekendtskab.

I 1970’erne indtog hippierne østen, og en gruppe unge amerikanere stiftede ved den lejlighed bekendtskab med SUNYATA. Det resulterede i, at de inviterede ham til Californien. ”Hvad skal jeg da der?” spurgte han, ”Jeg har intet budskab og intet at sælge!” ”Netop derfor!” svarede de unge. Sådan gik det til, at SUNYATA i 1974 blev inviteret af Allan Watts Society og rejste til Californien, hvor han på sin egen stille facon lærte de, som ønskede det, om menneskets dybeste sandheder, om stilhed og fordybelse. Den 5. august 1984 blev SUNYATA kørt ned af en bil. Den 13. august forlod han denne verden, 93 år gammel.

Der er udgivet to bøger på engelsk: ”SUNYATA – The Life & Sayings of a Rare-born Mystic” og ”Dancing with the Void”. Førstnævnte er oversat til dansk.

STENMONUMENTET OG INSKRIPTIONEN
Vesterbro Stenhuggeri havde den elegante, naturligt formede og ubearbejdede lysgrønne Serpentinospalt fra Italien, der måler 140x70 cm. Stenhuggeriet sørgede for transport og opsætning af stenen. Monumentet fik sin særlige virkning i kraft af kombinationen af en meget smuk og karakteristisk natursten, og en inskription, der kort og præcist understøtter stedets karakter, Sunyatas budskab og hele ideen om et sådant monument. Følgende inskription blev smukt udhugget på mindestenen:

Stilhed er det virkeliges sprog

SUNYATA

Sten fra Sunyatas bjerg på Stilhedens Sted
Lørdag den 11. august 2007 blev en sten fra det hellige Arunachala-bjerg, hvor Sunyata fik sit navn i Sydindien, lagt i jorden på Stilhedens Sted i Forstbotanisk Have i Århus. Søren Hauge og Lars Muhl samlede en gruppe fra Hearts & Hands og Teosofisk Netværk og efter en beretning fra Søren Hauge om, hvordan den røde sten fra Sydindien kom op til den grønne sten i Forstbotanisk Have og forenede Øst og Vest, blev stenen nedlagt ved Stilhedens Sted og Lars Muhl ledte den forsamlede gruppe ind i stilhed.

Hearts & Hands og Teosofisk Netværk den 11. august 2007. Foto: Kirsten Puggaard


SÅDAN FINDER I CACHEN:

Gå over til bænken på den modsatte side af stien. Stil jer med front mod bænken.

spørgsmål 1:
Hvad var Alfred Julius Emmanuel Sørensens oprindelige profession:
gartner: Følg stien til venstre, til I kommer til en bænk på jeres venstre side. Stands i krydset.
tømrer: Gå op til den store træstub og fortsæt ned på den anden side af bakken, til I kommer til en bænk.
murer: Følg stien til højre, til I kommer til indgangslågen. Stands i krydset.

spørgsmål 2:
Hvilket land arbejdede han i, umiddelbart inden han rejste til Indien?
Frankrig: følg stien til venstre, til I kommer til en bænk foran jer.
Italien: følg stien ligeud, til I kommer til en bænk foran jer.
England: følg stien til højre, til I kommer til en bænk foran jer.

spørgsmål 3:
Hvem døbte Emanuel Sørensen Sunyata?
Mahatma Ghandi: følg stien til venstre, til I kommer til en bænk.
Ramana Maharshi: følg stien ligeud, bagved bænken, til I kommer til en bænk.
Lama Govinda: følg stien til højre, til I kommer til en bænk.

spørgsmål 4:
Hvad betyder Sunyata?
Fast som en klippe: følg stien til venstre og fortsæt, til I kommer til en bænk på højre side. Gå hen til bænken.
Guddommelige Stilhed eller tomhed: Gå ind i lysning bagved jer og fortsæt, til I kommer til en bænk på højre side. Gå hen til bænken.
Vedholdende eller stædig som et æsel: følg stien til højre og fortsæt, til I kommer til en bænk på højre side. Gå hen til bænken.

spørgsmål 5:
Hvilken religion bekendte Sunyata sig til?
ingen: følg stien til venstre og fortsæt, til I kommer til en større sti. Følg denne sti til venstre og fortsæt, til I kommer til et kryds umiddelbart før nogle store træstubbe på højre side.
kristendom: følg stien til ligeud og fortsæt, til I kommer til en større sti. Følg denne sti til venstre og fortsæt, til I kommer til et kryds umiddelbart før nogle store træstubbe på højre side.
hinduisme: følg stien til højre og fortsæt, til I kommer til en større sti. Følg denne sti til venstre og fortsæt, til I kommer til et kryds umiddelbart før nogle store træstubbe på højre side.

spørgsmål 6:
Hvor mange rupees ville den indiske stat give Sunyata i livslang, månedlig pension?
50: følg stien til venstre og fortsæt, til I ser en bænk, der vender med front mod jer på modsatte side. Gå hen til bænken.
75: : følg stien til højre og fortsæt, til I ser en bænk, der vender med front mod jer på modsatte side. Gå hen til bænken.
100: gå op ad bakken, til den store træstub og fortsæt, til I ser en bænk, der vender med front mod jer på modsatte side. Gå hen til bænken.
Bagved bænken ser I det oprindelige gemmested.

spørgsmål 7:
Hvordan døde Sunyata?
Efter lang tids kræftsygdom: søg ved stor træstub, ca 17 meter til venstre for bænken og på modsatte side af den nærmeste sti. Bagved sten.
Ved en trafikulykke: Gå ud på den nærmeste sti og følg denne mod højre. Hold til venstre, når stien deler sig og fortsæt 20-25 meter. Her står der en høj stub på højre side. Søg i venstre side af hul.
Ved et pludseligt hjerteanfald: Gå ud på den nærmeste sti og følg denne mod venstre. Hold til højre, når stien deler sig og fortsæt 20-25 meter. Her står der en stor stub på venstre side. Søg i højre side af hul.

God tur :-)

perwaldi 52.

Additional Hints (Decrypt)

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)