Skip to Content

This cache has been archived.

Toa Norik: Hej

För ett tag informerade jag dig om att allt inte verkade stå rätt till med din cache och bad dig ta reda på hur det stod till och åtgärda eventuella problem. Då det inte syns några tecken på att du gjort det kommer jag nu att arkivera din cache.
I enlighet med riktlinjerna (länk) sker avarkivering vid brist på underhåll inte alls och i övriga fall sker det undantagsvis.

Hälsningar
Toa Norik, reviewer

More
<

Välkommen till Enebyberg

A cache by pgrflk Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/07/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Välkommen till Enebyberg

Enebyberg är en del av Danderyd och har cirka 5000 invånare. Området är, liksom merparten av Danderyd en villastad byggd under 1900 talets första hälft.

Området har rötter ända tillbaka till vikingatiden och omnämns för första gången i ett domsbrev från 1354. Då fanns det tre hushåll i byn. 1769 uppförde bryggaren Anders Berg Västergården i den västra delen av det nuvarande samhället. Traditionen säger att Anders Berg gav gården namnet Enebybergs Gård genom att kombinera byns namn, Eneby, med sitt efternamn. Genom senare uppköp kom hela Eneby by att tillhöra Enebyberg.

Samhället präglas helt av villa- och småhusbebyggelse, även om byggnadsstilen varierar. I de äldre östra delarna finns mycket kvar av det tidiga 1900-talets villaarkitektur. De nordvästra delarna består av grupphusbebyggelse.

Enebyberg ligger intill Rinkebyskogen. Från ortens centrum Eneby Torg leder en väg till Enebybergs gård och vidare till Rösjön, där det finns en kommunal badplats. Även grannkommunerna Sollentuna och Täby har badplatser vid Rösjön. Namnet Rösjön kommer från ett gränsröse på ön Rösjöholmen. Ängarna vid Rösjön är utmärkta för fågelskådning och ofta ser man bland annat korp, häger och hackspett. Älg, räv, groddjur, snok och rådjur är också vanligt förekommande, särskilt under de tider på dygnet då friluftsfolk och hundägare är inomhus.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.