Skip to content

Brandtornet på Undromshöjden Traditional Cache

Hidden : 03/14/2012
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Brandtornet på Undromshöjden byggdes omkring 1940 i brandbevakningssyfte.
Tornet övertogs av Flygvapnet för övningsändamål (kolla in flygplanen som är ritade på väggarna inne i tornet), men i dag disponeras tornet och den lilla vaktstugan av den lokala skoterklubben.
Här knyts också samman befintliga skoterleder från Gålsjö bruk mot Docksta/ Ullånger antingen från Rysjön alternativt kolugnarna i Sanna eller via Kors-Mjösjön/Lång-Mjösjön.


Bombplanet anfaller

Pilgrimsleden är en vandringsled som är en del av Ådalsleden II. Via Gålsjö bruk fortsätter Ådalsleden upp till brandtornet på Undromshöjden. Den sammanfaller med skoterleden som har samma sträckning. Här vandrar man mestadels genom ett öppet skogslandskap med ömsom ljus tallskog och mörk granskog. Så här långt är det i huvudsak en lätt vandring. Efter fäboden Undromsbodarna börjar stigningen till Undromshöjden vilket ger en annan karaktär åt vandringen. Här möts man stundtals av gammal granskog som påminner om John Bauermålningar. Framme vid Undromshöjdens högsta punkt är höjden 431 meter över havet. Väl däruppe är utsikten hänförande och vid klart väder kan man se Bottenhavet. Sträckan Gålsjö bruk - Undromshöjden är cirka 1,5 mil lång.

Utsikt från brandtornet på Undromshöjden en solig vinterdag.

Utsikt från brandtornet på Undromshöjden en solig vinterdag.

Cachen som är lätt att hitta innehåller loggbok och är nåbar året om, men för att nå burken behövs specialutrustning. Det är signatur i loggboken som gäller, enbart foto på burken är inte godkänt.

Tag med egen penna. Lycka till!

Additional Hints (No hints available.)